Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż chciałbym napisac na pozór prosty program do pewnej gry. Chciałbym aby w jego bazie było 100 pytań do pewnej gry i odpowiedzi A,B,C,D. I teraz mi chodzi o to, żeby ten programik miał textboxa w którym wpisywałbym kawałek pytania i wyskakiwałoby mi pole wyboru pytań w których sa te słowa wraz z odpowiedzią. Ja te pytania i odpowiedzi wszystkie mam na stronie tylko nie wiem jak napisac program : / Wydaje mi się, że takie cuś można by napisac w visual basic, co o tym myślicie? Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To chodzi o coś takiego ze w textboxie wpisuje sie tekst i obok pokazuje sie informacje o tym ?

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

No dobra ale teraz to mi nic nie pomogłeś... Napisałem wyżej co chce aby ten program robil, niektórzy mogą nie zrozumiec za pierwszym razem więc radzę przeczytac pare razy...

Opublikowano

a nie było lepiej na początku napisać dajcie gotowy kod bo mi się niech ce go tworzyć ? pytałeś wyraźnie w czym napisać to odpowiedz dostałeś

w AutoIt też napisze bez problemu, jak potrafisz w C++ także, a jak mówisz na stronce są pytania to możesz nawet użyć php albo perla

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Z tego co rozkminiłem, chcesz zrobić gre która po wpisaniu danego hasła będzie wyświetlać pytania z nim związane i odpowiedzi.

Ja bym ci do tego polecał delphi. Umieszczasz text boxa na formie i potem do buttona dodajesz warunki if() co ma wyświetlić na wpisanie danego hasła. Jak bd miał czas to napisze coś takiego u siebie może.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

• Dodaj nową pozycję...