Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router A Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam internet z kablówki, do którego podczepiony jest router tp-link wireless .....350. Router był konfigurowany pod laptopa, do którego nie mam dostępu. Czy mogę jakoś zablokować dostęp tego drugiego laptopa do sieci, żeby interneta nie kradli? Ew ponownie jakoś skonfigurować na mój obecny laptop? Nie mam płyty ze sterami itp. Dodam że chciałem podłączyć przez kabel net, ale wyskakuje ze chce login i hasło, którego nie znam ( mam win7). Potrzebuje pomocy bo internet mi wykorzystują i nie moge pograć z niskim pingiem.

Opublikowano

Może wejdź w ustawienie routera wklep w przeglądarce link "192.168.1.1" zazwyczaj takie ip ma router :) Chyba że nie masz hasła i loginu do tego to nic nie zrobisz.

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Może wejdź w ustawienie routera wklep w przeglądarce link "192.168.1.1" zazwyczaj takie ip ma router :) Chyba że nie masz hasła i loginu do tego to nic nie zrobisz.

haslo takie jak wchodze do sieci?

no loginu nie znam, a jesli chodzi o podlaczenie przez kabel? bo wymaga loginu i hasla jakiegos

Opublikowano

musisz podać login najczęściej to "admin" jeśli nie zmieniane i hasło to też "admin" oczywiście jeśli nie zmieniane :D

Przez kabel , masz na myśli kabelek LAN? jeśli tak to po podłączeniu kabla LAN komputer powinien sam się podłączyć do sieci bez podawania haseł itp od dostarczyciela internetu iż są one wpisane w router :)

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

musisz podać login najczęściej to "admin" jeśli nie zmieniane i hasło to też "admin" oczywiście jeśli nie zmieniane :D

Przez kabel , masz na myśli kabelek LAN? jeśli tak to po podłączeniu kabla LAN komputer powinien sam się podłączyć do sieci bez podawania haseł itp od dostarczyciela internetu iż są one wpisane w router :)

No czyli zmienione jest więc router odpada. A kabel to niewiem czy to lan. Zwykły kabel od modemu do neta na komp (tylko zamiast do kompa to do routera podlaczony jest /pisze na nim jakieś upc itd ) ;]. Jak go podłącze to wyskakuje sieć (znajduje jako publiczną) i pisze "brak dostępu do sieci", czyli tak jakbym do wi-fi nie włączył w laptopie ikonki ;].

Opublikowano

To lipa jak nie znasz pass do routera to nie wiem :D może podłącz sobie przez "speedtouch" jeśli posiadasz a jeśli nie to ja ci nie pomogę już dalej :(

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Nie może tylko zresetować routera.... przecież w nim musi wpisać login i hasło które dostał od dostarczyciela sieci. (chyba że to jakiś dziwny dostawca co daje za Free xD)

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-