Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Resetowanie Sie Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

procesor - Intel Core i7 870 2.93 GHz

płyta - Gigabyte GA P55 UD3L ver.2.3

ram - 4x2 GB kingston HyperX ddr3 1333 CL7

grafika - GeForce GTX 460 CUDA 1024 MB ddr5 256 bit

dysk - Seagate Barracuda 7200.12 32MB 1 TB

zasilacz - CFT-600-14CS 600W

system - windows 7 Ultimate 64 bit

Problem polega na tym ze komputer bez powodu sie resetuje bez zadnej reguly np. przy wykonywaniu kilku operacji jednoczesnie (instalowanie gadu-gadu,kopiowanie plikow przez siec LAN,pobieranie,itp.) uzywal wtedy okolo 20% procesora 46% ram problem pojawia sie kilka razy dziennie (utorrent,mozilla,3-5 klijetow gry silkroad) lub przy innych czynnosciach

temperatury cpu i grafiki nie przekraczaja 60* ram 50*++ (temp ram sprawdzilem wkladajac sensor temp. obudowy pomiedzy pamieci)

dodam tez ze napiecia pamieci ram ustawione w biosie sa na wartosc 'auto' podaja wtedy napiecie okolo 1.5V a na nalepce na kosci jest napisane 1.65 przy podniesieniu napiecia na 1.64V (byla tylko taka opcja najblizsza 1.65V) i obciazeniu komputera do 25% CPU i 60% ram kosci nagrzaly sie do 55* i sie zresetowal poraz kolejny juz dzisiaj:( jesli wiecie co moze byc przyczyna prosze o pomoc :)

@ edit :) dzieki koledzy ale zapomnialem napisac ze robilem farmata calkowitego usunolem partycje i utworzylem od nowa jeszcze raz sformatowalem i postawilem na nowo system :/ komputer byl zamawiany w sklepie komputerowym jako "skladak"

Opublikowano

ee radziłbym formata a potrzebne ci pliki zapisz na dysk którego nie sformatujesz lub na IPada lub co tam masz

Kolega tak miał zresztą ja też nic innego nie poradzę :/

Pomogłem? Postaw add.png

Nie pomogłem? Nie stawiaj nic!

8726.gif25358.gif

minecraftus.png

50 postów [x] Mam mało postów ... Wiesz dlaczego?

100 postów [x] Bo nie spamuje jak neo kid!

150 postów [-]

200 postów [-]

250 postów [-]

300 postów [-]

Opublikowano
:) dzieki koledzy ale zapomnialem napisac ze robilem farmata calkowitego usunolem partycje i utworzylem od nowa jeszcze raz sformatowalem i postawilem na nowo system :/ komputer byl zamawiany w sklepie komputerowym jako "skladak"
Opublikowano

to ja ci już nic nie poradze poszukaj na www.forumpc.pl albo dobreprogramy.pl

moze znajdziesz rozwiazanie

Pomogłem? Postaw add.png

Nie pomogłem? Nie stawiaj nic!

8726.gif25358.gif

minecraftus.png

50 postów [x] Mam mało postów ... Wiesz dlaczego?

100 postów [x] Bo nie spamuje jak neo kid!

150 postów [-]

200 postów [-]

250 postów [-]

300 postów [-]

Opublikowano

Może i jestem laikiem i dzieckiem google w tych sprawach ale przeczyść go DOBRZE (powyciągaj kurz z wiatraczków przy procesorze i karcie graficznej). Jak nie pomaga to wyjmij procesor, oczyść i przesmaruj jeszcze raz pastą. Nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi :)

f.png

Opublikowano

Odkręć część panelu, i tak zostaw komputer, być może się przegrzewa. Może coś w biosie nie tego, poszukaj a znajdziesz :D

Następne dziecko dające minus, pozdrawiam.

6504a07000005dd3.jpg

Jeżeli moja odpowiedź Ci pomogła to proszę daj mi +

Opublikowano

Może cały jest zakurzony i przegrzewa.

U mnie to samo było 4 dni temu.

Zamowilem chlodzenie , wyczyscilem i chodzi jak mistrz jak 2 lata temu jak go kupilem >.<.

Zmien moze paste termoprzewodacza bo moze sie wypalila.

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

miałem kiedyś coś takiego - uszkodzona płyta główna

lub to może być wina zasilacza

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Hmm, może marka zasilacza a nie sam model, zaiste za wysoka temperatura panuje we wnętrzu jednostki centralnej.

reklama

Opublikowano

lol xD

Firma CHIEFTEC jest na liscie producentow markowych zasilaczy

Chieftec (marka) CTF-600-14CS (model) :D chlodzenie jest orginalne Intel'owskie dolaczone do procesora producent zapewnia ze jest w stanie odpowiednio schlodzic procesor a temp procesora 60* jest prawidlowa przy obciazeniu

Opublikowano

Chodzi mi o zwykłe "wiatraki" przykręcane do obudowy. Być może masz jakiś bad sector na dysku uszkodzony, albo pliki bootowania się uszkodziły, aczkolwiek lepiej lepsze chłodzenie komputera załóż.

reklama

Opublikowano

U mnie komputer resetował się jak zasilacz nawalił, sprawdź to.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

tak, wymien zasilacz, lub moze masz sterowniki z neta i tak czasem tez sie dzieje.

Ostatnia ewentualnosc to plyta glowna, ale to rzadziej

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png