Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmienic "Niezmienne Ip"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, chciał bym was zapytać użytkownicy czy da się zmienic niezmienne ip <satelitarne> na inne

i nie chodzi mi o neta proxy itp tylko np

dostałem bana przez brata w grze jednej i nie moge wbic ban jest na ip i chce zmienic aby kontyunować swój mózgotrzep

odłaczanie routera nic nie da odrazu powiem :P help jak by ktoś miał chęć otłumaczyć dla cepa jak ja pisać na gg 4378922 :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

użyć VPN , zreszta zapłacisz prawie tyle co za nowe łącze

wszystko co wymieniacie nigdy nie zmienia IP komputera , ludzie pomyślcie nim coś napiszecie i nie mylcie proxy do stronek ze zmianą ip

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

on chce mienić IP nie mac , MAC nie ma nic wspólnego z IP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano
on chce mienić IP nie mac , MAC nie ma nic wspólnego z IP
Bardzo dużo ma wspólnego. Mam publiczne IP. Gdy zmienię adres mac, tylko wtedy zmienia mi się adres IP.

Innym razem.

Opublikowano

chyba w snach albo masz niepubliczne IP na kompie i przyznaje ci nowe do nowego MAC karty, publicznego w żadnej sieci tak nie zmienisz bo nie możesz na dowolny jak ci się podoba samemu zmieniać/podmieniać na inny niż swój numer IP który masz w umowie

dostając adres publiczny zawierasz umowę w której wyraźnie dostajesz ten adres i nikt poza tobą nie ma prawa ani nawet możliwości go mieć ( chyba że wie jak to obejść ale tylko w obrębie swojej sieci właśnie opierając się o MAC karty czyjś , ale taka zmiana to już przestępstwo karalne )

jeśli nie został ci przypisany na stałe żaden numer IP używasz tylko publicznego dzielonego z innymi użytkownikami

zresztą aktualnie to już nie możliwe przy stosowaniu switschów i oprogramowania nimi sterującego przy budowie sieci lokalnych taka kradzież IP nie jest w ogule możliwa.

pokaż mi jakąkolwiek sieć lokalną w kraju czy na świecie która na lewo i prawo rozdaje dowolne adresy IP dla swoich użytkowników , chyba że twoja jest jakaś wyjątkowa i przyznaje adresy na zasadzie bierz jaki tylko chcesz

przy połączeniach adsl ( neo, tepsa itp po zmianie mac tak ale to jest równoznaczne z ponownym połączeniem czyli z przyznaniem nowego IP ) i pewnie takie połączenie masz u siebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie, nie mam połączenia adsl, mój adres ip jest publiczny, po restarcie modemu się nie zmienia, do tego zaczyna się na 2 cyfry, a kończy na 3.

hmm. Ty znasz teorię, ja znam praktykę :)

Innym razem.

Opublikowano

" przy połączeniach adsl ( neo, tepsa itp po zmianie mac tak ale to jest równoznaczne z ponownym połączeniem czyli z przyznaniem nowego IP ) i pewnie takie połączenie masz u siebie"

czyli co dokładnie mógł bym zrobić ;>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Nie, nie mam połączenia adsl, mój adres ip jest publiczny, po restarcie modemu się nie zmienia, do tego zaczyna się na 2 cyfry, a kończy na 3.hmm. Ty znasz teorię, ja znam praktykę :)

to teraz okazuje się że masz modem i pewnie przyznaje ci adres zaczynający sie na 10 , tak ?

zresztą pisałeś wcześniej że zmienia ci IP po zmianie MAC

w czym to masz tą praktyke, ja od 20 lat robie sieci i konfiguruje routery czy serwery to mnie raczej nie przekonasz

@up

to po cholerę napisałeś że masz satelitarne połączenie , nie prościej było napisać że radiowe z niepublicznymi adresami , żaden restart czy zmiany konfiguracji nie zmienią IP na publiczny co najwyżej na inny niepubliczny 192.168.x.x albo 10.x.x.x

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dobra ja swoj problem z ip rozwiązałem dostałem unbany a brat wpie**** ale z ciekawości wole znać metodę jak zmienic ip w moim przypadku tzn musze mieć te programy?

i zaznaczyć chcę że nic nie legalnego nie mam zamiaru probować

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Zmienić niezmienne ip? To raczej trudne.

Jedynie możesz używać bramek proxy i programów do ukrycia swojego ip, raczej nic więcej nie zrobisz.

Chyba, że zainwestujesz w neo.

g0Tef.jpg