Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniższym artykułem zamierzam Wam przybliżyć niezbyt popularny sposób PKowania.

Celem naszych ataków są postacie graczy trenujących agility na Wilderness Agility Course położonej w północnej części wildy:

agilare.png

Wyposażenie:

Polecam magic shortbowa, dowolny dhide, kilka ranging potionów, antipoisonów (naszym ofiarom przed padnięciem czasem uda się nas dźgnąć zatrutym sztyletem) i troszkę jedzonka.

equip2s.png

Najskuteczniejszą metodą zabijania na WAC jest moim zdaniem łucznictwo.

Ustawiamy się w południowo-wschodnim rogu agility areny. Nasza biała kropka na minimapie zlewa się z bielą płotu otaczającego arene nie wzbudzając podejrzeń znajdujących się poniżej nas graczy (gracze nie widza nas gdyż stoimy na wzniesieniu).

equipg.png

Cała metoda sprowadza się do atakowania trenującego, który przystępuje do pokonywania przeszkody. Jest wtedy skupiony na treningu i nie spodziewając się ataku odnosi śmiertelne obrażenia. Najlepiej sprawdziły mi się rune arrows wraz z ranging potionem (oczywiście staramy się jak najczęściej używać special attack). Większość ćwiczących tam graczy utrzymuje niskie hp aby przeszkody odbierały im mniej punktów hp w przypadku nieudanej próby ich pokonania, dlatego bardzo łatwo ich zabić.

Naszymi zdobyczami najczęściej będą mało wartościowe przedmioty ale od czasu do czasu trafi nam się gracz posiadający nad głową znak czaszki i wtedy możemy liczyć na lepszy łup. Poniżej zamieszczam screeny kilku ciekawszych lootów z ostatniej mojej wyprawy na agility arene:

loots.png

drp2.png

Wielu graczy nie posiadło świadomości grożącego na wildzie niebezpieczeństwa i często przez swą próżność szpanują na agility arenie droższymi itemkami.

Z reguły na danym worldzie nie trenuje więcej niż dwoje graczy dlatego zmuszeni będziemy po wybiciu trenujących przelogować się na inny world po nowe ofiary.

Mało gadania, dużo obrazków - wiem, że to lubicie dlatego poniżej wrzucam screeny z ostatniej trwającej ok 2 godzin wyprawy podczas której Pknąłem około 40 graczy.

maten.png

offi.png

off2c.png

sc15.png

sc16.png

sc1nd.png

sc2e.png

sc3uz.png

scr4t.png

sc7.png

sc8c.png

sc9tt.png

sc10.png

sc11m.png

sc12u.png

sc13.png

sc14.png

sc17u.png

droop.png

let.png

Pozdrawiam i zachęcam do Pkowania.

b_560_95_1.pngb_560_95_1.pngb_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

b_160_400_1_ffffff_c5c5c5_ffffff_000000_0_1_0.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...