Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Oplaca Sie Zagrac Szamanem

linux2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ziomki. Znudzily mi sie wsyzstki postacie jakie mialem , a ze chce cobie pograc wpadła mi na mysl pewna opcja czyli zrobic sobie szamana . I tu dowas pytanie czy sie oplaca ja zrobic , mam +70kk na poczatek +dropek Metki M1 i sura wp 45 na metki cienia.Jak juz wybiore szamana to heler czy smok . Pytania zostawaim dla was . Licze na szybka odp. Beda ++++ i ---- za kazda odp

Zbieram -

Opublikowano

To klasa jak każda inna.

Jeżeli chodzi ot. sam exp, to nie.

Szam np. smok ma buffy, więc zawsze znajdziesz jakieś PT.

To jest dobra klasa, tylko trzeba ją lubić.

Jeżeli znudziły Ci się all klasy to możesz tą wypróbować.

Ale to trudniejsza do prowadzenia klasa od wszystkich =).

Opublikowano

opłąca się grać lecz szaman est pro dopiero od 65lv + ;]

healer-pvp|smok-exp ;>

Osobiście gram smokiem ;]

Lecz ciężko zdobyć itemy z Int

Oraz musisz cały czas polegać na innych ;> żęby cię expili :unsure:

Ale Gra szamanem jest "fajna" o.O

JEŻELI POMOGE DAJ + TO NIE GRYZIE

50Post - Mission Completed

100Post - Mission Completed

150Post - Mission Unterminated

Opublikowano

Opłaca się, ale tylko jeżeli masz w wizji wbić mu 65 + lvl. ; P

Na niskich lvlach szaman nie jest dobry i się nudzi, ale później jak rozwijesz ją na max masz z niego większa satysfakcje niż z jakiejkolwiek ninji czy woja - wkońcu będziesz jednym z 2-4 szamanów na serverze. ; P

Opublikowano

Kurcze sam niewiem kim grac mam sura wp 45lvl nudy :( na tym serwie co gram bo na innych skoncyzlem . Prosze o pomoc :*

Zbieram -

Opublikowano

powiem ci ze kazda klasa jest pro lecz przy niektorych musisz sobie z czegos zrezygnowac np archera solo DT odpada, u bm podobnie gdyz sa to glownie postacie do pvp taka postac jak np wp pro do DT w pvp gorsza badz dopiero przy 75;v+ nie gralem nigdy szamanem ani jako smok ani jako chealer < chyba dobrze napisalem> wiec ci nie poradze ale majac fajna bron i ogolnie eq to przyzwyczajenie jest;] ja ci radze zrobic postac szamana tak z 5lv wyzej nie ma po co i sprawdzic jakie skille ci sie bardziej podobaja, jakie sa dla cb praktyczniejsze i wogole;] ja bym np nie gral szamanem bo to dla mnie postac obca choc kiedys spróbuje ale np archer nie ma szans solo DT zrobic ale zrobil bym nawet do pvp czy bossow;]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

To klasa jak każda inna.

healer-pvp|smok-exp ;>

powiem ci ze kazda klasa jest pro lecz przy niektorych musisz sobie z czegos zrezygnowac np archera solo DT odpada, u bm podobnie gdyz sa to glownie postacie do pvp taka postac jak np wp pro do DT w pvp gorsza badz dopiero przy 75;v+ nie gralem nigdy szamanem ani jako smok ani jako chealer < chyba dobrze napisalem> wiec ci nie poradze ale majac fajna bron i ogolnie eq to przyzwyczajenie jest;] ja ci radze zrobic postac szamana tak z 5lv wyzej nie ma po co i sprawdzic jakie skille ci sie bardziej podobaja, jakie sa dla cb praktyczniejsze i wogole;] ja bym np nie gral szamanem bo to dla mnie postac obca choc kiedys spróbuje ale np archer nie ma szans solo DT zrobic ale zrobil bym nawet do pvp czy bossow;]

Jebany znawcy. Albo nie graliście nigdy, albo jak graliście to nie ugraliście.

Co do archera:

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

To klasa jak każda inna.

healer-pvp|smok-exp ;>

Chyba źle napisałeś.

Jebany znawcy. Albo nie graliście nigdy, albo jak graliście to nie ugraliście.

Co do archera:

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Nie trzeba mieć doświadczenia do szamana... możesz się poduczyć.

Healer

Zalety Healera:

- Bardzo tanie Księgi Umiejętności

- Bardzo dobra postać do pvp

- Możliwość usuwania negatywnych efektów(zatrucia,spowolnienia,)

- Celne skille

Ale też ma wady :

Wady Healera:

- Ciężko się expi

- do pt(party) i gildi chętniej biorą szamanów smoka

2:1 INT:WIT potem zręczność

uniwersalny build :

Przywołanie Błyskawicy -> Leczenie -> Błyskawiczny Rzut -> Zwinność -> Burzowy Szpon -> Zwiększenie Ataku

Tu masz taktyke pvp :

http://www.mpcforum.pl/topic/220624-taktyka-pvp-szamanem-healerem/

Wachlarz do pvp, Leczenia w pt, expienia bez konia. Wsadzamy do niego KD: Powtórki, Śmierci, Penetracji oraz

Wojownika/Sury +3 bądź +4.

Dzwon do expienia na koniu. Wsadzamy KD: Potwora, Śmierci i Penetracji równierz +3 bądz +4

smok

Szaman smok to nie tylko postać do buffa . Szaman Smok jest dobry w pvp, posiada skille zwiększające np. atak krytyczny.

Staty : 2:1 INT:WIT potem zręczność.

Skille :

Buff : Pomoc Smoka( zwiększa szansę na krytyka(podwójne obrażenia) -->Błogosławieñstwo(zmniejsza obrażenia fizyczne otrzymywane od wrogów)-->Odbicie(najgorszy skill smoczycy,odbija obrażenia fizyczne otrzymywane od moobów i postaci )

Pod exp : Strzelajacy>Skowyt> Błogosławieństwo> Pomoc smoka> talizman

Uniwersalny : Strzelający>Błogosławieństwo>Skowyt>Pomoc Smoka> lub Strzelający>Pomoc Smoka>Skowyt>Błogosławieństwo

Jest to zrównoważenie skilli ofensywnych i wspomagających. Najczęściej wybierany build. Średni do Pvp, expienie nie jest uciążliwe.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Opłaca się grać Healerem, bo jak masz Leczenie na G i reszte skilli też wysoko to nikt cię szybko nie rozwali, bo jak masz np. 10k hp to leczenie na G przywróci Ci jakieś 6/7k, a bardzo szybko się ładuje :P

Będziesz jednym z najlepszych w pvp :rolleyes:

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Opublikowano

Opłaca się, ale trzeba mieć coś na start. Ty masz 2 dropy więc powinno być dobrze.

Co do buildu, polecam kupić dobry dzwonek i lecieć tak:

2 int : 1str/vit (str bardziej pod exp)

A skille:

Pomoc>błogo>strzelający>odbicie(dać 1 pkt na początku)

Mój kolega szamanką na nowym servie brał całą polankę smokiem (mobber hack+ waithack)

Jeżeli chcesz grać na hackach to polecam, tak jak wyżej, mobbera+waithacka.

Ładujesz w pomoc i waithack cud miód. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...