Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ktoś Włamuje Się Na Konto Adminów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram na serwerze minecraft i jest rejestracja i logowanie na początku i ktoś wchodzi na servie podszywając się pod adminów np prawdziwy admin ma nick z dużej litery

"Admin" a fałszywy admin z małej "admin" i mam pytanie jak temu zapobiec ze koleś wchodzi i możne robić to co admin ?

(nie da się mu dać BANA na IP bo ma zmienne)

Opublikowano

Tak ale trochę szkoda wydawać kasę na grę którą niedługo odstawie na półkę, a nie stać mnie na grę która kosztuje ok80zł

ps. tzn robi to co admin chodzi mi o to że może używać jego komend itp i jedyna różnica to taka że ma nick z malej litery tam gdzie prawdziwy admin z dużej

Opublikowano

Nie wskazuje wyznaczonego plugina. Zastanawia mnie skąd masz hasło? Nie można zmienić hasła? U nas na łatwo było można to zrobić.

Opublikowano

@UP

Jest takie cos ze sie nie logujesz i masz dostep do komend : _)

userbanner.jpg

Carboon is the best!

Pomogłem ?

Licze na add.png

Opublikowano

Mi się wydaje że plugin register rozróżnia duże litery od małych, a plugin który daje komendy admina już nie wiec dla register "adam" i "Adam" to 2 różne rzeczy ale dla plugina który odpowiada za komendy to to samo

@Misiek ale zwykli gracze nie mogą używać tych komend

Opublikowano

W takim razie może ja się wypowiem i opisze dokładniej problem. Sytuacja jest taka, że ta osoba robiła tak jak pisał pycia. Wczoraj wieczorem usunąłem z WhiteListy nicki wszystkich adminów. Byłem pewny, że problem się skończy. Niestety i to nie zadziałało. Po godzinie słyszę, że gracze na serwerze dalej zostają banowani itp.

Opublikowano

na servie nie może zostać ani jedno konto admina.

hoster będzie mógł zarządzać serwerem za pomocą konsoli przypuszczam że macie konsole na cmd

Opublikowano

Usuńcie wszystkie konta, niech admin da sobie inny nick najlepiej malymi literami. Jak problem się będzie dalej powtarzał, to sprawdźcie czy nie daliście gostkowi op.

• 2 lata później...
Opublikowano

Musisz mieć włączoną konsole serwera. Jak będziesz miał i haker wejdzie na serwer powinno sie pojawić jego PRAWDZIWE i ip proxy (zamienne) i po problemie np:

Haker joined the game ........ (coś tam jest :/) ip: (267.278.278)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...