Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym zapytać czy jest możliwe napisanie programu który będzie otwierał tylko jedna stronę www i tak jak Mozilla dzięki greasmonkey otwiera JavaScript na stronie to żeby ten program bez żadnych dodatków otwierał ten skrypt. chodzi mi bardzo o szybkość otwierania się strony, dla tego chce taki program. Czy da się zrobić żeby program otwierał stronę bez żadnego silnika innych przeglądarek takich jak Mozilla lub IE które są strasznie wolne.

moje gg 1405518 jest ktoś chętny na pomoc to proszę o kontakt

Opublikowano

poszukaj na msdn

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

nie wiem czy to ma sens

bez silnika jakiejkolwiek przeglądarki nie otworzy strony , chyba ze w notatniku albo jakimś edytorze

po co takie coś robić ? na szybkość działania strony czy ładowania to wcale nie wpłynie , zresztą javaskrypt działa zawsze pod silnikiem przeglądarki która w danym momencie otwarła strone i w w niej jest wykonywany skrypt

jaki jest cel pisania bezsensownego programu ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

hmmm a da się zrobić taki program żeby otwierał stronę bez stylów i grafiki ? na silniku opery lub chrome ? wraz z odczytaniem js

Opublikowano

na chrome na pewno nie, na opera też nie pewnie, biblioteki umożliwiające komunikację program<->przeglądarka to _IE.au3 (internet explorer) lub FF.au3 (Mozilla firefox).

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Omfg ale na jedno wyjdzie -> i tak musisz pobrać stronę na dysk (do tzw. cache przeglądarki). Faktycznie przyśpieszysz otwieranie strony wyłączając obrazki - bo nie musisz ich wtedy pobierać - ale to można zrobić w zwykłej przeglądarce. Style to zazwyczaj kilka kb kodu więc to nic nie zmienia. Powiedz po co tak kombinujesz to spróbujemy to inaczej rozwiązać.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Może ma słabe łącze a chce w jak najmniejszym czasie otworzyć jak najwięcej stron?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Zakładasz multikonto.

Spamujesz dwoma wątkami z tym samym pytaniem.

Myślisz, że za drugim razem ktoś ci odpowie inaczej niż za pierwszym?

Doedukuj się. Nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz; w dodatku mówisz byle jak.

Proszę o close.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Sam go pokazałeś, takie coś się na PW załatwia.

Do tego w ogóle nie wyjaśniłeś problemu tak jak prosiłem, mamy się domyślić o co Ci chodzi jak zrobił to Fli_PL?

Skoro masz słabe łącze i chcesz otwierać dużo i szybko - kup lepsze albo używaj przeglądarek tekstowych: Links, ELinks, Lynx, w3m.

Opisz dokładniej swój problem!

stop1.png

Opublikowano

nie mam słabego łacza tylko chciałbym aby strona która chce wczytac działała bardzo szybko. na stronie tej sa licytacje skrypt js podbija aukcje co 1 sekunde i jak strona sie powoli wczytuje to nie wygrywam !

wiec chce aby strona szybko sie wczytywała, oto mi chodzi.

mam skrypt js i chce do tego jakas przegladarke jak narazie najlepsze to opera i chrome. co wy polecacie bo w tekstowych przegladarkach nie działaja skrypt js

Opublikowano

No to chyba Ci się działy pojebały... AutoIt obsługuje tylko FF i IE, słyszałem że podobno powstało coś do chrome ale jakoś się nie przyjęło chyba.

Wyłącz obrazki, to powinno pomóc.

stop1.png

• Dodaj nową pozycję...