Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link do tematu na board: https://board.runesofmagic.com/showthread.php?t=22642

Witam :P Niedawno zacząłem grać w RoMa. Dzisiaj zrobiłem wszystkie questy na Wyspie Elfów i mam zamiar odpłynąć. Złapałem sobie jedną Cavie, wylosowało mi goblina górnika Opłaca się go trzymać? Bo z tego co widze jednorazowy kilof (tak mi sie zdaje) dla zwierzaka kosztuje 100 golda, a ja jako żółtodziób nie mam za dużo kasy... Na jeden kilof wychodzi tylko max. kilka sztuk rudy ;p No i jeszcze jedno pytanie. Często podczas biegania od NPC do NPC bawiłem się w poszukiwacza złóż ;> I mam w tej chwili kilkaset itemów typu: rudy, drewna, roślinki. Mówie tu o tych pierwszych, które znalazłem na wyspie elfów (jesion, wierzba itp.). Czy można z nimi zrobić coś OPŁACALNEGO nie sprzedając ich? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Mam nadzieje że dobrze wybrałem dział...

[...]

Ok, kolejne 2 pytania Musze szybko zarobić 10k. Misje dziennie nie wchodzą w gre, wiec zostaje zbieranie surowców... Więc:

Wystawiając w domu aukcyjnym 100 sztuk drewna, cena którą napisze jest za jedną sztuke czy za wszystkie? Za ile mniej więcej sprzedam na Saoraid 100 sztuk drewna (wierzba, jesion), rudy (ognisty pył, cyna, cynk) i roślin (jakaś trawa, nie pamiętam nazwy i buraki)?

Liczę na szybką odpowiedź ;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepiej zbierac duże ilosci surowcow i sprzedawac na AH surowce (zalezy jakie) chodza po nawet przyzwoitej cenie ale jesli chcesz sporo zarobic to chodz na instancje sellaj surki i drop itemy i sellaj graczom lub na AH. Masz pytania jeszcze pytaj.

Opublikowano

Instancja to specjalne miejsce gdzie sa silniejsze potwory i tam znajduja sie bossy. A z cenami to roznie zalezy jakie itemy i surki sellasz.

Opublikowano

Sellam te co można zdobyć na początku, tzn: wierzba, jesion, cyna, cynk, buraki

Na zarabianie znalazłem już ciekawy sposób :)

1. jaki jest najlepszy zywiol peta dla druida/zwiadowcy? mam zamiar zalatwic pomaranczowego, podobno najlepszy ;p

2. jest jakas roznica miedzy np. zukiem ogień pomarańczowy a innym petem z takim samym zywiolem i kolorem?

3. czy jest jakas roznica miedzy wyexpionym petem 20 lv a dropnietym petem 20 lv?

4. jakie sa sposoby expienia peta oprocz dodawania jaj?

5. czy po dodaniu jaja do aktualnego peta cos sie zmieni oprocz lvla i statów ktore zmieniaja sie wraz z lvlem?

z gory dzieki za odpowiedz. za bardzo napalilem sie na zwierzaka.. :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie ogarniam tego ah -.- w cudzych aukcjach nie mam zadnego przedmiotu... szukam bez skutku. wlazlem w przegródke "aukcje" i wystawilem wszystkie itemy jakich mialem zamiar sie pozbyc. na razie na 12h ;p zobacze pozniej

edit: juz zaczelem ogarniac. pierwsze 49k juz jest ;] poradnik ktory udostepniles bardzo sie przydal. dzięki :) jesli tylko bd mial jakis problem/pytanie to napisze.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP

To są rozdziały z życia gry, to coś takiego że teraz kończymy rozdział z nowymi królestwami (wątek fabularny) i zaczniemy pewnie gdzieś indziej.

Opublikowano

Nowy chapter dodaje nowe rzeczy do gry typu nowe mapy maks lvl nowe itemy mounty itd.Jeśli wychodzi nowy chapter jest wszystko na swoim miejscu nic nie trzeba zaczynać od poczatku.

Opublikowano

Teraz mam problem, a nie pytanie :P miałem questa z Chytrym bernokiem. oczywiscie mial mnie na hita -.- chcialem zebrac pt i spróbowac znowu, tylko ze questitem "ruszt" zniknal mi z eq... bez niego nie moge przywołać bernoka. co zrobić ? ;x

edit: problem nieaktualny. ktos mnie wziął do pt i razem zaliczylismy misje ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...