Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Pływać W Kasie...

Qerino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, krótki poradnik jak kąpać się w kasie. Na samym początku chciałem zauważyć, że jeśli nie wbiłeś/nie masz postaci 70+ to możesz od razu zamknąć zakładkę :)

Idea : Droper, tylko troszeczkę inny jak sporo osób myśli.

I

Robimy surę, Dobrze jest kupić na rynku miecz +9 (1lvl), po to aby nam szybciej poszło.

Wbijamy 5 lvl, idziemy po skille, oczywiście jak droper to tylko WP ;)

Z mieczykiem+9 bardzo dobrze idzie expienie, więc za dużo potków nie idzie, czy to niebieskich czy czerwonych.

Teraz siupamy główną postacią i przerzucamy tak +/- 2kk (zależnie od cen na Twoim serwerze).

Zbrojka na 1 lvl +5/6. Tarcza, hełm tak samo.

Dobijamy lajtowo tą postacią 20-25lvl.

Teraz lekkie schody - musimy znaleźć łącznika.

Mała wyliczanka :

Przykładowo, jeśli mamy postać 20 lvl-ową, to potrzebujemy drugą postać (lidera grupy, lub zwany mostem) z 50 lvlem, co daje nam możliwość podexpienia postacią z 80 lvlem.

Proste? Tak.

(!)Mała pułapka(!)

Jeśli założymy party w m1/2 i ustawimy sobie exp na równomierny, i wtedy przejdziemy przez teleporter/ skorzysztamy ze staruszka, zmieni nam się exp spowrotem na poziom, i nie będzie można go zmienić z poziomu m1.Pokręciłem troszeczkę ;)

Przykład:

Mamy bodego 80lvl, WPka 20lvl (nasz droper) i buffka 50 lvl.

Buffek zaprasza bodego i wpka. Jest on naszym "mostem" i liderem grupy. Wszystkie postacie stoją w m1. Dystrybucja expa zmieniona na równomierny.

Teraz idziemy bodym i wpkiem przykładowo do v1. I co? Dupcia. Dystrybucja zmieniła się na poziom. Logujemy na buffka, który jest w m1. Zmieniamy, spoglądamy na grupę z poziomu bodego/wpka. I co? Dystrybucja "Poziom". Czyli niestety musimy iść buffkiem do v1, dopiero wtedy zmieni się sukcesywnie na "równomiernie". Oczywiście trzeba pamiętać, aby lidera wylogować, tak żeby nam nie podbierał expa ;)

II

Od 20 do 25 lvla polecam bardzo expić dropera w v1, początkowo wystaczy spot nr 1 lub 2.

Cenna wskazówka:

Wiele osób daje ostrze jako pierwsze, niby dobrze. My jednak jesteśmy sprytni i damy pierwszą zbrojkę. Leo, why? Proste: OZ zbrojki jest dużo droższe, ponieważ dużo osób daje ją jako 2-3, a OZ czarowane jest dużo tańsze, bo prawie zawsze jest dawane jako pierwsze i cofane u staruszki. Więc my dajemy pierwszą zbrojkę, cofamy u staruszki do skutku i wracamy expić, kupując wcześniej ze 2 OZetki ostrza i strachu.

mapalr.jpg

Ale maxymalnie do 40 lvla, później już są za małe i exp spowalnia, a tego nie chcemy ;)

Później 3 lub 3+4 jeśli mamy ogarniętą postać pod pvp i zdołamy utrzymać spoty.

III

Dobra, mamy 50 lvl. Czyli lecimy do v2(tylko szpony, exp na stworkach nie ma sensu). Możemy założyć grupę bezpośrednio z dropkiem, więc kupujemy ze 3-4 ks. lidera i odpalamy.

Expimy gdzieś tak do 61, dalej postacią powinniśmy dać radę samemu expić. Jak kiepsko idzie to v1 na 2 lub 3, a jak mamy dobre EQ to zostajemy w v2.

Jeśli zostaliśmy w v1, to do 65 maxymalnie, dalej już słabiutko leci. Dochodzimy do lvla 75. Nie będę wypisywał spotów w v2, bo liczą się szponki i zależy jaki nam się trafi wolny i damy radę go utrzymać (przed innymi graczami).

Należy także pamiętać, żeby czytać codziennie książeczki, to jest podstawa.Jeśli możemy - zwojujemy.

IV

EQ:

Temat rzeka. Nie da się dokładnie wymienić przedmiotów, bo każdy jest inny (zakładam, że z bonami). Na start, kiedy będziemy mieli jeszcze słabe skille przydałoby się około 10-12k HP. Jeśli wybraliśmy opcję, że od 61 expimy sami to przydałby się jakiś fmsik, około 30 ŚR. Potem polecałbym się przerzucić na truciaka z podobnymi średnimi +6-7. W grę wchodzą albo kolce z białego złota, albo niebiańskich łez. Int się przyda do buffków WPka(ostrze,strach,zbroja). Miło by było gdybyśmy mieli naszyjnik łez - przeszywka zawszę się przyda. Tarcza na 61+9, bo defa nigdy za wiele, hełm starczy 41+6.

V

Dobra, mamy takiego WPka, co z nim robimy? Mamy dwie opcje :

A) Metiny w piekle

B) I przede wszystkim, DT

Ogółem całą ideą takiego dropera jest skrobanie metinków na 7 piętrze w DT.

Jak odlurować resp: KLIK!

Trzeba także pamiętać, aby nie otwierać skrzyneczek, bo dropnie nam mapka i koniec z biciem. W DT nie dropią kamienie dusz, więc do tego mamy piekło. Musowo podwójny drop. Z wykokszonym dropem jesteśmy w stanie rozbić metina w ciągu 30-35 sec. Nie należy się zniechęcać, gdy będzie słaby drop jakiegoś dnia. Znam osoby, które w ciągu jednego dnia wydropiły 2 lub 3 duchowe, a następnego przez tylko kilka godzin około 7 lub 8.

Przykładowo, u nas na Monastyrze (S1) k. duchowy kosztuje około 180kk

Sądze, że wszystko napisałem, jeśli czegoś nie dopisałem, są jakieś niejasności - piszcie ;)

Copyright by Qerino for MPCforum.pl

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Jak dla mnie z deka nie praktyczne bo niektórzy nie maja 70lvla+ (np ja dostalem perma ;]),po 2 zanim dobije 61 dropkowi to mi zejdzie hohoho-długo.Po 4 najllepiej miec dropa 42lvl z eq smocza+9 itp bodego i chodzic na metki od 45 i 50 jak jestes dobry to diabla(55lvl).Ja przynajmniej tak robiłem na plu i nie było zle

Opublikowano

Dodaj jeszcze, że na mapkach można siedzieć maksymalnie 4h - potem wywala. WPa nie polecam podexpiać - samemu lepiej wbić ten 35 zrobić boja, do 45 na bo, potem atakować odrazu v2, gdzieś na 55 wrócić do m i zrobić militara ;) Ja tak przynajmniej zrobiłem i jest git, od 61 z duchową+5 10% do pż, 12,5k pż, ~600 defa, buff 3x~30% królewskiego spota w v2 można ogarnąć. Zapomniałeś dodać o itemkach x do pż, które dla wpka są baardzo ważne. Rekord kamieni duchowych przez 3h to 25, przynajmniej tak jest napisane na oficjalnym forum mt2pl. I ciekawostkę, że jeżeli ubijemy tam więcej niż 50 metinów morderstwa będziemy mieli podwójnego RIPPERA na ostatnim piętrze ;)

FRONTSIDE

Szukam dobrych zespołów POLSKICH metalcore'owych i trash'owych - > PW

Opublikowano

Jak dla mnie z deka nie praktyczne bo niektórzy nie maja 70lvla+ (np ja dostalem perma ;]),po 2 zanim dobije 61 dropkowi to mi zejdzie hohoho-długo.Po 4 najllepiej miec dropa 42lvl z eq smocza+9 itp bodego i chodzic na metki od 45 i 50 jak jestes dobry to diabla(55lvl).Ja przynajmniej tak robiłem na plu i nie było zle

Praktyczne, bo nie trzeba szukać tych metinów. Masz jeden za drugim, poza tym nikt nie sksuje Ci takiego metina ^^

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

wbic 75 troche trwa -.- ale ogolnie dobry poradnik wiec masz + -.-

1zo8gfn.png6457.jpg

32266.png22512.png

32748.png6647.png

34591.png2027.gif Barbie Lover <3:D

21571.jpg33602.pngNie lubisz?? Daj + :D

35353.png13552.jpgDIRECTION?!

399.gif

Nie bądź żyła i daj +

Opublikowano

wszystko pięknie, ale to jest schemat na ładny czas gry; dla tych co mają +- 70 lvl, ich jest raczej mało -.-

Poradnik jest dla tych, co chcą sobie powbijać skille P. A przy okazji się dorobić.

A na forum jest faktycznie mało 70+, bo umiecie grać tylko na privach pizdy ;*

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Hmm... a jak ktoś nie ma np. 80 lvla +?

Ale widzę , że się napracowałeś masz tego +

Piszę poprawnie po Polsku.

Jeśli pomogłem daj - ; d

Jestem na MPC dłużej niż niektórzy KidModzi itp.

Po prostu nie poszczę , a nie wiem za co mam te % ( 25 )

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet przydatne, ale jest trochę minusów tego.

- nie mamy zrobionego biologa.

- mamy pełno misji.

- skille na m1.

etc etc

Ja jednak bym wolał sam się pomęczyć, ale jak kto woli, poradnik nawet przydatny, może się komuś przyda : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...