Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Mam problem z kartą dźwiękową VIA HD Audio Deck na windowsie XP.

A więc zacznę od tego, że na programiku od karty dźwiekowej, gdy wchodzę na opcje przedniego panelu, pokazuje, ze mam podlaczone z przodu sluchawki i mikrofon a tak nie jest.

Mam głośniki do kompa 5.1 , ale karta dźwiękowa jest zintegrowana i nie ma osobnych wyjść na 5.1, także mam podłączone pod wszystkie 3 wtyczki z tyłu kompa i zmienione na system 6 kanałowy.

Gdy podlaczam sluchawki z przodu to nic sie nie dzieje, nic nie dziala i takie tam ( i mikrofon i sluchawki ).

Gdy odłączam 5.1 i zostawiam na jedną wtyczkę, zmieniam ustawienia karty na 2 kanałową i podlaczam mikrofon to o dziwo działa, lecz po pogłośnieniu gdzieś na pół mocy glosnikow, jest zwykłe brzeczenie w glosnikach, ktorego raczej nie powinno być. Oczywiście jak podłączam mikrofon, to ustawiam w ustawieniach na to gniazdo jako mikrofon.

Chodzi mi o to, aby ktoś poradził mi co mam zrobić by:

1. Przedni panelik działał.

2. Mógłbym mieć podłączone głosniki w systemie 5.1

3. Nie byłoby brzęczenia powyżej połowy głośności.

Opublikowano

w softwarowym mikserze do karty wszystko ustawiasz, musisz sobie odpowiednio poprzełączać wejścia/wyjścia , niektóre uaktywnić

brzęczenie to sprzężenie zwrotne , też masz opcje by to zlikwidować w pewnym zakresie i osłabić dynamike mikrofonu , jeśli nadal nie pomaga widac masz za blisko głośniki względem mikrofonu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No mam blisko, bo centrala mam na monitorze, dwa głośniki obok, suba pod biurkiem...

Dobrze mam poprzełączane, tylko czemu mi pokazuje, że w gniazdach coś jest jak nic nie ma ? (brudu tam czasem też nie ma :D)

Może coś fizycznie zwalone ?

Opublikowano

no i co ci to da, jak napisałem musisz ustawić sobie sam w swoim sofcie ( mikserze ) co masz zainstalowany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png