Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Utworzeniem Virtualnej Maszyny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

dzisiaj chciałem sobie zrobic server według tego poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/ ale niestety juz na samym poczatku mam problem a mianowicie w punkcie 1 Instalacja systemu FreeBSD : niewiem jak stworzyc wirtualna maszyne .Predzej robiłem hamachi na plikach serverovych i wszystko działało,teraz niewiem jak sie za to zabrac .

Poprostu niewiem czy po zainstalowaniu virtual pc 2007 jak chce utworzyc nowa maszyne co robic dalej

-czy ten obraz iso który po pobraniu nosi nazwe 7.2-RELEASE-i386-dvd1.iso mam najpierv nagrac na płyte czy moze rozpakowac

Jak robiłem hamachi to pobierałem pliki potem zmieniałem ich nazwe na mt2 potem notatnikiem otwierałem mt2 zmieniałem nazwe sciezki a nastepnie za pomoca virtual pc tvorzyłem nowa maszyne

Teraz kompletnie niewiem co robic prosił bym o pomoc tu lub na gg 5698969

Opublikowano

a wiec nadal jest problem ale juz troche inny w virtual pc jak twoze maszyne daje nev nastepnie wybieram 2 opcje i ok.powstaje maszyna daje start i nic sie niedzieje wiec wybieram CD----CAPTURE ISO IMAGE----nastepnie wybieram ten plik serverovy który pobrałem 7.2-RELEASE-i386-dvd1 -----NASTEPNIE ACTION I------RESTART NO I WTEDY ZACZYNA DZIAŁAC MI MASZYNA WYBIERAM UNITED STATES -----OK--STANDARD---OK---MAASAGE--OK-----I NIESTETY NASTEPNY KOMUNIKAT JEST JUZ NIE TAKI JAKI POWINIEN BYC A MIANOWICIE WYSKAKUJE OKNO MEESAGE A W NIM JEST INFO NO DISCS FOUND!PLEASE VERYFITY THAT YOUR DISC CONTROLER IS BEING PROPERLY PROBED AT BOOT TIME.SEE THE HARDWARE GUIDE ON THE DOCUMENTACION MENU FOR CLUES ON DIAGNOSING THIS TYPE OF PROBLEM.

PROSZE POMÓZCIE