Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] L96A1

El_Bober

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem że wszyscy jesteście lepszymi snajperami ode mnie itd. Ale mam nadzieję że komukolwiek się przyda. ;]

Poniższe techniki jak i spostrzeżenia można również stosować w innych snajpach bez mniejszych problemów, jednak jestem tradycyjny i przyzwyczajony do słitaśnego L96A1 więc przy nim zostanę.

Do snajpienia używamy kilku technik niektórych mniej niektórych bardziej trudnych:

Podstawową techniką jest Wait Shot z angielskiego jak nie trudno się domyślić strzał na wyczekanie przeciwnika. Stosujemy go gdy wiemy skąd jakiś przeciwnik wyjdzie. (np. siedzimy na Snow'ie grając CTF'a i czekamy na wybiegających z respawn'a przeciwników. Lub też strzelając na SND do przeciwników wbiegających na schody z resp'a Bravo na mapie Rattle snake.) Nie wymaga to żadnych umiejętności poza naciśnięciem przycisku myszy i nie widzę sensu zagłębiać się bardziej w to zagadnienie.

Następną techniką jest Drag Shot lub Filck Shot (jedna nazwa tej samej techniki). Strzał przeciągnięcie. Można jakby wyróżnić jego 2 rodzaje. Pierwszy to taki gdy jesteśmy na włączonym przybliżeniu i widzimy przeciwnika w rogu ekranu, Przeciągamy szybko na niego celownik jakbyśmy chcieli go nim przekreślić z równoczesnym strzałem. Jest to dosyć trudne do zsynchronizowania, i wymaga dużej ilości praktyki lecz efektem jest świetnie wyglądający kill. Drugi rodzaj tej techniki nie różni się wiele od tej opisanej wcześniej, można go stosować na większe odległości gdy widzimy przeciwnika. Po prostu w momencie gdy będziemy celowali w przeciwnika mniej więcej w połowie drogi włączamy zoom, strzelamy i dociągamy celownik za przeciwnika jakby szarpnięciem. Jest to bardzo trudne do zsynchronizowania i nie łamcie się gdy coś wam nie wyjdzie. Kilka przykładów

To jest ukryta treść, proszę

Quick Switch Jest to nic innego jak szybka zmiana z Snajpy na Nóż i z powrotem na Snajpę. A czemu tak i po co? No po to że w niektórych broniach animacja wyciągania broni jest szybsza od animacji odciągnięcia zamka po strzale. Ponadto jest to bardzo pomocne jeżeli mamy naprzeciwko siebie kilku przeciwników, i po oddaniu strzału chcemy mieć przejrzyste pole widzenia. Normalnie widzimy jeszcze chwilę celownik, potem animacja odciągania zamka itd., a to wszystko zasłania nam obraz. Natomiast jeśli szybko przerzucimy bronie, mamy Czysty ekran co pozwoli nam już podczas wyciągania broni przygotować się do strzału, czy nawet wymierzyć w przeciwnika i czekać na strzał. Jak? Normalnie nawet podczas wyciągania broni możemy włączyć celownik, wystarczy potem klikać strzał aż do momentu oddania go.

Przyklad :

No Scope jest to strzał bez przybliżenia całkowite liczenie na szczęście, pociski latają bez celownika losowo więc nie ma mowy o żadnym celowaniu. Niektóre bronie mają większe skupienie przy No Scope'owaniu inne mniejsze. Raczej tego nie polecam chyba że naprawdę nie ma czasu na nic innego jak walnięcie na pałę. Zasada jeśli jakaś jest, to taka żeby mniej więcej wymierzyć w przeciwnika i czekać aż wykwitnie mu nad łbem jego nick na czerwono. I nie łudźcie się że wiecie jak No Scope'ować bo nieraz miałem tak że na jednej mapie wszystkie strzały szły celnie gdy skakałem w prawo w miejscu, Ale po zmianie room'u już to nie działało więc nie macie co szukać złotego środka na No Scope'owanie.

Przyklad

Jezeli sie to komus przyda to prosze o +

cwalk.jpg

Sygnaturka by Me

El_Bober.png

Opublikowano

Niby wiedziałem to wszystko, ale nigdy by mi sie nie chcialo pisać tego wszystkiego:P

+ dla Ciebie

Opublikowano

Mam wielką prośbę ;]

Dodaj to w kolorach ponieważ jak ja to czytam to mi się zlewają literki :/

Nie wiem dlaczego.

Ale za wstawkę +

9368_gold.png

Opublikowano

ja tego nie stosuje ale i w ogóle nie mam snajpy w eq ale leci plusik ,że ci się chciało pisać ;P ++++

sygnaturatooshort22.png

Zbieram ------

Opublikowano

Autorem tego Tuta jest "Cadabra-", który z resztą pokazuje się w 1 filmiku. Widać to jak robi kill'a.

http://www.youtube.com/watch?v=AG8W35YNEXQ

Tut jest na Forum Combat Arms PL, które ma przerwę techniczną. Jak będzie dostępne dam link. Wiesz co powiem Ci, panie autorze.... Mógłbyś chociaż zmienić 1 zdanie... Cad napisał idealnie takie same... Jest to żałosne..

sygnanampc2.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...