Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zarabiać W 4Story - Dla Początkujących

DooKPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak zanim przeczytasz ten TuT to wiedz , że jest on z innego forum ale mojego autorstwa skopiowałem go dlatego , żeby początkujący co nie znają tamtego forum na którym to napisałem nie musieli szukać , a jest to według mnie dobrze napisane . Więc proszę nie pisać postów typu " żal " ; " skopiowane " ; lub też w stylu " jestem Twoim Starym !!!"

Ok jak rozumiesz to możesz czytać spojlery gdzie są moje obydwa tuty , mam tam ten sam nick :)

Wersja bez KK

Witam Serdecznie!,

Ostatnio zrobiłem TuT`a na temat zarabiania kasy w 4story , była to jednak wersja z KK.

Jednak nie martwcie się to nie jedyna wersja .

Drugą wersją jak się pewnie domyśliliście jest zarabiane bez wydawania KK wogóle .

Odrazu obalę jedną z teorii jeżeli myślicie , że dzięki q z pieczątkami możecie zarobić sprzedając te pieczątki to się grubo mylicie nie da się ich wogóle sprzedawać .

1. sposób zarabiania bez KK :

To , że w TuT`ku z KK było sellanie ulepszonych itemów nie znaczy , że bez KK tego nie można robić oczywiście może to być trudniejsze i zajmie więcej czasu to tak mówi , się i są pytania czy istnieją jakieś sposoby odpowiedź jest prosta nie ponieważ kowal działa jak go zaprogramowano czyli zwykle nie pali do +3 , można rzec nigdy nie pali do +3 do +4 mówi się , że nigdy nie pali ale mi się osobiście zdarzyło , że mi spalił właśnie na +4

a więc ok mamy item na +3/4 co dalej istnieje teoria sprawdzana i jak często można zobaczyć działa jest to czasochłonny sposób ulepszania itemów codziennie o +1 istnieją także "bezpieczne" granice po których możemy odczekać dłuższy czas w tym przypadku jednak dobrą , rzeczą są tzw. czelady czyli Formuła Czeladnika , często dropi z grzyba można ją także wyprodukować ulepsza ona tak jak formuła mistrza z IS

i z tym wiąże się to , że powiedzmy ulepszamy z +8 na +13 jeśli się uda to obniżamy o jeden poziom na +12 i możemy jeszcze raz czeladem , są różne techniki ja nie opisze ich bo z nich nie korzystałem .

2 sposób :

Jest to sellanie itemów i materiałów itemów typu np. peleryna na 34 lvl ( mały dodatek jak ktoś chce z IS to można obniżyć na 25 lvl , większa wartość ) . Kiedyś było to dosyć duże źródło dochodu , dzisiaj nie aż tak są to orsisy czyli Kamień Szlachetny Orsisa , kiedyś można było za niego dostać nawet do 500s teraz ceny się wahają od 50 do 100s . Dropią one z bossów w czasoprzesteniach . Można sprzedawać także liście , wody itd bardzo przydatne , zwłaszcza dla osób robiących sety pvp , bronie pvp i peleryne .

Można pamiętać , że jeśli nie masz czasu i chcesz się policytować to możesz sprzedawać itemy itd u aukcjonera w stolicy .

Pewnie niektórzy wywalają itemy z czaso bo im za szybko dropią i zawalają ale poco ? Skoro gdy np . zostawiamy sklep z itemami i idziemy np. do sklepu czy pod prysznic to możemy dodatkowe wystawić po nie za wysokiej cenie , ale często się zdarza , że małe lvl mogą je kupić

I teraz inne itemy dokumenty czyli tajne dokumenty , narwashi , druga bitwa itd druga bitwa (chyba jakoś tak to było ) chodzi po różnej cenie w zależności od trudności zwykle około 100s narwashi trudno wydropić , dropi oczywiście to wszystko z łez bogini to tak narwashi w zależności od trudności można sprzedać za nawet 1g łatwe ( aha jeśli widzicie powiedzmy postać 25 lvl lub mniejszy sprzedającą np . narwashi lub ostatnią bitwe

lub ahura są duże szanse , że to hacker .

A teraz ostatni sposób :

Jest On możliwy na 2 sposoby poprzez IRC z takim ubezpieczeniem od oszustwa i 2 sposób szybszy ale jak na oszukają to nic nam nie pomoże support tylko jak będzie miał dowody to może dać nawet bany tym osobą w tym nam na IP.

Myślicie co to , jest . To handel postacią , tak powiedzmy postać wyexpiona , nie gramy na niej eq hmmm niezłe , to co robimy sellamy za cenę która zrekompensuje czas na wyexpienie , bo jak to piszą Postać jest własnością firmy ........... , ja sprzedaje tylko czas poświęcony na granie postacią . W tym przypadku przez IRC wszystko jest pod okiem GM`a lub innego członka supportu , jednak pytanie , co z kasą , to proste kupujący robi nowe konto z jedną postacią na nowy email i wysyła na nią daną kwotę bądź item i przy wymianie passami (danymi konta ) kupujący daje nam dane do tej postaci wraz z emailem i danymi do emaila . 2 wersja to sprzedawanie na własną rękę czyli albo my pierwszy dajemy konto a 2 osoba daje nam kase np . po sprawdzeniu lub nasz oszukuje i szybko zmienia dane itd , albo ona pierwsza daje nam kasę ( często jest to dzielone na połowę , 1 połowa przed druga po ) my wtedy podajemy passy prawdziwe lub jeśli chcemy oszukać to fałszywe jeśli mamy szczęście to osoba kupująca da nam 2 część , a jeśli nie najpierw sprawdzi i jak zobaczy oszustwo wejdzie do gry ,będzie rozpowiadała jacy jesteśmy powie , że nas zgłosi do supportu , że jest lub zna GM`a /GA ( największe nooby mówią , że znają twórce gry ) itd .

Pozdrowienia!!

TuT by DooKPC

Zakaz kopiowania na inne fora bez mojej zgody chyba , że z informacją na temat autora !!

Aha i jeszcze jedno ?!

Dark Vader serwuje !!!!!

Wersja z KK

Witam serdecznie!

Większość osób wie , że itemy kosztują i czasami coraz to drożej teraz można nieźle zapłacić za set pvp lub rózge z innego królestwa typu (jeśli gramy na Derionie) sepira lub ( na Valori ) rózga z kości smoka - obie są na 34 lvl ale jeżeli są dodatkowo ulepszone i obniżone to hmm nieźle można zapłacić , itemy typu sierp Richiego na 25 lvl najczęściej są obniżane na 16 lvl i sprzedawane nawet +1 za zwykły można zapłacić nawet 1g . Jednak te ceny mogą iść także na naszą korzyść a natomiast tak jeżeli mamy, KK ( kamienie księżycowe , myślę że zrobię też jak zarobić bez nich ) dosyć dużo ich najlepiej to tak można ulepszać itemy , ale lepiej i chyba szybciej jest obniżać ich lvl można tak zarabiać na 2 sposoby ( ale uwaga 2 sposób może służyć także jako kłamstwo i próba kradzieży )

1 sposób :

Obniżamy item nawet +1 ale nie wolno bo to nie opłacalne obniżać itemów na 4,7,16 lvl dlaczego ? odpowiedź jest prosta jest to nieopłacalne i więcej stracimy niż zyskamy. Najlepiej jest obniżać itemy na 34 lvl lub 25 lvl trzeba pamiętać , że zwój obniża , to znaczy item można max obniżyć o 9 poziomów dla nie kumatych 34 lvl na 25 lvl ; 25 lvl na 16 lvl , wiadomo , że im na mniejszy lvl obniżony item z jego normalnego lvl`u tym jest on droższy ale sepira obniżona na 25 lvl i np. ulepszona na + 11,11,12 do + 14 a nawet +20 pójdzie za wielką sumę pamiętać jednak trzeba , że najdrożej chodzą bronie ale nie wszystkie , najdroższe to rózgi i kusze/łuki . Dlatego też taka sepira obniżona na 25 lvl + 14 pójdzie za dużo , ponieważ kasa za rózge + to że jest z innego kraju + jest ulepszona +14 z tego co pamiętam szpony + 14 obniżone na 25 lvl kosztują około 20-25 g a to szpony a co pomyśleć o rózdze . Teraz są pewnie pytania ale jak mam zdobyć rózge z innego kraju , tutaj znowu 2 sposoby w tym 1 jest z KK drugi bez , 1 to przy użyciu inwentarza , takiego plecaka do przemieszczania itemu do innego servera i królestwa za KK 1 item chyba za 5 KK można przenieść , 2 sposób kupić od gracza ze sklepu lub na aukcji .

Teraz 2 sposób

Jest on albo szybszy , albo dłuższy zależy od lvl`a naszej postaci ( czyli stopnia jak mogą nam zaufać ) i reklamy , no i oczywiście ceny usługi chodzi tutaj mianowicie oto reklamujemy , że obniżamy itemy za kase gdy mamy klienta on daje nam przez handel item my go mu obniżamy na taki lvl jaki chce lub jak nam na to pozwalają KK lub ilość zwoi.

Gdy obniżymy daje handel i w nim klient daje nam kase a my mu item .

Mam nadzieje , że się przyda źródło informacji to moje doświadczenie w 4story

Jeśli są pytania to proszę śmiało pytać postaram się odpowiedzieć

Aha i jeszcze coś bo bym zapomniał :

Dark Vader serwuje !!!!!!!!!

Poradnik by DooKPC

Zakaz kopiowania na inne fora bez mojej zgody chyba , że z informacją na temat autora

Po 1 . Jeśli chcecie dawajcie +

Ale jeśli się przydało lepiej wejdź na

www.pajacyk.pl

I pomóż .

* KK - Kamienie Księżycowe

darkvadersygna.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zmieniam zdanie spróbuje tak zarobić.

Co ja zrobiłem dałem ci minusa a się jednak przydało???

Dał bym ci plusa jak bym mugł to cofnąć.

Pierwsza rzecz...

Kusza na 25 od +9 do +12.

Opublikowano

Mogę się spytać do czego służą te kamienie?

90% nastolatków dostało by załamania nerwowego gdyby Justin Bieberstał na dachu wieżowca i chciał skoczyć.Jeżeli jesteś tym 10% które usiadło by na krześle oraz jadł popcorn wpisz to na swoją sygnaturę <----

33983.png

6406.jpg

33207.png

Kocham MPC FORUM!!!

Opublikowano

Mogę się spytać do czego służą te kamienie?

Chodzi Ci o Kamienie Księżycowe czy Kamienie Szlachetne orsisa ??

Jeśli o KK jest to waluta w IS a te kamienie szlachetne orsisa to służą głównie jako materiał do m.in zbroi PvP

darkvadersygna.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dałeś temat do dupy jak każdy wie w 4 story słabo leci kasa.

19lv i dopiero ok.200s

całą tą forsą.ok. nech mi dropie rzecz na 25lvl ulepsze na +3 i zajebiście dużo kasy będzie dodano. :rolleyes: :angry:

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy... ale i tak dasz + xD

Nie prawda ja mam 18lvl i mam 460s, ale rzeczywiście ciężko się tam zarabia. Najgorsze jest to, że ludzie nie chcą nic od nikogo kupować. Mam pełłno rzeczy dla magów itd. i nikt nic nie chce

zbyt duża sygnatura.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...