Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] 5 In 1 Czyli 5 PoradnikóW W Jednym Temacie

NooProblem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA: WSZYSTKIE TUTORIALE PONIŻEJ, DZIAŁAJĄ TAK SAMO W KAŻDYCH WERSJACH, DZIĘKUJĘ.

1. Dodawanie modów

Mody w archiwach .ZIP dodajemy do folderu:

Moje dokumenty > My Games > FarmingSimulator2011 > mods

2. Zmiana cen maszyn

Wypakowujemy archiwum z naszym modem, szukamy i otwieramy plik modDesc szukamy w nim linijki < price>3000< / price> gdzie 3000 to cena naszego modu, więc wystarczy zmienić te 3000 na dowolną liczbe.

3. Zmiana pojemności: przyczepy, prasy, kombajnu

Aby zmienić pojemność przyczepy lub częstotliwość wypadania snopków z prasy otwieramy plik .xml modu, najczęściej 'nazwa_moda.xml' i szukamy linijki: < capacity>25000< /capacity>

i gdy chcemy zwiększyć pojemność lub zwiększyć przerwę między snopkami zwiększamy tą liczbę.

W przypadku kombajnu postępujemy tak samo, lecz zmieniamy liczbę w linijce:

< grainTankCapacity>16000< /grainTankCapacity>

4. Dodawanie mapy

1. Ściągamy mape.

2. Folder z mapą wrzucamy do mods tak jak zwykłe mody.

3. Podczas rozpoczynania kariery mamy możliwość wybrania mapy.

4. Uwaga niektóre mapy trzeba rozpakować, tyczy się to map które są w formacie RAR..(klikamy prawym przyciskiem na plik i klikamy wypakuj do folderu.. będzie napisane)

5. Dodawanie budynków

1. Ściągamy budynek, wypakowujemy zawartość i kopiujemy do :\Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2009\data\maps\models\objects

2. Otwieramy plik map01.I3D naszej mapy przez program Giants Editor znajduje się on w :\Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2009\data\maps

3.W Giants Editor kliamy File\Import i otwieramy plik i3D naszego nowego budynku.

4. Ustawiamy go gdzie chcemy za pomocą strzałek widocznych po kliknięciu w niego.

5. Zapisujemy mapę.

6.Jak zmienić swój budżet w LS

1. Pierwsze co robimy to wchodzimy w: Moje Dokumenty -> My Games -> FarmingSimulator2009...

2. W folderze FarmingSimulator2009 szukamy pliku o nazwie ,,savegames" i otwieramy go notatnikiem...

3. Następnie szukamy takiej linijki: <savegame1 valid="true" money="XXX"

4. W miejscu gdzie są ,,XXX" będzie pewna liczba (wasz budżet) i możemy ją dowolnie modyfikować... Np. gdy w miejsce ,,XXX" wpiszemy 2000000 będziemy w grze mieli 2000000$... Poradnik by asd1111

Zaczerpnięte z www.ls-world.pl (Może być :O?)

1317460154-U259168.png

Achievementy:

mca.png

1317460445-U259168.png

Opublikowano

Nie jestem pewny jak to jest w 2009 dotyczące mapek, ale wydaje mi się (wręcz jestem pewien), że tam nie wrzuca się ich do "mods", tylko się je podmienia z oryginalną mapą. To tyle z mojej strony :)

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Takich jak ty NooProblem.... nie będę ci ubliżał bo to nie oto tu chodzi. Ale co myślisz że jak zerżniesz z ls-world czy innych stronkach które mają zgodę na umieszczenie tutka. Pewnie że możesz skopiować i wstawić ale byś chociaż napisał że skopiowałeś z tej czy tamtej a nie piszesz w 99% by by NooProblem Szczyt kserowania i zwalania na jana lekko się wyrażając W roli wyjaśnienia http://www.ls-world.pl/viewpage.php?page_id=3

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@2Up Tak... Tu jest błąd. Pisałem do autora aby go zmienił ale on nie odpisywał...

@Up Widocznie Nooproblem miał zgodę na wstawienie tych tutków, ale z tym ,,99% by by NooProblem" to naprawdę przesadził... Ty się denerwujesz, ponieważ on nie robił sam tych poradników, ale kto Tobie bronił je wrzucić... Jakbyś pierwszy dostał zgodę i wrzucił to dla Ciebie by wszystko pewnie było ok... ;/ Wyluzuj...

@Down Masz może jakieś dowody że poradnik stworzyłeś Ty??? Równie dobrze ja mogę mówić że jestem właścicielem Techland... Do autora tematu pisałem wielokrotnie aby coś zrobił z tym,,99% by by NooProblem", ale on nie odpisuje... Ja nie mam praw do moderowania tematu, ani do przenoszenia... Więc jak widzisz za dużo nie mogę oprócz napisania do admina...

Nothing to do here.

Opublikowano

Zgodę????? to raczej powinien napisać do admina ls world czy może wstawić na inne forum . A Admin by go przekierował z tym pytaniem do mnie bo to jest tutek który ja zrobiłem w 100 % ( + jeszcze mój kolega video tutek ) na potrzeby userów lsworld którzy dopiero zaczynają zabawę z LS. Wystarczyła tylko napisać a zgodę by napewno by dostał bez gadania bo ja jestem administratorem a mój kumpel właścicielem strony napisał by ma zgodę autora i by dostawał + za to tych tutków, ale z tym ,,99% by by NooProblem" to naprawdę przesadził..

Przesadził?? tam nie ma żadnego zdania przez niego napisanego

Ty się denerwujesz, ponieważ on nie robił sam tych poradników, ale kto Tobie bronił je wrzucić... Jakbyś pierwszy dostał zgodę i wrzucił to dla Ciebie by wszystko pewnie było ok.

Ja się nie denerwuje bo po to namęczyłem się i zrobiłem tutka żeby wszyscy mogli korzystać

A tu koleś zżyna tuta i pisze w 99% by NooProblem

Kto mi bronił wrzucić ? nikt tylko już 2 osoby napisały do mnie na ls world czy mogą wrzucić dla userów mpc bo powstał dział nowy z wiązany bezpośrednio z SF i ja się zgodziłem . że mają sie dogadać razem żeby był 1 porządny temat z tutkiem i tutkiem video ( bo mój ziom na dodanie tut video tez bezproblemowo wyraził zgodę) i że niech wstawią. ale potem piszą mi na ls world że jakiś koleś wstawił.... i napisał że on go wykonał ( no to wybacz asd coś tu jest nie tak )

jakoś podczas 3 letniego się tak wyrażę FUNKCJONOWANI od tworzenia modów po pomoc nowym nie spotkałem się by ktoś zerżnoł na głupa i pisał zę to jego. Ja mam szacunek w środowisku LS i długo na to pracowałem i funkcjonuje nadal i funkcjonować nadal będę bo mnie to cieszy jak ktoś docenia to co robię i to co już zrobiłem i pyta się czy może moimi pracami np : rozkręcić forum czy tak jak w tym przypadku pomóc niezorientowanym.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...