Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Symfonia C++ Tom I-Iii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zaczynam zabawę z C++ i zastanawiam się nad zakupem Symfonia c++ I-III tomy. Jeśli nic jeszcze nie potrafię to będzie dobry zakup? I do jakiego c++ jest ona przeznaczona? visual, borland, dev czy ogólnie o programowaniu w c++?

Opublikowano

Właśnie zaczynam zabawę z C++ i zastanawiam się nad zakupem Symfonia c++ I-III tomy. Jeśli nic jeszcze nie potrafię to będzie dobry zakup?

Jeżeli lubisz czytać książki to kup :) Ja osobiście polecam tutoriale online.

I do jakiego c++ jest ona przeznaczona? visual, borland, dev czy ogólnie o programowaniu w c++?

To co wymieniłeś to IDE - takie programy w których możesz pisać własne aplikacje. C++ jest jeden :)

pozdrawiam i powodzenia w nauce ;)

Opublikowano

To co wymieniłeś to IDE - takie programy w których możesz pisać własne aplikacje. C++ jest jeden :)

Nie. Jest np visual c++, borland c++. Oba znacznie się różnią od standardu C++.

Natomiast microsoft visual studio c++, to IDE języka visual c++.

RAsfepN.png
Opublikowano

Natomiast microsoft visual studio c++, to IDE języka visual c++.

Jest po prostu Microsoft Visual Studio - bez c++. Ale w tym są zawarte wersje visual do sporej ilości języków - nie tylko c++.

Też se kupię tą książkę :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

@Osama: wiedziałem że ktoś sie przyczepi do mojej wypowiedzi ;p

I tak - masz rację, ale @kroneqerse wspomniał tez o dev. Czyli logicznie rozumując wychodzi na to, że chodziło mu o IDE i dlatego tak też napisałem.

Opublikowano

Nie lepiej pójść do bilbioteki i wypożyczyć? Można też ściągnąć ale to już gorszy pomysł, bo lepiej mieć książkę w ręce.

Opublikowano

mi nie szkoda kaski na ksiazke ale jak chce kupic te ksiazke to ktory z tych programow mam wybrac? bo nie wiem teraz to mi napieszaliscie xD

I jesli ktos sie orjetuje co bylo by lepsze symfonia C++ 3tomy czy symfonia c++ standard 2 tomy?

Opublikowano

weź tą co ma 2 tomy i kompilator pirackie visual studio 2008 i pobierz dodatek też piracki Visual Assist X to wtedy chłopie przez ten dotatek będzie tak się wygodnie pisać że szok. automatycznie ci się intelisence otwiera zajebiste kolorowanie refractor który ci generuje kody np. zamiast pisać:

if(true == false)
{

}
else
{

}

to wpisujesz:

if

i naciskasz enter i ci się generuje to co jest na górze

mileena lover <3

Opublikowano

weź tą co ma 2 tomy i kompilator pirackie visual studio 2008 i pobierz dodatek też piracki Visual Assist X to wtedy chłopie przez ten dotatek będzie tak się wygodnie pisać że szok. automatycznie ci się intelisence otwiera zajebiste kolorowanie refractor który ci generuje kody np. zamiast pisać:

if(true == false)
{

}
else
{

}

to wpisujesz:

if

i naciskasz enter i ci się generuje to co jest na górze

Proszę o odjęcie mi jednego posta z liczby wszystkich postów co napisałem i usunięcie tego.

mileena lover <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...