Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Marmury

Gość natazar95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem questa marmurków (tj. po kliknięciu na przedmiot wyskakuje lista potworków i po kliknięciu na wybraną opcje zamienia mnie w niego) jednak chciałbym to urozmaicić i dodać siłe każdego potworka z osobna ..

Jednak gdy dodaje atak po przemienieniu to zostaje mi on nawet podczas anulowania marmuru i to właśnie chciałbym wykluczyć ..

Wie ktoś jak wraz z odmienieniem usunąć bon do ataku ?

Opublikowano

Próbowałem i nie usuwało ..

Co mam tam dokładnie wpisać ..

Używam głównie używam funkcji Defa i Ataku (przykład funkcji Defa) :

affect.add(apply.DEF_GRADE_BONUS, 120, 600)

Opublikowano

w queście robisz tak:

zmieniasz kogoś w poli funkcją pc.polymorph(idmoba, czas) i w tym samym momencie ustawiasz timer("nazwa", czas) oraz dodajesz bonus

To jest ukryta treść, proszę

gdzie czas timera i bonusu to czas przemiany w moba, konczysz to endem i piszesz

np.

Opublikowano

Tylko to nawet jeżeli się ktoś zamieni w poli tylko na 10sekund i się odrazu odmieni to potem będzie miał ten bon..

Opublikowano

A ja mam takie pytanko, czy daloby rade zrobic tak, ze ktos zamienia sie w marmur np na 15 minut i po 15 minutach (kiedy skonczy sie przemiana) zaczyna odliczac 10 minut do nastepnej zamiany? Chodzi o to, ze ludzie zaczeliby bugowac sobie marmur uzywajac go np 10x dzieki czemu np pvp nie mialoby sensu (10000 defa to niebyloby fajne)

z gory thx za pomoc

PzDR

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...