Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka Pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam do was kilka pytań. Oto one:

1.Ściągnąłem ten plik "game" : CLICK! podmieniłem go ścieżce /usr/home/game/channel oraz w folderach game1_1 , game1_2 , game1_3 , game2 , game61 , game99 . Ustawił się lvl 127, nowy exp na lvl ale nie widzę lvl koło nicku.

Czy to już wina clienta? Sprawdzałem serwer na cliencie Niansyna, Cavalos, OldYitian i PL2008 . Na cliencie Metin2 PL 2010 po wklejeniu spolszczenia i włączenia go wyskakiwał mi log ... Czy po naprawieniu loga na metinie 2010 będę widział lvl koło nicku ? Jak naprawić ten błąd log ?

2.Co do tego pobranego pliku, chciałbym edytować w nim liczbę PD na lvl (ile trzeba EXP na poziom). Słyszałem że plik trzeba jakoś konwertować i edytować w przeznaczonych do tego programach... Czy ktoś mógłby mi dokładnie wytłumaczyć JAK edytować ten plik game ?

3.Czy gdy usunę chińskie questy (misje np biolog) coś może się uszkodzić na serwerze, np brak pliku czy coś takiego? Pytam ponieważ chciałbym usunąć tą chinę i stworzyć własne misje.

4.Chciałem ustawić drop tarcz na 61 poziom z pająków szponów. Zrobiłem taki oto skrypt i dodałem do mob_drop_item. Ale coś dalej nie dropi... Co zrobiłem źle?

To jest ukryta treść, proszę

5.I co do dropu to jak ustawić drop z metinów ? Bo słyszałem że trzeba się bawić w innych plikach i wklejać inne definicje.

6.Czy zna ktoś DOBREGO clienta na którym: Widać lvl koło nicku (zpatchowany tak jakby), jest wgrany ekwipunek smoka (widać dokładnie wszystkie dane), są wgrane bronie typu: pogromca, niebieski mag, ząbkowane, są wgrane srebrne i złote hwangi dla każdej profesii, działa atlantyda v1 i v2 .

Albo chociaż czy ktoś zna jakieś pliczki które wkleję do metina 2010 i będą działały te itemki i lvl koło nicku?

BARDZO BARDZO proszę o szybką odpowiedź ponieważ szykuję pliki na dedyka!

Wynagrodzę to plusami, minusami czego sobie życzysz! Pozdrawiam ~Pitrek

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

1.Po co w każdym game ;) Podmieniasz tylko w "/usr/rain/channel/share_data/" (+ musisz mieć 'root' z lauchera tima' )

2.

3.Questy możesz wyłączyć poprzez skasowanie wpisu w "hongkonglist"

4.Nie znam się na questach.

5.----IIIIII---

6.

+++

Opublikowano

1. Klient 2010 + luncher tima + helper

2. Opcja szukaj

3. Zepsuc sie nie zepsuje, ale mozesz zapomnie o wszystkich opcjach NPC poza handlem

4. Jak dla mnie ok ...

5. Mob_drop_item

6. EliteMT2, ale podmien .exe bo sie nie polaczysz.

A tak nawiasem to drop tarcz w v2 nie jest domyslnie ustawiony?

Opublikowano

Zająłem się punktem 2 (Expem) po włączeniu ExpModa wyskakuje mi taki błąd: http://img121.imageshack.us/i/bladdddkurwa.jpg/ POMOCY!

Aha i proszę mi dokładnie wytłumaczyć jak zrobić ten launcher, root itd bo ja już tego nie czaje a trudno znaleźć cokolwiek z tym...

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

Teraz mam problem z packowaniem pliku root... Link do tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/299062-problempakowanie-root/

Metin2 off od 2013r...

Opublikowano

Wszystkie pytania rozwiązane.

Pozostał jeden problem. Chodzi tu o robienie swojego clienta pod serwer hamachi (client z widocznym poziomem koło nicku).

Otóż mam do metina 2010 r wgrany Launcher Tim'a + Client helper + przerobione root ze swoim IP z hamachi i dzieje się coś takiego.

Włączam metina ikonką ClientLauncher i włącza się metin na sekundę jest ten dźwięk jak przy "błędzie log" i nic się dalej nie dzieje.

O co tutaj chodzi? Z czym muszę walczyć abym mógł bez problemu wejść na serwer? Posypią się + jak ktoś mi pomoże.

Metin2 off od 2013r...