Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam ogromny dylemat co do wyboru buildu.

Moim głównym celem jest Warrior/ Cler ( 2h, 1h, axe)

W moje ręce trafiła postać 25lvl bez statów z 580k sp i mam dwie opcje:

1. Wykorzystuje te sp na wizard/bard do 85lvl aby z skilli barda ongi pt schodziły na "nuka" i wtedy farmię drugą, moją główną postać.

2. Od razu wykorzystuje sp na rozwój postaci która jest moim głównym celem. Wiem, że te 580k sp na długo nie wystarczy, dlatego mogę robić tylko 2h/cler na początek ( wiadomo bot ), a z czasem resztę sp miałbym z sfs vip, co do 110lvl'a dodaje 1,15kk sp i wtedy resztę dofarmiam. ( przypominam, że mój końcowy cel to obowiązkowo warrior 2h/1h/axe + cler ).

Jak myślicie która opcja jest lepsza zakładając, że i tak i tak będę kupował za około miesiąc sfs vip i drop bonus ?

Która opcja będzie lepsza dodatkowo zakładając, że przy wyborze pierwszej postać byłaby również do farmy kolejnych postaci jakbym warriorem osiągnął cel :D

Prosiłbym o treściwe uzasadnienie odpowiedzi :)

Dziękować

10465336176777382411.png
Opublikowano

Ja bym brał opcję drugą.Dlaczego nie pierwszą?

Zanim bys wbił 85lvl barda minęła by kupa czasu.Do tego byś stracił następną kupę czasu aby wyfarmić chara.Uwierz mi, sam farmie chara (600ksp mam już) i bardzo dużo pochłania to czasu.Chyba,że byś kupił premke to wtedy inaczej można rozwiązać te opcje ;].A tak na marginesie-warrior nie nadaje się do farmingu :P.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Mam do wyboru tylko te dwie opcje.

Niestety nie mam opcji dalej farmienia tej postaci, ponieważ ja ją dostaję i będzie to moja druga postać na cSro ( pierwsza 31lvl:D ).

Dlatego tutaj muszę zdecydować, bo na gapie 0 na lvl 25-110 zdobędę 560k sp, teraz mam 580k sp i z sfs vip do 110lvl dostane 1,15kk sp, to daje mi około 2,3kk sp, a na takiego warriora potrzebuję nieco ponad 3kk sp więc braknie około 700k sp.

Dlatego mam ten dylemat, bo wiem, że warriorem solo ciężko będzie farmić, a wiadomo na cSro nie ma Forgotten World ( wybaczcie, jeśli źle napisałem ) oraz ciężko o party na 8 ( tak wyczytałem ) więc raczej będę skazany na samotne bocenie:D

PS

Wszystko odbywa się w "obrębie" serwera Kings Peak ( Div. 2 )

2 PS

Co do silków.

Też nie mam zamiaru na raz kupować sfs vip, drop bonusa i silków niewiadomo ile, bo sam sfs i drop bonus to około 150zł ( drop bonus na miesiąc ), a te 150zł zdobędę spokojnie ze sprzedaży części do roweru ( jednak o tym nie tutaj ) i po prostu wydać dodatkowo około tyle samo na silki ( zakładając że potrzebuję ich 405 ( premka+ oraz grab pet ) i devil spirit ( jeśli jest na cSro, bo na to na razie uwagi nie zwracałem )) nie chcę.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Szczerze mówiąc, ja na twoim miejscu wybrałbym opcje nr 1. Czemu? Odpowiedz jest prosta. Możesz farmić za jednym zamachem kilka postaci. Farmienie wariorem później bd nudne i monotonne. Tak to możesz sobie walnąć całe pt postaci, którym wyfarmisz powiedzmy te 2KK sp albo i jeszcze więcej. Dodatkowym argumentem może być to, że za jakiś czas może ci się odwidzieć takowy warior i pod ręką będziesz miał wizarda hlvl.

EDIT: Jeśli warior Ci się nie odwidzi, to nie czekaj więcej, a korzystaj z opcji nr2. 700K sp wbrew pozorom, to nie jest aż ta dużo.

Opublikowano

Farmienie całego pt odpada.

Niestety nie ten komputer:D

Warrior mi się nie odwidzi na pewno:D

10465336176777382411.png
Opublikowano

Możesz wybrać opcję 2 i w razie czego możesz sobie pofarmić jeszcze w job temple. Na csro tam spoty nie będą zawalone to powinno szybko Ci pójść z sp.

Sig.png

Opublikowano

Powiem Ci ze wybrał bym 1 opcje.

500k wystarczy Ci do 90lv wizz/bard dodajesz skille atakujące i masz zajebistego farmera na ongi.A po wyfarmieniu możesz sobie jeszcze spokojnie w dh cave do taxić :)

Opublikowano

@rosire

Na cSro nie ma Forgotten World :)

Co prawda mają prowadzić, ale niewiadomo kiedy.

Poza tym wspomniałem wcześniej, na cSro jest ciężko o party na 8 więc raczej samotny grind :)

@unagis12

Właśnie tak myślałem, ale druga sprawa.

Zanim wyboce ten 90lvl wizardem, potem wyfarmić z 1,5kk sp to minie trochę dużo czasu:D

Bo i tak i tak, niezależnie od wybranej opcji kupuje w marcu sfs vip i drop bonus.

10465336176777382411.png
Opublikowano

z bardem nie ma problemu ;]1 opcja jest najlepsza, a po 2 jeszcze Ci kesz wpadnie jak będziesz taxił robił na penach itd.

A po farmei rzucisz go na 101pt i najwyżej coś jeszcze z tego chara wyciśniesz.