Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox 360 Co I Jak Z Netem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym podłączyć internet do Xboxa 360 ale mam tylko modem, jak mogę go podłączyć z pomocą modemu.

Aha i jak to jest z tym internetem w Xboxie 360, czy trzeba coś dokupywać czy wystarczy zrobić konto jak w ps3.

Opublikowano

Śmiem twierdzić że chodzi ci o router, a nie modem ;). A więc jeśli na routerze masz włączone DHCP na konsolce ustawiasz automatyczne pobieranie adresu IP ( oczywiście wcześniej podłączasz konsolkę do routera za pomocą kabla ethernet ;)) Jeśli konsola jest nowa masz prawo do założenia konta z darmową miesięczną subskrypcją xbox live gold dzięki której m.in możesz grać po sieci pobierać dodatki itp. Nie musisz posiadać konta gold aby podłączyć konsolę do internetu, jednak nie będziesz mógł grać z innymi oraz twoje prawa będą srogo ograniczone. Microsoft na polski support na swojej stronie jeśli ją odwiedzisz na pewno znajdziesz odpowiedź na wszystkie swoje pytania. Jeśli będziesz miał problem z konfiguracją internetu w konsoli podeśle na ci maila dobry tutek, pozdrawiam.

card.png

Opublikowano

Nie, nie mam routera, mam modem surfboard cable modem motoroli

@EDIT:

Sorry za double post, ale nie widziałem wcześniejszego =.-

Opublikowano

Nie próbowałem nigdy takim sposobem podłączyć konsolki do neta, ale z tego co wyczytałem jest to możliwe. W tym linku gość opisuje jak to zrobić [po ang.]

To jest ukryta treść, proszę

Z tego co napisał, podłącza modem pod lapka, konfiguruje a następnie podpina pod konsolkę. Zalecają po konfiguracji wyłączyć i włączyć modem.

card.png

Opublikowano

Chciałbym ci pomóc ale nigdy nie konfigurowałem takiego modemu. Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć to spróbuj ustawić DHCP na modemie i włącz automatyczne pobieranie adresu IP na konsoli. Ew. jeśli to nie pomoże przydziel konsoli jakiś adres i wpisz go na sztywno w modemie.

card.png

• 1 miesiąc temu...