Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Respienie Sie Zwierzat W Szklarni

fenixdpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwierzęta respią się przy świetle najczęściej pochodnie light stone itp

zakryj dach szkłem i powinien problem zniknąc jeśli nie to ja nie wiem

1323380503-U105431.png
Opublikowano

zwierzęta respią się przy świetle najczęściej pochodnie light stone itp

zakryj dach szkłem i powinien problem zniknąc jeśli nie to ja nie wiem

cala szklarnia jest zakryta , pochodnie takze sa . nic nie pomaga

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Poprostu wystarczy podmienić wolny teren (grass, ziemie, dirt) na kamień (coblestone) bo zwierzęta zrespią ci się TYLKO w jasności i tylko na czystej ziemi na której nie jest nic zasiane itp.

Opublikowano

heh, już znam 100% rozwiązania. Dzisiaj budowałem Wille, i w zamnietym pomieszczeniu dałem dużo pochodni, odwróciłem sie i juz widze przed sobą około 10 zwierząt. Takze Proble tkwi w pochodniaach ;>

Opublikowano

nie... raz mialem super szczelny dom a i tak jak wracałem z kopalni miałem chlew w pokoju wylozonym cobblestone

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Ja miałem taką sytuacie że mam tunal 1 a wysokość 2 klocki [do wnetrza góry] miałem tam z cholery pochodni a nie było trawy . [było tam z 2 owce kurczak i 2 krowy]

Czyli w tamtym aptejdzie [serki nie wiem jak się pisze bo anglikańsku] zostało zmienione to że zwierzęta lgną do światła...

A co do respienia na trawie tylko [chyba] świnie respią się na trawie a na innych mobach nie sprawdzałem !!!

r718w5.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sorry że odświerzam ,ale jak ktoś się na to natrafi to:

1. Aby się potwory nie respiły w domu czy gdziś wystarczy nastawiać dużo światła.

2. Aby nam się zwierzęta respiły należy zrobić z trawy 10x10, albo mniej, nie mniej niż 3x3! I porządnie oświetlić. Dookoła dać płotek z drewna i dalej cobblestone wokół tego spawna dla zwierząt. Jak ktoś używa INVEdit, może dodać spawnpointera do eq, i potem go postawić i wtedy nie będą wychodzić moby tylko świnie :D

3. Aby nam się zwierzęta nie respiły: należy wyczuć gdzie dokładnie jest spawn pointer dla zwierząt, a wtedykamień tam postawić, Uwaga! Jeśli ci sie zwierzęta respią w tunelach (bardzo rzadko!) To musi być w pobliżu światło i dirty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...