Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Status Serwerów Na Mpc

Ankieta  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ankieta

• Jestem na tak
      6
    • Srednio mi si? to widzi
      1
    • Jestem na nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gwarantuję, że moja propozycja/sugestia na 100% poprawiłaby komfort w szukaniu działającego serwera. Mamy tylu zdolnych programistów na mpc, mamy MPC Coders Team więc raczej znajdzie się ktoś kto podjąłby się napisania takiego skryptu. Miałby on na celu pokazać bezpośrednio w publikacji czy serwer jest w tym momencie online, lub/i kiedy ostatni razy był uruchomiony. Łatwiej byłoby wtedy znaleźć serwer, który np. upadł.

Taki skrypt można sobie zobaczyć na

To jest ukryta treść, proszę

To nie jest reklama, a prezentacja i nic więcej.

Gdy serwer jest wyłączony skrypt pokazuje kiedy ostatnio był online, a gdy włączony jaki jest ping itd... Oczywiście można to usprawnić o liczniki graczy online itp. W każdym razie jest to do wykonania. Na tym forum akurat wystarczy podać ip i port serwera, więc myślę, że nie tylko w mu ale i w metinie oraz innych grach by się to sprawdziło:)

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Schitti miałeś się wypowiedzieć czy ci się podoba pomysł, a nie jak to zrobić :P Ale cieszę się, że to takie łatwe :P Widzę jesteś pierwszy, który się tym z wielką ochotą zajmie.

235761444056892195480.gif

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nom fajnie by było.

Szybko by sie wyszukiwało servy off.

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...