Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.!

Mam Liveboxa TP oraz adapter Wi-fi. Obydwa komputery są w sieci. Chciałbym utworzyć folder z plikami dostępnymi dla obydwu tych komputerów, ponieważ mam sporo danych do przeniesienia, a pendrivem zajmie mi to wieki. Czy mógł by mi ktoś opisać krok po kroku co i jak robić? Szukałem tematu o tym ale nic nie znalazłem na tym forum. W googlach może i coś jest ale nie zbyt jasno i albo się gubię albo nie jest tak jak być powinno ; d. Prosił bym o pomoc . Bedę bardzo wdzięczny i nagrodzę plusami ;)

@Down

Już sprawdzam, w razie czego bedę prosił o pomoc ;)

Ok teamviewer mi pomogł ;) + dla was wszystkich

Opublikowano

włącz udostępnianie katalogów , powinno wystarczyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem

Możesz to opisać tak baaardzo łopatologicznie ? Też mam router i 2 piecyki (laptop kobiety i mój blaszak). Często dochodzi 3 albo 4 laptop kogoś tam i fajnie by było móc sobie ułatwić życie. Nie chce biegać z wadliwymi "pendrakami" albo z moją mp3.

Ja akurat tutaj liveboxa nie mam (jeżeli to coś wnosi do sztuki), tylko router D-Linkowski.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

Ja znam inny, niekoniecznie prostszy ale zawsze sposób. Na jednym komputerze uruchamiasz apache, do htdocs wrzucasz pliki a drugim komputerem je pobierasz. Oczywiście operujesz adresami wewnętrznymi, tj. zaczynające się od 192.168

Opublikowano

normalnie włącz udostępnianie plików/katalogów w windows we właściwościach katalogu , załóż hasło albo nie

potem total komander wystarczy do kopiowania plików albo explorator i wszystko ściągasz kopiujesz przez otoczenie sieciowe

problemem są tylko wersje windows no i indywidualne ustawienia każdego kompa

jeśli tak prosta rzecz ci nie wychodzi ( czasem to tak skomplikowane ze szkoda gadać ) to się nie martw zainstaluj dowolny darmowy serwer ftp , bez żadnych zabezpieczeń czy haseł i udostępnij w nim dyski

naj prostrze co znalezłem w necie :

To jest ukryta treść, proszę

, 2 link do download działa , otwierasz aplikacje wrzucasz katalog co chcesz kopiować i juz udostepniony

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png