Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utracone Pakiety....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam radiówkę , nigdy nie miałem problemów z utraconymi pakietami w Csie, a od nie dawna nie da się grać... Wygląda to tak, że gram sobie normalnie i co jakiś czas gra się przycina na 2 sekundy ( nic ruszyc nawet nie moge ) i się odwiesza , ale już nie zyje ;d Nie jest to sprawa tego, że komputer sie zawiesił bo moge minimalizować itd...

Ściągnąłem program WinMTR i wpisałem adres IP serwera na którym gram, zaniepokoiły mnie utracone pakiety w 192.168.0.1 ( są 2 pozycje z tym adresem, pierwsza mało utraconych - druga 84 %)

16260629969835483058.png

Co jest powodem ?

Dodam , iż mam modem, który jest podłączony do routera i mam bez przewodowo.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

próbowałeś zmieniać kanał wifi na inny ? jeśli mieszkasz w okolicy gdzie dużo routerów zakłócają się wzajemnie

w jakim standardzie masz połączenie 802.11 b czy g i jaka prędkość łącza ?

zrób test sieci wifi wyłączając całkowicie szyfrowanie

@up w routerze domyślnie nie blokuje się żadnych portów wychodzących i nie ma co odblokowywać

p.s. właśnie sprawdziłem u siebie tym samym programem to samo IP . po drodze dwa routery wifi , router i 0 strat

do ciebie też idą dobre pingi i bez strat ( gcu89.internetdsl.tpnet.pl ) czyli wina po stronie radiowego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

192.168.0.1 To jest właśnie tego pierwszego modemu, czyli wina radiówki. Ostatnimi dniami pogoda była lipna, wiatr 80 km/h deszcz, więc mamy diagnoze, dziś słonecznie i cs działa ;)

@Edit

Teraz mam inny problem, na speedtest.net prędkość UPLOADU wskazuje na 0.55 kb/s czyli powinno uploadować się ok 55 kb/s, a problem jest taki że uploaduje się z prędkością 11,5 kb/s

Co jest powodem tego problemu ?

Edytowane przez DoraN
1317454587-U195480.png

Opublikowano

ref

Teraz mam inny problem, na speedtest.net prędkość UPLOADU wskazuje na 0.55 kb/s czyli powinno uploadować się ok 55 kb/s, a problem jest taki że uploaduje się z prędkością 11,5 kb/s

Co jest powodem tego problemu ?

1317454587-U195480.png

Opublikowano

łącze adsl

strony tego typu nie są miarodajnymi jeśli chodzi o statystyki twojego uploadu czy downloadu

jakie łącze masz w umowie przypisane ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

1 mega bit czyli max 125 kb/s ( kilo bajtów ), biorąc pod uwagę straty i błędy w radiówce i adsl przy przesyłaniu jęsli wyciągasz ok 50 nie jest źle

jak napisałem wyniki dla tamtego serwisu nie są miarodajne, sam określasz sobie sobie serwer do testów i na jednym wyjdzie tyle co masz , na innym jeszcze więcej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if