Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam problem z lagami na moim serverze...Sprzęt mam taki:

-Łącze 6MB

-4gb RAM

I nie wiem dlaczego nawet jeśli graja tylko 3 gracze na serwie to mają lagi... Taki server powinien uciagnąc minimum 10 graczy bez lagów ;/... Server stoi na hamachi... Ale mimio to 3 graczy i lagi ??...Czym to może być ?

Ja myślę ze to jest przez zpowodowane przez male wykorzystanie Ram (w pliku nougi pisze 1024m).Jeśli wie ktoś czym to jest zpowodowane to czekam na Odp daj +!!

I zeby nie robic zbędnych postow prosił bym kogos o powiedzenie mi gdzie się zmienia liczbę RAM wykorzystywanych przez server...Z góry dziekuję !

Opublikowano

Tez to teraz znalazlem i ustawilem tak:

#!/bin/sh

java -Xms3500M -Xmx3500M -jar Minecraft_Mod.jar nogui

Lagi znikły ale co jakiś czas wtacają na kilka minut ... I to strasznie mnie denerwuje ;/ bo chce je wyeliminowac prawie do 0!

Opublikowano

@UP:

Ustaw na 3 maks !!!!! , ale najlepiej to tak z 2,5 bo komputer i Twoje odpalnie gry też cos bierze , wiesz o tym ???

Opublikowano

@all up

Nie można na systemie windows ustawić więcej niż 1024mb ramu więc nie wiem o czym wy mówicie że zmienialiście na 3gb i było ok ;P

Jest to poprostu zablokowane że tak powiem i nikomu się jak dotąd nie udało tego zmienić nawet o 1mb

Lagi mozna zmniejszyć przez zakup lepszego neta i to jest jedynie potrzebne. Ram , procek nie odgrywa za dużą role.

Opublikowano

Nowy plik tekstowy i zapisujesz jako np start.bat.

@Topic

Najlepiej nie grać na hoście. Zostaw tam serwa w spokoju i graj z innego kompa. Powyłączaj wszystkie programy i wgl, żeby było samo połączenie z netem i serw. I wtedy ramu możesz przeznaczyć full ;].

Opublikowano

rafor4 widać że sie za przeproszeniem ,,gówno" znasz ... jak ja zmienilem z 1024 na 2800Ram w pliku server.nougi (ten plik jest textowy...) Wiadome ze w pliku STARTOWYM nie zmienisz ustawien bo Ci sie nie odpali server .... Omg wystarczy troche poszperac i sie wszystko znajdzie i zrobi ... Jeśli ktos potrzebuje filmiku to mogę nagrać gdzie i co zmienic... Teraz po zmianie z 1024 na 2800 ram na servie nie ma lagow!! a potwory i zwierzęta są ON!! i do tego 10 graczy :)...Pozdro

Opublikowano

Ja robiąc server na 5 osób dałem 1.5 gb ramu i lagów w ogóle nie było a mam komputer gorszy od twojego.Jeżeli masz włączone potwory na serverze to je wyłącz bo u mnie to one były głównym problemem lagów.A jeżeli to nie pomoże to wyłącz zaporę systemu windows bo ona też w znacznym stopniu spowalnia grę.

@edit

Nie przeczytałem posta wyżej,sorry.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW