Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co Zrobic?

UppsiK

Co zrobic?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zostac na Metin2.pl czy grac na Metin2.us?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na plu woja 42 lv i ninje 43 lv ale ceny tam sa takie ze nie wiem co, a ja nie mam zamiaru tracic kasy na allegro.

I zastanawiam sie czy zagrac na us. Nigdy wczesniej tam nie gralem. Napiszcie tez czy ma us sa boty, jakie ceny, exp, atmosfera itp.

Pozdrawiam ;)

;)

Opublikowano

Metin2.us

Dlaczego?

Metin2PL spada na psy.

Coraz więcej botów, yangów na allegro, a rzeczy dalej drożeją.

Dużo "no-fair" gmów.

Bardzo duża liczba banów, za byle co.

Za to polecam metin2 US.

Dlaczego?

W metin2 US. jest o wiele mniej botów.

Miła atfosmera.

Niskie ceny(np. ku aura 1kk)

Misję do 20lvl'a po 90 i 99% expa.

Co miesiąc jest wybierany król, który może przenieść gracza do siebie.

Więc o przepustki nie ma zmartwień.

Nikt nie KS'uje respa.

Ceny trzymają się normy już bardzo długo.

KD. za ok. 50k!

Jest quest na bodzio, magiczny metal itd.

Tanie wybonowane eq

Tanie bony w IS.

Możemy kupić rękawice złodzieja, pierścień expa(1h) od innych graczy.

I oczywiście, mili przyjaźnie nastawieni ludzie.

- Bodzio nie da się handlować, ale tam bodzio jest na prawdę nic nie wartę.

Jeżeli byłbyś zainteresowany grą na US, zapraszam na serwer NewWorld, kiedy będę miał czas, to pomogę

Boty być są i będą.Ale jest ich naprawdę bardzo malutko.

Metin2 US to naprawdę zupełnie co innego, niż metin2 PL.

Od siebie dodam, że wiele ludzi idzie teraz z PL na US, bo ma dosyć owych cen, czy też ma dosyć 6-letnich "dzieci neo".

Opublikowano

Kwestia gustu, grasz na polaku to graj tam. Nie poddawaj się. Do wszystkiego dojdziesz z upływem czasu.

xssx.png

Sygnaturka wykonana przez Sunrise.

Opublikowano

hmm us nawet fajny ja jednak wole pl'a

ale us jest raczej bardziej sprzyjajacy dla graczy niz pl wiec bierz us do poczatkowo bedzie trudno lecz pózniej juz z górki

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Kwestia gustu, grasz na polaku to graj tam. Nie poddawaj się. Do wszystkiego dojdziesz z upływem czasu.

Powiem Ci szczerze, że faktycznie "do wszystkiego dojdziesz po upływie czasu".

Jednak sam doskonale wiem, gdzie metin2 PL ma graczy.

Możesz dosłownie za nic dostać bana.Sami sprzedają yangi, co już chyba każdy wie, banowac za to też banują.

Bezsensu tracić czas na tego metina, ale jeżeli sprawia Ci to przyjemność, to czemu nie?

Mtin2 US ma to do siebie, że robi pomysły w dla graczy, a metin2 PL ,pomysły robi tylko na własne korzyści.

Opublikowano

Na pl jest dużo botów , teraz normalna gra możliwa jest jedynie przez zakup yangów przez allegro , ceny są masakryczne użytkownik Jeawl wyczerpał temat o Usie teraz decyzja nalezy do ciebie

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Dalej nie wiem co zrobic. Jak myslicie, czy na us wbije szybciej lv niz na pl?

Zależy ile expiłeś na PL, a ile na US zamierzasz.

Jeżeli chodzi o exp, to w metin2 US stanowczo szybciej by Ci to wyszło.

Uzasadnieniem jest np. mała ilość botów(a prawie ze równa 0).

Więc spokojnie jesteśmy w stanie nabić duży lvl w szybkim czasie.

Nikt nie wbija się nie proszony na respa, za to można dostać bana.

Pierścienie expa możesz kupić po niskiej cenie od ludzi -do zdobycia też In game.

Za późniejsze misje dostajemy itemy(bodzio,magiczny emtal) itd.

Nie wiem, czy nie zrobię niedługo poradnika "czym różni się metin2 US od PL'a" ponieważ to pytanie pada bardzo często.

Nie wspominając o większej ilości "ch" niż na PLU- dzięki czemu spokojnie znajdziemy metiny, jest ich naprawdę dużo.

Opublikowano

Zależy od gustu .

Mi tam boty nie przeszkadzają ( trochę ale to na niskim lvl ) dalej expi się normalnie tylko te ceny to szok .

Moim zdaniem metin za pół roku upadnie bo cziterzy... sami widzicie co robią a CI GM owie . Nawet eventów nie robią . Może raz na dwa miesiące ; /

Opublikowano

Zdecydowanie US.

1.Lepsza atmosfera, na New World dużo Polaków

2.O wiele taniej (aura 800-1.2kk)

3.Gm lub MOD jest prawie cały czas, nie tak jak na pl raz na miesiąc

4.Wiele eventów

5.Możesz na legalu robić reklamy : )

To tyle. Pomogłem? Jebnij Minusika :D

shavarth.jpg
Opublikowano

Szybciej wbijesz

Metin2.us

1-5lvl=Misje Polowania 99%, 6-22 albo 20=90%.

Fajniejsze Itemki za wykonane misje np. 1 strona pamiętnika czy tam 2 =Bodzio, dostaje się kamienie(3x) za za misje na 28/29lvl za to,

że Kwiatki dla Ziomka nazbierasz w M1 co jest na samej górze, Na różne świeta są eventy za które można dostać bony jakieś Pierscienie Expa itp.,

Bronie na 80lvl+ tu jest inaczej niz na privach np. masz syrka +0 to na 80lvl +1 na 81 +2 na 82 itp.,

Zbroje króla(Hwang) dostaje sie za wygranie wyborów na króla. ; ) na stronce są ogłoszenia.

albo co.kr

Exp = PL

Drop = PL

Yang = PL

Grafika = PL (od ostatniego patch'a )

Ilość Broni i Zbroi = US ( chodzi o epickie , które niedługo będą też na pl'u)

Zmiany:

-10 KU do G

-Zwiększony drop kamieni Duchowych

-Inne progi lvl dla itemków ( np boga +9 na 45 , zatruty +9 na 80 , syriusz +9 na 91)

-Silniejsze Bossy ( 10x więcej HP w porównaniu do Pl'a

-Większy dmg broni na 80+ (syriusz) niż ich odpowiedników na 65 ( np syriusz +9 ma dmg rzędu 380-440)

- możliwość wkładania 6 i 7 bonu.

- Więcej Bonów od 1 do 5 ( przykład : Silny przeciwko wojownikom +10%)

-Możliwość handlowania itemkami z IS'u na rynku ( egzo , dodawnia bonów )

-No i przede wszystkim inny naród grając w tą grę Gracze zachowują się troszke inaczej niż na pl'u ( koreańczycy są dziwni ^^)

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

czlowekiu w 1 dzien wbijesz 3konta 30level pozniej kupujesz im wedki i robaki i amsz wchuja kasay ja zawsze mam 20-25malzy to na serweir gdzie malz 6kk to mam ponad 100kk przez jedna noc coprawda 50kk wydaje dzienie na ku ale jak idziesz do szkoly i wracasz masz drugie 100kk przez tydzien mozna urbic na dobre eq a juz nie mowie ze np na s2 Feniks aura kosztuje 8kk a malza 14kk

pozdro US jest dla dzieciu jedyny jest dobry w tym ze jezyka mozna sie poduczyc a jak na plu nie potrafisz grac wiec tymlepiej ze nie rgasz bo noobow jest juz wystraczajaco duzo pozdro laza tylko takie lajki z 60levelami i tylko pisza mi czemu masz 75lev i nie kupisz sobie zatrutego +9 sranie w banie ciekawe czemu oni nie kupia sobie zatrutego +9 glupie neo life mam akurat bojowy +8 z kd +4 i malo kto mnie ejdzie w pvp

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

pozdro US jest dla dzieciu jedyny jest dobry w tym ze jezyka mozna sie poduczyc a jak na plu nie potrafisz grac wiec tymlepiej ze nie rgasz bo noobow jest juz wystraczajaco duzo pozdro laza tylko takie lajki z 60levelami i tylko pisza mi czemu masz 75lev i nie kupisz sobie zatrutego +9 sranie w banie ciekawe czemu oni nie kupia sobie zatrutego +9 glupie neo life mam akurat bojowy +8 z kd +4 i malo kto mnie ejdzie w pvp

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

również polecam US'a jest mały problem z rozpoczęciem ale potem gra już jest łatwa, zero chamstwa, mało botow i zupelnie inna kultura gry

Opublikowano

Polecam Us..Na Pl..same dzieciaki allegro albo czegoś innego..Ostatnio na Feniksie fms + 9 srednie 16 ... + 9 kd x2 +3 500kk..Skąd to wytrzasnąć jeśli sie jest..uczciwym czyli 0 allegro ;).

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Co sprawia, że człowiek zaczyna nienawidzić sam siebie? Może tchórzostwo. Albo nieodłączny strach przed popełnianiem błędów, przed robieniem nie tego, czego inni oczekują.

Świat straconych marzeń, czyli koszmar rzeczywistości.

/Drugi dzień na forum 13.02.2011 i topka :) -

Opublikowano

Polecam Us..Na Pl..same dzieciaki allegro albo czegoś innego..Ostatnio na Feniksie fms + 9 srednie 16 ... + 9 kd x2 +3 500kk..Skąd to wytrzasnąć jeśli sie jest..uczciwym czyli 0 allegro ;).

dokładnie rozumiem ceny w góre ale niektórych kompletnie pojebało i trzepią kasę a dzieci allegro kupują bo co im zależy czy to bd o 1kkk droższe to tylko 20zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...