Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Da Sie Zmniejszyć Ping W Bf: Bc2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się zmniejszyć ping w grze? Czasem mam 150 , ale ogólnie to w granicach 200-300, a z takim gra się już "zacina". Mam net 1M i zainsta0lowałem cfoss-a . Wchodzę na serwery z niskim pingiem, ale to nic nie daje. Raz trafiłem na serva , na którym ping nie był większy niż 200. Czy da się zmniejszyć go do granicy 150-200 (ew. jakieś servy znacie na których byłby do 200)?

Dodam , że mam win7 i 2 gb ramu w laptopie (1,3 wolne). Ping najbardziej skacze jak np strzelam z helikoptera do kilku graczy w czołgach przede mną.

Opublikowano

Sprawdź IP

Jeśli jest np. z U.S.A ( jak u mnie ) to graj na zagranicznych serwach

Jak z Rosji to graj na ruskich itd.

Mi pomaga i na polskich ping mam 300+ a na ruskich nie więcej niż 200

1390144171-U592769.png

Opublikowano

no na serwerach niemieckich ping mam juz mniejszy ale zauwazylem ze powodem jest win7. W laptopie mam 2gb ramu z czego 1,3 wolne gdzie na xp mialem 1,8 wolne( sys zajmuje duzo). Ping wzrasta gdy trzeba duzo szczegolow itp odtworzyc.

Na xp mi nie dzialalo cos wiec gram z win7. Czy jakos mogę zmniejszyć wykorzystanie ramu przez sys? Wyłączyłem aero i te kompozycje ale duzo to nie zwolnilo. Nadal mam zajęte 700 mb ramu. Zbędne aplikacje wyłączam.\

Odpalenie gry na najnizszych detalach czy najwyzszych nie zmienia pingu. Jakies pomysły?

Opublikowano

po pierwsze wyłącz wszystkie programy związane z netem (antywiry też czasem coś ściągają itp itd), po drugie zmniejsz rozdzielczość i inne ustawienia grafiki na mniejsze i po trzecie przy wyszukiwaniu serverów ustaw w filtrach żeby wyszukiwało servy z Europy oraz po wyszukaniu tychże serverów staraj się wybierać te które są najwyżej. Chyba że tak jak wyżej napisano masz ip z innego kraju to wtedy dopasuj region do swojego ip. Wypróbuj program Game Booster, najpierw zrób defragmentacje bf:bc 2 a potem przełącz się na tryb gry i spróbuj wtedy grać.

Mariuszw13.png
Opublikowano

Wszystko zależy od odległości nadajnika serwera od Twojej,czyli najbardziej opłacalne jest granie na serwerach PL jak np. g4g.pl

Zmniejszyć go też można wyłączając procesy chodzące w tle (np. skype,gg,firefox itd.),lub po prostu powiększenie szybkości internetu - chociaż to nie zawsze pomaga.

Pozdrawiam.

Do zamknięcia.

76561198026780786.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...