Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Priv

KOGUTNL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie poszukuje priv.. dobrego.

areny mage , egg exp, mixy, nowe armory toi jak zrobic wszystko od podstaw szukalem na google.pl ale wiecie jak to na google.. same keylogery..;/

czy moze ktoś podac poradnik ? jak zrobic reg na stronie , kompletnie doskonaly server..

bez lagow bez niczego...??

dzieki.

czekam na wasze wypowiedzi..

.

Opublikowano

ehh jest info na necie o tym ale nvm jak będę miał czasu jutro to napisze tuta specjalnie na mpc :P

Postaram się opisac jak najprościej xD

sign.png
Opublikowano

noto czekam bo chce zalozyc priv..

ale jeszcze jedno szczolowe pytanie..

mianowicie gdy mam słabego kompa.. server bd mulil?? czy od netu to zalezy??

i odp. na klikacza tam jest post^

.

Opublikowano

jeśli grasz sam na swoim privie to tylko od sprzętu to zależy czy będzie muli czy nie, a jeśli ma grac ktoś inny to już od neta, dlatego jak się stawia priva dla większej ilości ludzi najlepszym rozwiązaniem jest wykupienie roota na którym będzie stał server.

sign.png
Opublikowano
noto czekam bo chce zalozyc priv..

ale jeszcze jedno szczolowe pytanie..

mianowicie gdy mam słabego kompa.. server bd mulil?? czy od netu to zalezy??

i odp. na klikacza tam jest post^

liczy sie i jedno i drugie to tez zalezy ile bys chcial osob online miec

podaj parametry PC'ta i jakiego neta masz to powiem ci do ilu online

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra posprzątane :P

Może lepiej napisz co dokładnie byś chciał zrobic to coś się wymyśli :P

Jak chcesz wiedziec np. jak dodac nowe bronie lub zrobic 2 takie same armory g50 z innymi teksturami to mów :P

Bo jak pewnie już zauważyłeś w inititem jest coś takiego jak Action i po tym liczby, które odpowiadają za wygląd danej broni/armora.

Po małej edycji w hexie możesz zrobic 2 bronie na tych samych kościach (gb) i inna tekstura :P

Jak już mówiłem pisz co tam byś chciał, a postaram się coś wymyślec :P

sign.png
Opublikowano

dobra np.

bronie od g50 do np g90

armory to samo

no dodac armory z np. statami admina..? zeby pozniej PayPal odpalic..;pp

nowe moby , areny zeby proste programy w obsludze do dodawania mapek??

Register na Stronie?

Ranking?

Zmiana Hasła..?

jc:gg : 6380515

i mam neta 1mb, to starczy np . na 200 osób?? lub wiecej??

ile wymagane jest?

d033441ba9246e5d.gif To Wszystko Różni Się Grą ! Ucz Się PRZEGRYWAĆ To Napewno Wygrasz!

13869.gif

27617.gif

28092.png

28106.gif

15221.gif

5390.png

lolek8yz1.gif

30abec4b1498517d.jpg

Opublikowano

[bronie]

G50 Giant Sword

[initItem.txt] [inititem.dat]

(item (name 640)(Index 440)(Image "Wea067")(Action 8 1)(class weapon sword2h)(code 1 2 1 1)(country 0 1 2)(level 50)(wear 1)(limit Knight 50)(range 32)(buy 0)(sell 117000)(endurance 32)(maxprotect 90)(specialty (aspeed 1400)(Str 3)(Attack 360 440)(hp 150)(hit 72) ) )

(name 640) - czyli nazwa jaka będzie wyświetlana w grze. Tu wpisujesz sobie jakiś nr. a w message-e.dat podajesz nazwę danej broni (itemname 640 "Giant Sword" - przykład na dole)

(Index 440) - index itemu (jest ustawiony w bazie jako klucz podstawowy - może część osób będzie wiedziała o co chodzi :P), czyli nie może się on powtarzać. Index jest tez ważny jeśli chcemy otrzymać dany item w grze komenda /get xxx (wtedy zamiast xxx podajemy index itemu)

(Image "Wea067") - ikona itemu jaką widzimy w grze (znajduje się w data\HyperText)

(Action 8 1) wygląd w grze nr 8 1 odpowiadają plikom PS_S8_01.gb (z data\Item\Weapon) i PS_S8_01.gtx (z data\Item\Weapon\Tex)

(Action 8 1) - PS_S8_01.gb (mam nadzieję, że widać skąd to się wzięło :P)

W nazwach broni są takie skróty jak PS (sword), PB (bow), PG (stick).

Pliki w formacie *.gb odpowiadają za kości (model), a *.gtx za texture.

(class weapon sword2h) - czy broń ma być 2h czy 1h tego chyba nie trzeba tłumaczyć ^^

(level 50) - grade itemu

(limit Knight 50) - klasa która może używać itemu, od którego lvl

(range 32) - zasięg

(buy 0)(sell 117000) cena za jaką możesz kupić / opchnąć dany item NPC

(aspeed 1400)(Str 3)(Attack 360 440)(hp 150)(hit 72) - staty jakie ma mieć item, czyli w tym przypadku atak, dodatkowe hp i str

[message-e.dat]

(itemname 640 "Giant Sword")

[Armory]

(item (name 2163)(Index 854)(Image "Def147")(Action 8 1)(class defense boots)(code 2 3 6 0)(country 0 1 2)(level 55)(wear1)(limit mage 52)(buy 0) (sell 120000)(endurance 12)(specialty (Wis 2)(defense 32)(dodge 24)(resistfire 3)(resistice 3) (resistlitning 3)(resistcurse 4)(resistpalsy 4) ))

W przypadku armorów jest podobnie tyle, że tekstur i kości musimy szukać w data\Model\Clothes i data\Model\Clothes\Tex

Tak samo jak w broniach mamy tu skróty w nazwach plików: CM (archer), CR (mag), CW (knight)

(class defense boots) - nic skomplikowanego tu nie ma xD w tym miejscu wpisujemy czy to są buty, spodnie, armor itp.

Co do edytowania map to prostych w obsłudze programów nie ma (tzn. są ale nie dostępne free ^^).

SwordOPL jest do dodawania obiektów (bez podglądu 3D, ustawiasz obiekty na płaszczyźnie i liczysz na szczęście że trafiłeś tak jak chciałeś ^^)

Generalnie da się ustawić obiekty ale potrzeba naprawdę dużo czasu żeby coś porządnego zrobić.

na 1mb to 200 osób nie uciągniesz na pewno, myślę że może coś koło 50 (nie obiecuję że nie będzie lagów ^^)

Skrypty na rega, ranking może później wstawię bo na razie mi się nie chce (tzn. musiałbym troche w php jeszcze pogrzebać żeby lepiej to wyglądało) xD

Na razie zrobiłem sobie coś takiego http://f.e.a.r.no-ip.pl/kal/ tyle że część tabel jest pusta (nie bawiłem się w sinowanie, gildii też akurat nie mam ^^), a w rankingu mam ustawione na razie żeby wyświetlało nicki na których są pełne uprawnienia GM (czyli nr. 11 w bazie danych :P).

btw strona jest wczytywana z mojego PC, więc jak będziesz miał szczęście - czyli jak nie wyłączę PC ^^ - to ją zobaczysz :P

aaa i jeszcze jedno xD nie czepiaj się strony bo generalnie nie jest to strona serwa (aktualnie nie mam w planach robienia swojego) testowałem tylko połączenie php z bazą danych SQL, a jak patrzałem na białe tło w przeglądarce, to dostawałem palpitacji serca.

sign.png
Opublikowano

a co np rzeby stworzyc np 110lvl ????? bo niewiem nic o robieniu privow

Q W E R T Y U I O P

A S D F G H J K L

Z X C V B N M

Opublikowano

hmm a mam pytanie poco spamiesz ;P

110 lvl mhmm komenta lvl up:D

-=.-

juz zrobiłem ale mam problem dobra gra u mnie 20 ludzi z szkoly;D

ale nie wiem jednego..

jak włozyc nowe mapki typu PvP arena itd??

szukalem na necie ale nic nie bylo server narazie^ spoko ale kazdy na czitach pyka;D 1hh RULEZZZ:DD

wiec pytam jak areny mapki itd..?

i omowienie nowych toi, top , tow , ecc=esrow,, i czy ma ktoś zwierzaka orła??

jak co up.

dzieki Your.

.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Eagle dodać to nie problem, tyle że nie będzie skilli - za stary engine.

Mapki można podprowadzic z globala tyle że nie będzie safe zone (trzeba je zrobić samemu, z programami dostępnymi necie edycja map - stawanie obiektów to nie za ciekawe zajęcie ^^ za coś lepszego trzeba by zabulić xD)

a tak btw wujek YourFear zrobił BoF system na privie :D

a tu taki tam filmik (jakość kiepska nie czepiać się xD)

http://www.youtube.com/watch?v=siIu7g28FA8

sign.png
Opublikowano

ja juz mam prawie wszystko;]

tylko webside . reg ustawic, register .

i do dzieł♥a.

raty: 80x

zeby duzo ludu gralo ustawione po 255 lvl max;]

moze bd pozniej wiecej hehe:D

Szukam Adminów jc. ale za pomoc przy robieniu strony.

rega itd.

jc Pm .

a dostaniesz. Gma. w Kalu;p

.

Opublikowano

ja jak sie kiedys bawilem w robienie serva to stronke bez problemu zrobilem

wystarczy poszukac na ragezone website thread i za pomoca xampa masz stronka

btw gorzej mi bylo co na tym servie porobic ^^

Opublikowano

Napisałem.. ale chyba nie odp..;/

a tak z poza tematu: Najlepszy Hoster to kto?

RMCF

• 3 miesiące temu...
  • Dodaj nową pozycję...