Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak. Na wstępie powiem że poradnik został wykonany przezemnie. Zabraniam sobie kopiowania tego tematu na inne fora. Jest to dozwolone tylko i wyłącznie z dopiskiem "Created by Chikosachi for MPCForum".

Zaczynajmy.

1. Pobieramy kompillator - Jest to Dev c++. Link:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

(przy jednym jakiś error, nie groźny, coś chyba ze stronką).

2. Otwieramy, Klikamy Ctrl+N(Resource File).

3. Teraz piszcie to co ja. (koniec punktów). (Linijka odstępu to linijka odstępu w programie.) (Średnik - Zakończenie jednego z poleceń).

#include <iostream>

using namespace std;

int main() ////// Podstawowa opcja programu.

{

cout << "Nasz napis(Np. Hello World!) << endl; ////////// Komenda endl. pomaga nam jeśli mamy liczbę mnogą coutów(napisów). Wtedy Nie mamy wszystkiego w jednej linijce.

getchar();

return 0;

}

____________________________________________________________________________________________________

Jest to nasz cały pierwszy - podstawowy program. Jeśli na informatyce robicie coś głupiego np. W Paincie :D, lub WordPadzie, a nie umiecie rysować / Szybko pisać i macie 4 na koniec , poproście nauczycielkę , pokażcie jej że umiecie podstawowy kod w c++ a może wam podwyższy ;). Prosze o podklejenie.

Pozdrawiam.

vvv

Opublikowano

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

facepalm.jpg

lol jeszcze błąd w tym zrobiłeś

no i teraz lec z tym "programem" to microsoftu ciekawe co powiedzą.

@edit:

Jest to nasz cały pierwszy - podstawowy program. Jeśli na informatyce robicie coś głupiego np. W Paincie :D, lub WordPadzie, a nie umiecie rysować / Szybko pisać i macie 4 na koniec , poproście nauczycielkę , pokażcie jej że umiecie podstawowy kod w c++ a może wam podwyższy ;). Prosze o podklejenie.

orly-animated-gif-baby.gif

mileena lover <3

Opublikowano

facepalm.jpg

lol jeszcze błąd w tym zrobiłeś

no i teraz lec z tym "programem" to microsoftu ciekawe co powiedzą.

@edit:

orly-animated-gif-baby.gif

Poza tematem. Ile masz lat? Mi się wydaje że max. 11.

Pisze że podstawowy, takich super programów w kompilatorze nie zrobisz.

vvv

Opublikowano

Dev cpp to nie kompilator. Do dupy tutorial, nic nie wytłumaczone, temat do zamknięcia.

RAsfepN.png
Opublikowano

Takiego czegoś to ci nie podepną musiałbyś to rozwinąć sprawdzić czy działa kod i musi być czytelne mogłeś napisać o zmiennych wtedy można zrobić kalkulator a nie wypisać jakiś durny napis ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Źle wytłumaczone, opisanie w wielu kursach

Komenda endl. pomaga nam jeśli mamy liczbę mnogą coutów(napisów). Wtedy Nie mamy wszystkiego w jednej linijce.

Huh. Nie lepiej było napisać, że przeskakuje do następnej linii?

Przypuśćmy, że jestem początkujący, wytłumacz mi co to jest iostream, po co to i po co using namespace std? :)

Opublikowano

Non, czy ty aby nie nabijasz postów?

Ludzie! Tak, wiem że fatalnie wytłumaczone ale jeszcze się ucze.

@Report dla non i dla Shibitos za nabijanie postów.

vvv

Opublikowano

@Chikosachi

Widzisz co na górze napisałem? To po co dajesz quote na całe posty, jeszcze ze zdjęciami jak możesz zrobić to co ja...

@Topic

Nie uważasz, że za wcześnie na pisanie poradników? Tymi komentarzami wprowadzasz w błąd początkujących :)

Poczytaj parę kursów to zrozumiesz o co mi chodzi...

A co do oceny w szkole, żeby dostać marne 6 musiałem zrobić coś naprawdę porządnego...

• Dodaj nową pozycję...