Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Do czasu mogłem się respić w miejscu w którym zginąłem ale teraz muszę czekać aż ktoś mi pomorze lub zrespić się w mieście. Stało się to na 11 lvlu. Co mam zrobić żeby znów móc respić się w miejscu w którym zginąłem?

Tak w ogóle to wytłumaczcie mi co to za postać bow, xbow, nuker. bo zupełnie nie wiem o co chodzi to jakieś hybrydy czy co?

Poza tym to np. do czego służy item giant's skin lub old stone??

Spotkałem się tez z taką wypowiedzią D&G:

moja połamana hybryda light/fire/cold/becheon/spear/picheon

To sa na pewno skille ale jak widzę to jest wizard i coś mi nie znane. jaka hybryda byłaby dobra dla wizarda.

Jeszcze jedno ongi to jakieś potwory czy co??

Ja nic nie kumam jak dacie mi link do jakiegoś poradnika dla całkiem zielonych to będę wdzięczny.

@EDIT

Dobra temat do zamknięcia

\m/ 8th day God created Heavy Metal and he saw It was good \m/

Opublikowano

No do 20 lvla mozna sie respic tam gdzie sie pada...A do 11 naciskasz to po prawo i odrazu sie odradza . Poczekaj jeszcze na odpowiedzi innych uzytkownikow...A czasami nie miales juz 21 lvlu i nie robiles dlvlu?

headerkzr.png

Jak sie podoba kliknijcie [Lubię To]

Opublikowano

1lv-10lv - możesz powstać tam gdzie padłeś.

1lv-20lv - możesz się teleportować tam gdzie padłeś.

21lv+ - musisz chodzić sam na spota.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Dobra ale ten revers to beginer return scroll czy jak?? A moze u teleportera z miasta?

Jakby co to ja pierwszy raz gram w silkroad'a i nie mam o niczym zielonego pojęcia.

Opublikowano

Revers jest za silki...

Wejdz sobie na

To jest ukryta treść, proszę

tam znajdziesz wiecej informacji na temat silkroad. MPC jak sama nazwa wskazuje jest to Multi Player Cheats czyli hacki tzn. taki wspomagacze jak bot...

To jest ukryta treść, proszę

tutaj masz jak zrobic swojego builda (moj piewszy build byl Wizard full str ...xD)

Stary dobry kooik :)

Opublikowano

nie opłaca ci się kupywać na tym lvlu

Ongi są to najbardziej okupowane potwory w silkroad chyba ponieważ są tam taxi< taxi jest to pt w którym za golda lub nie wysoki lvl zabija za ciebie w szybki sposob pt moby i daje ci dużo expa lub sp>

Wizard jest full int i tylko najlepszy bulid dla wizarda to wiz/bard lub wiz/cler na początek jednak że cięzko grać wizardem dla gracza któy dopiero zaczyna ponieważ będżesz padać i się zniechęcisz

bow/xbow/nuker są to klasy postaci możesz sobie zrobić chine

bowa-full str zazwyczaj skile z łuku

xbow- skile z euro łatwy w graniu mało sp dobry na początek

nuker- nuker postać full int lub hybryda<mieszaniec> czyli troche int torhce str zależy kto jak rozda

nuker to moim zdaniem najdroższa w pt z tych trzech powyżej wymienionych a wiec opłacało by się tobie zacząć grać xbowem :) i dawac tylko str

jeżeli masz jakieś pytania pisz na priv :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

Dobra co to jest taxi to wiem. Wiem tez o hybrydach. Podobno hybryda wiz/cler ma największe obrażenia w grze. Ja osobiście wybrałem nukera prawie full int ale nie wiem jakie mam skille dać dla barda/clera. Te dla wiza to dobrze wiem jakie bo znam sie troche na RPG jednak hybryd w silku pojąć nie moge. Tak samo jak z tym o co chodzi z sos'ami son'ami som'ami. Czy to są jakieś jewele do ulepszania dzięki którym itemy sa lepsze? Wiem ze Nova jest najlepsza z tego ale nie mam pojęcia co to jest. Widziałem na youtube taki film Silkroad lvl 110 Wizard (+7 Nova staff) wiem ze to itemy no bo staff to wiadomo. Tak sobie myślę że to zależy od jewelów jakimi jest ulepszany item.

http://www.youtube.com/watch?v=qG67i3R11Ek

Opublikowano

@up to nie myśl :D hehehe

z czasem wszystko załapiesz

powiem ci że full inty mają najlepszy atak i moim zdaniem euro chary to albo full int albo full str

gdy masz full int to masz dobry atak malo życia

gdy masz full str to masz nawet atak zależy kim dużo życia i dochodzi takie coś jak criticale z broni które w przypadku full str dają 2x obrażen czasem :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano
gdy masz full str to masz nawet atak zależy kim dużo życia i dochodzi takie coś jak criticale z broni które w przypadku full str dają 2x obrażen czasem

Człowieku wiem co to jest critical hit i wiem że wiecej int daje mi wiekszy atak magiczny i więcej many. Wiem że strength dodaje obrazenia od "broni białej" :P czyli po prostu miecza i innych ostrzy. Nie wiedziałem za to ze powiększa szanse na krytyka.

dochodzi takie coś jak criticale

Zajrzyj na moja sygnaturę gram w metina to wystarczy żeby wiedzieć co to krytyki. W ogóle to nie moge wytrzymać jak ktos bierze mnie za aż takiego głąba :D.

Dobra to co teraz chcę wiedzieć to czy skille barda echo i vibration czy skill clera heavenly rage działaja na atak maga?

Oraz to co napisałem w swoim poście 2x UP czym jest ta Nova, Sosy i Somy

Opublikowano

sox'y czyli te co wymieniłeś są to lepsze itemy da się je kupić od kogoś albo dropnoć nie da się jakimś kamieniem itp zrobić sosa xD sos jest najsłabszy potem som jest lepszy a sun najlepszy. Nova występuje w 11dg jest ona pomiędzy somem a sunem. A co do skilli to ktoś wyżej pisał o stronie silkroadonline.com.pl wejdź i zobacz w buildach tam masz opisane co i jak.

EDIT: Na początek preferuje bowa łatwa do ogarnięcia postać nie pada a na pvp nie jest zła a nawet jest zajebista.

Opublikowano

Dobra teraz nasuwa się kolejny problem. Za każdym razem jak zginę wywala mnie z servera. 2 problem to jak mam rozpoznac itemy sosy czy inne. No bo np. wydropiłem taką kusze co jest podpisana na niebiesko i na dole ma jakieś dodatkowe cechy. czy to jest już jakiś sos czy coś??

Opublikowano

sosblue.png

Opcje zaznaczone cyframi:

1. Jak widzisz na screenie jest to sos, właśnie w ten sposób rozpoznasz taką broń.

Świeci się ona w grze oraz zawsze będzie napis Seal of Star lub Seal of Moon ( zależnie od boni będzie sos/som/sun/son)

2. Tutaj mamy zaznaczone tzw "blue". Robisz je specjalnymi kamieniami. Dodają Ci one STR/INT, obronę, atak itd.

Dzięki temu możesz być większym koksem niż inni.

SoS skrót od Seal of Star

SoM skrót od Seal of Moon

SoSun skrót od Seal of Sun

SON skrót Seal of Nova

10465336176777382411.png
Opublikowano

Ok dzieki to wszystko co chciałem wiedziec temat do zamknięcia.

P.S Zajebista sygnatura mroz3k

Opublikowano

Na prośbę autora, zamykam.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...