Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Zabawa Z 3D Studio Max 7

Sunushi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak niektórzy wiedzą nasz wielki Quartzite stworzył tuta jak tworzyć nowe fryzury. Po dogłębnym przestudiowaniu tutka postanowiłem zacząć moją przygodę z 3D Studio Max 7. Tutaj zamieszczam kilka moich prac:

czapka.png

wlosyv.png

Pomysłodawcą tego oto projektu był demodive aka Szykra ;)

kapelusz.png

Przez moich kolegów ten hełm został nazwany nocnik, nie wiem czemu xD

helmh.png

Jak oceniacie moje prace z tym oto programem? :)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Lol ! Ta czapka naprawde świetna !

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Co sprawia, że człowiek zaczyna nienawidzić sam siebie? Może tchórzostwo. Albo nieodłączny strach przed popełnianiem błędów, przed robieniem nie tego, czego inni oczekują.

Świat straconych marzeń, czyli koszmar rzeczywistości.

/Drugi dzień na forum 13.02.2011 i topka :) -

Opublikowano

Bardzo mi się podobają.

Edit: juz mam ;)

// nie wnosisz nic tym postem.

pisz trochę bardziej konstruktywnie ;)

matjes4.png

Opublikowano

Zważ uwagę na to, iż zajmuje się tym dopiero 2 dni ;)

edit. Xavi, tego sam robiłem, mogę nawet podesłać Ci pliczek .max :>

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

a ten Dodatek to outfit ?

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Co sprawia, że człowiek zaczyna nienawidzić sam siebie? Może tchórzostwo. Albo nieodłączny strach przed popełnianiem błędów, przed robieniem nie tego, czego inni oczekują.

Świat straconych marzeń, czyli koszmar rzeczywistości.

/Drugi dzień na forum 13.02.2011 i topka :) -

Opublikowano

Te czapki mikołaja były na e*pvp do pobrania :)

Ninja nieźle wygląda :P

Można wyciągnąć jakieś bojowe hełmy z innej gry i wrzucić do Metin2.

Opublikowano

Czapkę mikołaja sam robiłem (co to za problem usunąć całego mikołaja po czym rzucić z niego teksturę ;)), co do tych hełmów w stylu metka, co masz konkretnie na myśli?

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

jemu pewnie chodziło, że jak sie da robic te kapelusze i w ogóle to zeby zrobic hełm ;p

juz bodajże włośi coś robili dla sury

@Sunushi

jak tak sie bawisz z 3d max to :

czy da rade w tym programie połączyć powiedzmy - model woja w stali i i fryzure w jeden model?

bo jak wiadomo, gdy otworzymy sam model np. warrior_4-1.gr2 to mamy model ale bez fryzury.

Opublikowano

Zobacz na hwanga, tam masz koronę, która trzymie się głowy a jest elementem zbroi ;) Niestety, po wrzuceniu modelu do 3ds nie wiem jak podpiąć go całego do kości, trzeba każdy element po kolei do każdej kości czy można wszystko na raz? Nie wiem, nie chce mi się tym bawić. Oczywiście można do modelu zbroi dodać coś, co będzie na głowie, nawet fryzurę (czy to czapka czy fryzura, zawsze podpina się do kości Bip01 Head)

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Zobacz na hwanga, tam masz koronę, która trzymie się głowy a jest elementem zbroi ;) Niestety, po wrzuceniu modelu do 3ds nie wiem jak podpiąć go całego do kości, trzeba każdy element po kolei do każdej kości czy można wszystko na raz? Nie wiem, nie chce mi się tym bawić. Oczywiście można do modelu zbroi dodać coś, co będzie na głowie, nawet fryzurę (czy to czapka czy fryzura, zawsze podpina się do kości Bip01 Head)

Jest możliwość wyciągnięcia modelu postaci z innej gry (podmieniając stary model :))???

Hełmy przydałyby się jakieś groźne, pasujące do postaci itd.

Noi jakieś miecze jednoręczne podobne jak w Gothic :)

PS. Deszcz też by się przydał w Metin2.

Pozdrawiam

Opublikowano

fast, podmienić modele jak najbardziej się da ale trzebaby podmienić WSZYSTKO co jest w folderach pc/... gdzie ... to nazwa postaci którą chcemy podmienić. Dodałem nowy hełm ;)

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

no nieźle xD dam ci +

tylko mogłeś zrobić mu otwory na buzie i powietrze xD

PS:

jak przydzielić plik textury do modelu?

bo mam już model w gr2 jednak jest biała ;p

Opublikowano

Klikasz litere M, zaznaczasz któreś kółeczko po czym zjeżdżasz na dół, tam klikasz Maps. Klikasz na none przy diffuse color po czym z listy wybierasz Bitmap. Wyszukujesz pliku na kompie (musi być odrazu w końcowej ścieżce), dajesz open. Następnie pod tymi kulkami masz sześcian z szachownicą, kliknij na to. Następnie zaznacz element który chcesz oteksturować i kliknij kulkę ze strzałką do sześcianu (trzecia ikonka od lewej) i już :)

P.S. Są otwory na oczy ale widoczne z innej perspektywy ;)

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...