Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu męczę się z.. ustawieniem wartości? Sam nawet nie wiem jak to nazwać bo mój problem leży w tym, że chciałbym aby program zalogował się na forum, wybrał temat, wybrał "Odpowiedz w temacie" i ustawił wartość pola "posta" na taką jaką mam w programie (pole edit)

Przykładowo;

-Uruchamiam program

-Wpisuję w pole edit "jakistamtekst"

-Daje start

-Wszystko się ładnie, pięknie wykonuje

Natomiast jeżeli w pole edit wpiszę coś z "enterem" to nie ustawia wartości pola na tą z edita. Nic nie robi.. Tak to miało wyglądać;

To jest ukryta treść, proszę

----

Stworzyłem kod, który uruchamia ten temat, i jak na dole mamy pole do "szybkiej odpowiedzi" to powinien ustawić tam wartość z edit'a. Robi tak jeżeli w edicie będzie "jedna" linijka. Natomiast po enterze nic się nie dzieje.. Pomoże ktoś zmodyfikować ten kod?

Wiem że GUI odstrasza, ale było robione tylko tak "o" :).

@najpierw wciskamy uruchom temat, później wypełnienie pola

I nie proszę o gotowy kod, resztę zrobiłem z łatwością i staram się sam radzić ze swoimi problemami o ile to możliwe.. lecz tutaj stoję w kropce.. nie mam pomysłu jak mogę "zmodyfikować" ten kod lub co zrobić abym mógł wpisać w takie pole coś co ma "entery".

@edit2

Myślałem też że wina może leżeć po stronie ''edita'', dlatego też zrobiłem tworzenie pliku txt, wpisywanie do niego linijki tekstu oraz wczytywanie tego pliku jako zmienną. Działało jak z editem.. tyle że jedna linka. Po wpisaniu w pliku txt 2 linijek (enter) program nie reagował.

Opublikowano

odpal to wlacz "dodaj odpowiedz", wpisz tekst w edit na 2 linijki i f1 (musisz kursorem najechac na okno do pisania bo dalem zwykly send)

dziala bo sprawdzalem:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc, próbowałem zrobić to "send'em" ale w inny sposób. Teraz moje pytanie jest takie.. da się zaznaczyć to okienko automatycznie? Dalej zostaję przy tym, że powinno to działać "samo". Nawet na zminimalizowanym oknie.. (choć już niekoniecznie.. byle by samo) Więc chciałbym aby jakoś wybierało samo to okienko z polem do wpisania i używało funkcji send, albo działało na moim starym kodzie (odpowiednio zmodyfikowanym)..

Jakieś inne sugestię?

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc, próbowałem zrobić to "send'em" ale w inny sposób. Teraz moje pytanie jest takie.. da się zaznaczyć to okienko automatycznie? Dalej zostaję przy tym, że powinno to działać "samo". Nawet na zminimalizowanym oknie.. (choć już niekoniecznie.. byle by samo) Więc chciałbym aby jakoś wybierało samo to okienko z polem do wpisania i używało funkcji send, albo działało na moim starym kodzie (odpowiednio zmodyfikowanym)..

Jakieś inne sugestię?

IE.au3 ;)

FF nie każdy ma więc jestem za IE.

za duża sygnatura

Opublikowano

to jak juz mu mowisz to powiedz jakiej funkcji ma uzyc:P

_IEClickbytext to chyba bedzie zeby w link kliknal a co do butona to nie wiem:(

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

na ie.au3, wszystko działa :)

działa u każdego, a nie u tego z ff + mozrepl

No i rosnąca popularność chrome, opery sprawia że ff jest nieprzenośny

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Tylko ten "FF" jest dosyć prosty.. szczerze mówiąc jak wcześniej próbowałem pisać coś podobnego w IE.au3 to nieraz miałem problem np. z buttonem, kiedy to w kodzie źródłowym nie miałem podanego ani name, ani id.. tylko np. class :) Było to o tyle proste że wystarczyło napisać "_FFClick("nazwa", "class") i działało, a jak nie to w podobny sposób.

Mógłby ktoś podać tą funkcję do IE?

Opublikowano

Tylko ten "FF" jest dosyć prosty.. szczerze mówiąc jak wcześniej próbowałem pisać coś podobnego w IE.au3 to nieraz miałem problem np. z buttonem, kiedy to w kodzie źródłowym nie miałem podanego ani name, ani id.. tylko np. class :) Było to o tyle proste że wystarczyło napisać "_FFClick("nazwa", "class") i działało, a jak nie to w podobny sposób.

Mógłby ktoś podać tą funkcję do IE?

f1 i wpisz _IE i wszystko masz opisane:) ale nie powiem ktore tyczy sie butonow niestety;/

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Jeśli wiesz który w kolejności od góry jest na stronie element to możesz normalnie przez _IETagNameGetCollection-> przykład masz w helpie.

@up:

A co to za spam bot w autoit? Ogarnie max jedno konto i jedną wiadomośc na raz -> dostanie bana i leży ;p Spamboty pisze się w PHP.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Nie spam bota :) Tylko auto-postera. Kumpel prosił mnie o pomoc, bo zarabia on na warezach. Łatwiej jest wpisać w program treść posta i rozesłać po warezach niżeli wchodzić samemu na każdy warez z osobna, i klepać posta, prawda?

Wiem że trochę to monotonne, bo miałem zamiar osobne funkcję, do każdego warezu, żeby udawało się logowanie (wiadomo że nie każdy warez ma taki sam kod źródłowy, iże nie bedzie działał "uniwersalny" kod (chyba że ktoś potrafi coś takiego zrobić.. cóż. .nie ja :))

Dzięki Maciek, za chwilę pobawię się z funkcją którą podałeś. Dobrze że nie podałeś gotowego kodu po później bym nie rozumiał co tak naprawdę napisałem.. a nie w tym sęk programowania.

PHP? Faktycznie nigdy nie ruszałem php.. ale dla chcącego nic trudnego.. skoro nauczyłem się pisać cokolwiek w AutoI'cie samemu (pomogła mi ogólna wiedza którą zdobywam w szkole.. TurboPascal.. za rok dopiero C++)

Jeżeli będę miał problem to napiszę.. jak na razie idę próbować napisać to dla IE.

Opublikowano

czegoś nie brałeś pod uwagę, każde forum ma inną budowę, oprogramowanie czyli wszystko co napiszesz dla jednego nie będzie działało w drugim

szybciej zrobi bota wysyłającego hotkeyami tekst do konkretnego zaznaczonego miejsca

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

Dlatego planowałem to zrobić checkbox'ami. Zaznaczając checkbox'a dodaje do "kolejki" kolejnego warez'a, dla którego wcześniej powstała osobna funkcja. Jeśli checkbox byłby niezaznaczony, program nie brałby akurat tego warezu pod uwagę.

A przy okazji..

Mam pytanko dla tych co pisali w PHP.. trudne byłoby do wykonania tego auto-postera? Nie pytam czy ktoś mi go wykona, tylko czy trzeba posiadać obszerną wiedzę, aby coś takiego złożyć w PHP i żeby funkcjonowało jak powinno. (przepraszam za lekki offtop)

Opublikowano

Po pierwsze to jeb i nie czekaj aż się nauczysz w szkole, to i tak będzie zawsze za mało... jak sam się nie nauczysz to nic nie zrobisz niestety.

Co do spambota w php to moja podpowiedź: cURL. Ale oczywiście trudniej to wykonać niż w AutoIt. Skoro to ma być do dodawania na warezy to bez sensu pisać w php -> tu chodziło o to że potem wrzucasz skrypt w CRON'a i Ci spamuje co minutę.

Pokombinuj z _IE, potem zrobisz ukryte okno i będzie bez problemu działać.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Nie mam zamiaru uczyć się tylko w szkole, chcę robić coś, co pomoże mi udoskonalić działanie albo zasadę działania rzeczy, które wykonuję często. Akurat kumpel się spytał czy nie pobawiłbym się i nie napisałbym dla niego auto-postera, bo strasznie monotonne jest wysyłanie tego po warezach (nudne wręcz) i bardzo by to mu pomogło. Nawet mnie może się to przyda. W dodatku o ile mi czas pozwala, to sam edukuję się w domu. W ferie muszę jeszcze ruszyć Pascala.. Ale na razie bawię się AutoIT'em. Jest on dość prosty.. cóż, składnię łatwo sobie przyswaja moja głowa :) Tyle że od kilku dni się bawię i nie wszystko jeszcze mogę ogarnąć, ale wszystko zmierza ku dobrej drodze.

Ok stop tej opowieści :)

Program działa.. tylko nie dodaje on w tej "fast-reply" tekstu bo jak tam dam a później "kliknę w to" to pojawia się większe okienko, puste. Więc stworzyłem coś takiego. Wszystko działa sparawnie, przenosi tekst z Edit1 do Pola odpowiedzi.

Opublikowano

Teraz mam mały problem zz.. przejściem na stronę. Program naciska button, tak jak chcę (jest to button "POST REPLY") po wciśnięciu przechodzi na stronę. Co zrobić, aby zmienna $oIE przybrała wartość tej strony?

Normalnie bierze tutaj formularz z oIE, czyli "http:/*****ooenix-forums.com"

Natomiast jeżeli kliknę w przycisk np tak:

To przeniesie mnie na następną stronę.. a zmienna $oIE ma wartość "http://*****oenix-forums.com". Co zrobić aby

-odczytać stronę, na której aktualnie jestem (adres jej)

-zmienić wartość oIE, na tą, na której jestem

Moglibyście powiedzieć jedno z tych dwóch :)

Prosżę o pomoc.. szukałem w helpie. ale nic nie mogłem się dokopać (pewnie jest :) )

@Edit, rozwiązałem problem :) Miałem błąd we wcześniejszym kodzie, dlatego myślałem że wartość $oIE jest cały czas niezmienna, jednak zmienia się ona wraz z momentem przejścia na inną stronę (np. http://google.pl).

Znalazłem też jak wywołać adres strony, na której aktualnie jesteśmy.. nieprzydatne teraz dla mnie.. ale może ktoś będzie potrzebował..

Opublikowano

_IECreate(), a konkretniej ObjCreate(), z którego IECreate korzysta, zwraca handle do tworzonego objektu.

W przypadku InternetExplorer.Application, tworzony jest objekt window, w kontekście javascriptu*, szerzej o tym tutaj:

http://www.w3schools.com/jsref/obj_window.asp

Nie ma to _nic_ wspólnego z zawartością dokumentu, który aktualnie przeglądasz.

Pełny adres URL aktualnie przeglądanego dokumentu zwraca

A więc w przypadku InternetExplorer.Application będzie to

Co jest odpowiedzią na twoje pierwsze pytanie.

Pełna specyfikacja metod i atrybutów obiektu location:

http://www.w3.org/TR/Window/#location-attributes

Natomiast odpowiedź na twoje drugie pytanie reprezentuje poniższy kod:

Powodzenia.

- - - - - - - - - - -

* w kontekście Windowsowym zresztą też

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...