Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam wielki problem z komputerem. Grałem sobie spokojnie, komputer zaczal sie lekko scinac, ale po chwili przestał. Skonczyłem grę i chciałem wejsc na www. Komputer zaciął się całkiem, mogłem tylko uruchomić Start, więc uruchomiłem go ponownie. Komputer niby się wyłączył a przy właczaniu zatrzymał się na tym:

To jest ukryta treść, proszę

Ktoś miał coś takiego, lub wie co jest tego przyczyną? Dodam że nie jest to mój komputer więc nie powiem jakie miał podzespoły ; / jeśli było by to potrzebne

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

@Down

Tylko że komputer nie reaguje... Stoi na tym i nic..

W biosie ustawiałem i nic nie pomogło. Spróbuję z bateryjką ale nie napiszę czy pomogło bo jak pisałem to nie mój komp więc zrobię to za kilka dni ;)

Dziękuję wszystkim za pomoc. Myślę że pomoże mi to rozwiązać problem i nie będzie konieczności wydawania pieniędzy na naprawę;P bo o to najbardziej mi chodzi ;D

Jeszcze raz wielkie THX dla wszystkich którzy mi pomogli ;)

Następny problem po wyjęciu i włożeniu baterii:

To jest ukryta treść, proszę

Próbowałem F1 i przeniosło mnie do tego co na początku, czyli bootowania. Dostałem się do BIOS'a i przestawiłem na HD. Nic nie dało. Ustawiłem początkowe ustawienia w BIOS'ie. Nic nie dało. Co mam robić??!

Baterię wyjąłem na 30 min. Może to za krótko?. Chcę ją wyjąć na całą noc, ale czy to ma sens? Aha i co znaczy ten error?.. Szczerze to trochę się wystraszyłem. O co w tym chodzi? Proszę o pomoc

Opublikowano

A nie masz przypadkiem płytki włożonej w czytniku ?? :P

Miałem ten sam problem jak tak zrobiłem :P

Spróbuj wrzucić płytkę z Windowsem jak masz. Jak Cię spyta czy instalować daj anuluj :P ^^

Opublikowano

Skorzystaj z programów :

CCleaner

TuneUP i wyczysc komputer.

bo moze ci sie w niektorych miejscach zakurzył.

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

@UP:

Czytać nie umiesz? Jemu się przy bootowaniu zacina..

@Top:

Przed tym ekranem wciśnij DEL(zależnie od wersji biosu), żeby wejść do biosu. Przełącz bootowanie na HardDisK(czy jakoś tak), albo w gł menu biosu przywróć domyślne ustawienia.

Albo po prostu wyjmij bateryjkę biosu tak jak kolega wyżej pisał, ale łatwiej jest to zrobić w biosie.

Opublikowano

Czyszczenie .

Albo namieszane w biosie :)

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

Koledzy napisali

Wystarczy że w biosie wcisniesz DEL

Później dajesz do BOOT DEVICE ( zalezy od płyty ) i z cd/dvd zmieniasz na HARD DISC lub coś podobnego ( z płyty cd/dvd na dysk twardy )

A jak nie wchodzi to masz kompa na gwarancji?

Jeśli nie to zadzwoń do serwisu jakiegoś i Ci może pomogą

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@FururO

Wyciągał Baterię więc namieszane w biosie nie będzie,

Sprubój odpiąć/zmienić napęd. Może to pomoże.

"Człowieku dobrej woli, bądź Pozdrowiony.

Bądź zawsze zdrowy, odcinaj kupony"

Opublikowano

Koledzy napisali

Wystarczy że w biosie wcisniesz DEL

Później dajesz do BOOT DEVICE ( zalezy od płyty ) i z cd/dvd zmieniasz na HARD DISC lub coś podobnego ( z płyty cd/dvd na dysk twardy )

A jak nie wchodzi to masz kompa na gwarancji?

Jeśli nie to zadzwoń do serwisu jakiegoś i Ci może pomogą

Nie umiesz czytać??

Pisałem że już to robiłem..

Nie pisz tego samego co inni kolejny raz..

Kompa na gwarancji nie mam.

Co mi powiedzą w serwisie?? Żebym przywiózł kompa do nich? Nie mam kasy. Dlatego piszę tutaj.

Opublikowano

Chodziło mi o Hardware a nie Software, Odepnij go od IDE i podepnij inny...

Tak, dokładnie to co powiedziałeś, jeżeli nic nie pomaga zacznij zbierać kasę...

"Człowieku dobrej woli, bądź Pozdrowiony.

Bądź zawsze zdrowy, odcinaj kupony"