Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znowu mam problem z funkcją, zrobiłem na własną potrzebę skrypt do gry we flashu, który nagrywa poruszanie się klawiszami W,A,S,D,C zapisuje je do pliku. Następnie chciałem to odtworzyć, i owszem postać powtarza ruchy, jednak całkiem inaczej, gdyż wciska te klawisze tak jakby pojedyńczo i idzie 100 razy wolniej, po prostu zamiast trzymać dany klawisz tyle ile ja, AutoIt wciska go wiele razy, z przerwami, a w grze przytrZymanie go, a nie pojedyńcze wciskanie powoduje szybsze chodzenie. Potrzebowałbym więc dodać do skryptu nagrywania klawIszy, funkcję która oblicza jak długo dany klawisz był trzymany. Poniżej zamieszczę moje skrypty, jeśli ktoś mógłby pomóc dzięki.

Nagrywanie :

To jest ukryta treść, proszę

A odtwarzanie to poprostu puszczona funkcja z zawartością pliku ruchy.txt dodam że jest to około 6MB plik, i mimo że np. wcisnę klawisz W tylko raz i trzymam go powiedzmy minutę, to w pliku klawisz W powtórzy się XXXXX razy, jak więc zrobić wykrywanie ile dany klawisz był wciśnięty, aby następnie odtworzyć te ruchy w miarę sprawnie.

PS. Proszę was nie pOlecajcie mi Taskera bo używałem go, jednak tasker nie działa na zminimalizowanym :P

Dzięki pozdrawiam.

Opublikowano

Więc tak do odtwarzania używaj jeszcze down i up czyli np:

z ControlSend da się zrobić to samo.

A jeśli chodzi o czas wciśnięcia to jest zabawa z

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Tak tyle że skąd wiadomo kiedy dany klawisz jest już puszczony, można zrobić, że po wciśnięciu klawisza włącza się Timer, a w czasie puszczenia zatrzymuje, i to jest czas wciśnięcia klawisza, jednak skąd wiadomo kiedy klawisz już nie jest trzymany? jest jakakolwiek funkcja to umożliwiająca ?

Opublikowano

_IsPressed zwraca prawdę jeśli jest naciśnięty przycisk, a jeśli nie jest - fałsz. Proste :)

roomy.png

Opublikowano

Zrobiłem takiego UDF, i do jednego klawisza działa świetnie, wciskamy trzymamy, po puszczeniu otrzymujemy czas trzymania, ale jak robię to z dwoma na raz to niestety nie działa, otrzymuje czas tylko tego pierwszego, a potrzebuję zrobić, że nawet jak przytrzymam kilka na raz to liczy ich czas, moglibyście zerknąć co jest źle?

Opublikowano

Masz gotowca, bo coś się długo męczysz xD

@EDIT: Teraz działa!

Ale poświęciłem na Ciebie kilkanaście minut i nawet nie podziękujesz? xD

@EDIT2: Wow nawet dwa minusy :) Dziękuję za docenienie mojego wysiłku cwele!

@teabox: Nawet Cię nie podejrzewam. To ktoś, kto mnie widać nie lubi bo tylko mi się oberwało.

roomy.png

Opublikowano (edytowane)

@up:

Bo taka jest wdzięczność za gotowce -> dajesz, działa, koleś spada w forum... jak zawsze.

Jedyne moje zastrzeżenie:

Używaj nawiasów do oddzielania części warunków:

Mniejsza szansa że kompilator się pogubi, albo ktoś przy edycji skryptu źle zrozumie. Poza tym ispressed trochę przymula, gdyby otworzyć tą gierkę w Embeddowanym IE można przez guiregistermsg zczytać chyba.

I zależnie od tego czy flash blokuje jscript można w jQuery zrobić nagrywanie poprzez document.onKeyDown = function { ..... } i tam zapisywanie do pliku.

Edytowane przez Maciek134

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

• Dodaj nową pozycję...