Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Faq, Czyli Co Zrobić Gdy...

R3public

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto "mini FAQ" przedstawiający "Co zrobić gdy.."

Symulator Farmy 2011:

1# Nie mogę odpalić ciągnika

1.  
  2. Ciągnika nie da się odpalić, w grze nie wyświetla się który przycisk wcisnąć aby to zrobić.
  3. W menu głównym wybieramy Optionen następnie Sterung
  4. Patrzymy które pozycje nie mają przypisanych klawiszy za odpalanie często odpowiada "missing zuendung"
  5. Wciskamy obok danej pozycji i przypisujemy jej dowolny nieużywany klawisz (polecam F2-F12)
  6. Cieszymy się działającym modem.

2# Kupiłem maszynę, gdzie ona jest?

Jeśli to traktor, wystarczy wcisnąć przycisk "TAB", dzięki któremu rolnik sam znajdzie traktor i wsiądzie do niego.

3# Jak zagrać na MP?

Do gry na MultiPlayer wymagany jest orginalny klucz CD-KEY.

Można kupić go ze sklepów typu:

-Empik

-Internetowy sklep ceneo.pl / allegro.pl

4# Jak połączyć się do Gry MP?

Jeśli mamy już Klucz CDKEY (patrz w góre), wchodzimy do gry, wybieramy MultiPlayer > Dołącz do Gry/Stwórz grę > Wybierz serwer > Czekaj, aż załaduję ci się gra

Symulator Farmy 2009:

1# Kombajn nie kosi lub przyczepa samozbierająca nie działa

-Heder się kręci, ale gdy wjeżdżam w zboże to staje, co zrobić??

-Mam przyczepę samozbierającą do snopków (Arcusin) ale snopki przez nią przenikają lub spadają z przyczepy, co zrobić??

Wgraj Patcha!

1. Patch :: Angielska Wersja Gry ::

2. Patch :: Niemiecka Wersja Gry ::

3. Patch :: Niemiecka wersja gry [Pudelkowa] ::

Uwaga!! Przed instalacją patcha przeinstalowujemy grę.

Patcha instalujemy jak zwykły program wystarczy kliknąć na ikonkę i akceptować. Polska wersja gry i wersja Gold Edition nie wymagają patcha.

2# Zmiana czułości skrętu

Wchodzimy w plik xml ciągnika lub kombajnu (nie modDesc tylko ten drugi najczęściej nazwa ciągnika lub kombajnu, i jeżeli maszyna skręca za wolno to zmieniamy

To jest ukryta treść, proszę

w obu linijkach gdyż jedna odpowiada za koło lewe a druga za koło prawe, a jeżeli koła za wolno wracają to zmieniamy

3# Zwiększenie/zmniejszenie mocy w traktorach i kombajnach

Aby tego dokonać należy odnaleźć w pliku z danym traktorem lub kombajnem plik XML. Otwieramy go za pomocą notatnika i szukamy następujących linijek:

torque rpm - odpowiada za prędkość.

torque - za moc pojazdu

Po zwiększeniu liczb należy zapisać zmiany

4# Zmiana skinu maszyn

1. na pulpicie tworzymy 2 foldery: nowy folder i nowy folder2
  2. maszynę w formacie zip. Wypakowujemy do : nowy folder.
  3. pliki z nowym skinem (tekturami) wypakowujemy do : nowy folder 2
  4. wypakowane pliki (nowy folder 2) z nowymi skinami(w formacie dds) kopiujemy do folderu z maszyna (nowy folder) i klikamy 'tak na wszystko' i podmieniamy skiny( tekstury)
  5. po podmienieniu plików zaznaczamy wszystkie pliki ( z nowy folder) klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje 'Dodaj do archiwum'
  6. wyświetli nam się okienko. Format archiwum zmieniamy na zip. I nazwa archiwum najlepiej nazwać tak jak się nazywało przed zmiana.
  7. spakowany plik wklejamy do folderu mods i cieszymy się nowym skinem

5# Mini Poradnik Do Autopilota (AP)

I linijka >włączanie autopilota [R]

II linijka >szerokość maszyny [Num 1]/[Num 3]

III linijka >to są w zasadzie 3 linijki pokazujące sąsiednie uprawy przewijane do góry i dołu [Num 5]/[Num 2]

IV linijka >aktywacja skrajnej strony [Num 4]/[Num 6]

np. chcesz ściąć trawę podstawowym zestawem Pottinger'a Stoisz na skraju pola z włączoną maszyną i ustawiasz parametry Gra twierdzi że kosiarka ma szerokość 8.90 ale na wszelki wypadek ustaw 8.50 W 3 linijce ustawiasz GRASS lub coś co u was będzie odpowiadało za trawę Jeżeli stoisz bliżej lewego krańca pola i lewa część kosiarki będzie poruszać się po zewnętrznej stronie (ciągnik na zakrętach będzie skręcał w prawo) to ustawiasz aktywną stronę na lewą(lub odwrotnie) Naciskasz R i powinien ładnie ruszyć prasa kostkująca zadziała gdy uruchomisz ją, ustawimy szerokość na 0 i wybierzesz 3 (tylko w przypadku trawy, dla innych upraw jest to również 3 pozycja ale pod nazwą uprawy)pozycję od góry w ustawieniach rodzaju upraw - strona nie ma znaczenia - i naciskasz R.

6# Przyspieszanie LS-a

Jak przyspieszyć LS-a??? Krótki poradnik

PUNKTY a) Dla średnich i słabych kompów

PUNKTY B) dla słabych kompów

1. Redukowanie cieni na mapie

a) Otwórz map01.i3d w GE i wyszukaj "Sun", po prawej stronie znajdziesz "Atrybuty". Zmień wartość "Depth Map Resolution" na 256. W tym przypadku masz jeszcze cień, ale zużywa mniej pamięci i gra śmiga szybciej.

B) Otwórz map01.i3d w GE i wyszukaj "Sun", ppo prawej stronie znajdziesz "Atrybuty". Odznacz "CastShadowmap". Teraz nie masz już cienia, ale maszyny nadal mają.(MEDIUM)

2. Cienie

Otwórz map01.i3d w notatniku, kliknij przycisk "CTRL + F" i wyszukaj słowa "castsShadows" i "receiveShadows". Zmień ich wartośći z "true" na "false". Nie będzie już cienia, ale można zmienić poziom cieni w grze, niezależne od mapy.

3. Usuwanie falowania roślin

Otwórz map01.i3d w notatniku i wyszukaj: CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0.06 0 0 1.2"/> i należy ją zmienić na CustomParameter = "directionAndFrequency" value = "0 0 0 1.2" / >

4. Wyłączenie ciągłego rejestrowania pliku log.txt

W ...Documents\My Games\FarmingSimulator2009 otwórz game.xml i poszukaj tego: file enable="true" filename="log.txt" Zamień ten tekst na ten: file enable="false" filename="log.txt" Miłej gry :)

Gdy bd miał więcej czasu, dodam kolorki i inne rzeczy przez które można dostać oczopląsu :D

@ Ediiit..

Jak kazał modek:

"Nie wszystkie poradniki są mojego autorstwa, ja je tylko publikuje (mam na to zezwolenie od autora)".

­

Opublikowano (edytowane)

jesli masz zgode to można wiedziec czyja?:P

Czyli ? nazwe podaj i skad je masz;p

Edytowane przez MetinMT2

GB Street i jedziesz dalej!

Moja ulubiona pozycja?

To pozycja za kierownicą mojego motoru :D

Necik :

internetz.png

Opublikowano

up Moze wkoncu odpiszesz?

Czyj? Podaj nazwe forum czy czegos ^^

GB Street i jedziesz dalej!

Moja ulubiona pozycja?

To pozycja za kierownicą mojego motoru :D

Necik :

internetz.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...