Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem.Wiem,że da się zmienić swój adres IP,ale nie wiem jak :) ,proszę o pomoc,odwdzięczę się!

Opublikowano

Tak jak Ventos napisał.

Skorzystaj z sposobu Ventos'a.

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

to na pewno źle słyszałeś , na karcie sieciowej mozna zmienić tylko MAC ale on nie ma nic wspólnego z adresem IP to tylko indywidualny numer karty czasem przypisywany do IP. czyli jak go zmienisz nie bedziesz miał połączenia , u mnie zmiana MAC wiąze się ze zgłoszeniem do ISP i przypisaniem nowego MAC albo dopisaniem mozliwych do użytku z moim IP

IP jest jak adres, zwłaszcza jak masz swoje publiczne IP czyli te pod którym ciebie widać to na pewno go tak prosto nie zmienisz bez wizyty u ISP

adresami nie publicznymi mozna sobie operować do woli , niektóre sieci pozwalają wpisać własny jesli w danym momencie nie jest zajęty ale raczej zawsze przyznaje się go dynamicznie 192.168.x.x albo 10..x.x.x ale to i tak nic nie da widać zawsze adres bramki przez które idzie połączenie

neo czy innego typu usługi adsl tak ale tylko w określonym zakresie adresów ( ok 200 normalnie powinno być, domyślnie od 10 do 15 IP po przelogowaniu zależy ile centrala ma przyznanych IP ), choć i to już zanika bo w części miejscowości gdzie nowe centrale przypisują tylko stały IP i żaden reset już to nie zmieni

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png