Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Problem] Rozszerzenie Camtasia Studio, A Sony Vegas.

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam mały problem...

Jak wiecie filmy nagrane przez Camtasia Studio zapisywane są w rozszerzeniu tego programu. Jednak tego rozszerzenia nie czyta Sony Vegas. -.-

Stąd moje pytanie. Czy ten film da się jakoś zaimportować do Sony Vegas, czy może przekonwertować to czymś muszę najpierw? Jeśli konwertować to jakim konwerterem, żeby wyszło najlepiej i bez utraty jakości.

Jakieś pomysły?

1321896841-U198706.png

Opublikowano

siemka poprostu zrób renderowanie:P

Rozpisze Ci to jak zrobić:

File>> Procedure Video (cos takiego nie mam tego programu juz więc nie pamiętam) Z listy wybierasz: Custom Productions setting>klikasz tak

Przechodziszdalej> wybierasz Avi >> następnie ustawiasz kolory i fps (najlepiej ustawić na największe )> nastepnie dalej>dalej i zakończ :)

Poczekasz jak się zrenderuje na Avi i już . Później wrzucasz do SV :)

Mam nadzieje ,że pomogłem.

Tak na przyszłość możesz wybrac na jaki format ma zapisać Camtasia :)

Na końcu nagrywania otwiera się autmatycznie Twój film... klikasz tą strzałke pod "save and Edit" >>save as>> i wybierasz format *avi lub *camrec

Sorki jak coś po ang. źle napisalem ale jak już mówiłem nie mam tego programu od dawna i nie pamiętam co tam było napisane:)

1363095337-U286162.png

Legenda
Opublikowano

To ja się wtrącę żeby nie zakładać nowego tematu, jak ja ustawiam żeby się zapisywało w formacie *.avi to jest bez dźwięku natomiast z *.camrec dźwięk jest i działa bez problemu.

Opublikowano

Wiesz co tak jak pisałem wcześniej nie mam już od dawna Camtasia studio ale może Ci pomoge.

Zrobiłeś tak jak napisałem wyżej? Jeśli tak to może ominołęs takie cos:

Produce and Share >> Z listy wybierasz: Custom Productions setting>klikasz tak

Przechodziszdalej> wybierasz Avi >> następnie ustawiasz kolory i fps !!! I TUTAJ MOŻE MASZ ODZNACZONE ENCODE AUDIO? Jeśli nie

to zmień w Audio format>> format >i z tabelki wybierz inne kodowanie np. Window Media czy jakoś tak..:P

Jeśli to nie zadziała to może jakiegoś kodecka brak.

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...