Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka Pytań Odnośnie Wlasnego Serwera!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

otóż niedlugo chcialbym postawic serwer prywatny hamachi dla znajomych, ale to bedzie moj 1 serwer, wiec chcialbym sie troche was spytac o kilka rzeczy

najpierw chcialbym zalozyc serwer tylko dla mnie i troche sie poduczyc w edycji serwera itp, ale:

1. czy jak bede mial serwer na komputerze, to czy bede mogl sie polaczyc z serwerem na laptopie, korzystajac z tego samego lącza internetowego?

2. jesli nie, to czy bede mogl wlaczyc sobie na komputerze 2 konta, żeby potestować cos?

3. czy jak bede mial serwer na 1 osobe i troche zedytuje serwer, to bede mogl jakos zrobic pliki serwerowe juz z zedytowanymi przezemnie rzeczami?

4. czy serwer na 1 osobe, wymaga polaczenia internetowego? (slyszalem ze niby nie, wiec wole sie spytac)

5. na jakich plikach serwerowych byscie polecili robic serwer? bedzie gralo tam tylko kilka osob, max 15, bo to tylko dla znajomych, chodzi mi o serwer 4fun, 127/225 lv max, kilka nowych broni i zbroi, latwy exp, latwo zobywane yang itp.

6. ile mniej wiecej ramu dac na serwer dla 1 osoby na testy, zeby (jesli sie da) na 2 kontach grac komfortowo i testowac, albo na 1 koncie (nie robilem serwera nigdy, wiec zrozumcie te pytanie :D pytam bo nie wiem ;] )

7. ile ram dac na serwer hamachi na max 15 osob, zeby bez lagow grac? i zebym ja gral na komputerze tam gdzie serwer mam, grac bez lagow

@na komputerze narazie nie mam dobrego sprzetu, zaczynam dzialac, jak tylko dozbieram kase na ram, wtedy bede miec 6GB ram, (jedna karte 4GB, druga 2GB ) jak brat sie dolozy to 8GB ram (2 karty 4GB)

z gory dziekuje za odpowiedzi i sorka ze moze takie banalne pytania zadalem, ale naprawde 1 raz bede serwer zakladal ;]