Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Strona Rejestracyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A więc tak, moim problemem jest to, że tylko ja mogę włączyć stronę rejestracyjną. Kolega wszedł na mój serwer na hamachi ale na str rejestracyjną nie dało rady ;/

Posiadam program XAMPP apache i MySql jest oczywiście włączone.

W portmap też mam włączone wszystkie porty. Ale jeżeli jest do str rejestracyjnej potrzebny jakiś specjalny to proszę o jego podanie możliwe że go nie mam.

W pliku config linijka z im wygląda tak: $mysql_host = "5.64.42.100:3306"; moje ip na hamachi to: 5.64.42.130

Kolega aby zalogować się na moją stronę wpisuje moje ip z hamachi.

Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Pamiętasz o tym, iż kolega też musi być połączony z twoją siecią hamachi? No i podstawą jest to, że serwer musi być uruchomiony. Najlepiej wpisać Login: root Hasło: mcncc.com potem /etc/rc.d/netif restart nastepnie ifconfig i ./start wtedy strona będzie ci szybko chodzić.

Opublikowano

Kolega wszedł na mój serwer na hamachi ale na str rejestracyjną nie dało rady ;/

Napisałem że kolega jest na hamachi. Server jest włączony oczywiście.

Zrobiłem tak jak napisałeś ale nic nie dało ;/

Proszę o inne podpowiedzi.

EDIT@ Przeczytałem że jednemu kolesiowi pomogło zainstalowanie starej wersji programu XAMPP - mógł by mi ktoś podać link do jakiejś starszej wersji?

Opublikowano

Tu masz starszą wersje Xamp'a:

To jest ukryta treść, proszę

Jeżeli to nie pomoże spróbuj może jakiś inny szablon pod rejestracje. Np taki który instalujesz a nie ręcznie zmieniasz IP. Polecam szablon by komputronik ( osobiście chodzi mi bez zarzutów)

Edit;

Jeszcze jedno jakie IP kolega wpisuje w przeglądarce?

Opublikowano

Tu masz starszą wersje Xamp'a:

To jest ukryta treść, proszę

Jeżeli to nie pomoże spróbuj może jakiś inny szablon pod rejestracje. Np taki który instalujesz a nie ręcznie zmieniasz IP. Polecam szablon by komputronik ( osobiście chodzi mi bez zarzutów)

Edit;

Jeszcze jedno jakie IP kolega wpisuje w przeglądarce?

kolega wpisuje moje ip z hamachi bez żadnych końcówek

Co do szablonów to mam 2 a ten co ty masz mógł byś dać link ??

Próbuje na nowym XAMPPie jak coś to dam znać... ale coś tego nie widze ;/

Opublikowano

Ja osobiście inaczej uruchamiam. W portmap mam stworzony port 3306 (jak wiadomo w xampp myqsl na tym samym porcie odpala) Więc pomyślałem, bądź ktoś inny pi porzucił ten pomysł( nie pamiętam) By odblokować tylko port w pormap a w xampp zostawić wyłączony. Do dziś tak odpalam i mi chodzi^^

Opublikowano

Ja osobiście inaczej uruchamiam. W portmap mam stworzony port 3306 (jak wiadomo w xampp myqsl na tym samym porcie odpala) Więc pomyślałem, bądź ktoś inny pi porzucił ten pomysł( nie pamiętam) By odblokować tylko port w pormap a w xampp zostawić wyłączony. Do dziś tak odpalam i mi chodzi^^

Spróbuję tak. A co do tego co mi podałeś link. Musze to wkleić i dodać plik config w którym jest moje ip. Czy jak ??

Edit: To co mi podałeś to nawet u mnie nie działa ;/