Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bot Do Silkroad Online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest to moj pierwszy post w tym dziale, zaczynam byc mniejszym noobem bo przeczytalem tutek ktory jest podwieszony...

I teraz mam takie pytanie, Chcialbym zrobic bot do silkroad a dokladnie na prywatny server (Sjsro New)

Beda mi tam potrzebne miedzy innymi:

*Auto Skill

*Auto Select

*Auto Pick Items

*Auto Pot

*Auto Loop

I teraz tak czy musze cos miec jeszczce oprocz AutoIT jakis inny program?

Bardzo zalezy mi zebym to zrobil :)

Dziekuje bardzo :)

Za kazdego posta (oczywiscie madrego napisanego, a nie ''Jaki masz Windows...'' jkbc mam Windows xp) daje +

Pozdrawiam Kubiorek

Stary dobry kooik :)

Opublikowano

Boty do gier działające na zminimalizowanym, które zaznaczają mobki, używają potek itp. wysyłają pakiety do gry. Więc tutaj jest raczej mało AutoIT, a więcej czegoś tak innego (sam nie wiem czego xD).

Za pomocą AutoIT bez wysyłania pakietów może nawet uda Ci się zrobić bota, który będzie się poruszał (na podstawie controlsend), i o ile trafisz z controlclick to będzie zaznaczał mobka i go bił.

W gotowych skryptach i bibliotekach masz loadera do silkroada.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Używając funkcji SendMessage, PostMessage, SendInput, mouse_event (dużo zabawy, sam nigdy tego nie wykombinowałem, ale na pewno da się; założę się, że da się nawet w metinie) zapewniasz interakcję na drodze program -> gra.

Komunikację na drodze gra -> program, to jest pobieranie informacji i zmiennych, to zadanie dla funkcji NomadMemory.au3; wcześniej kurs assemblera, zabawa z CheatEngine i, oczywiście, poszukanie API do danej gry.

I tyle. Cała reszta to zabawa w dobre GUI, czyli zapewnienie komunikacji użytkownik <-> program.

- - - -

Ale dlaczego nie skorzystać z jednego z gotowych rozwiązań? Jest już wiele darmowych botów do silk'a działających na privach. Zresztą to nie jest taka wielka znowuż filozofia, z tego co pamiętam, silk jest bardzo przyjazny dla boterów, ze względnu na hotkeya 'automatyczne atakowanie najbliższego moba'. Przynajmniej za moich czasów takie cuś tam było :]

- - - -

PS

Wywal to z sygnaturki .

- - -

@Edit2:

Kto przyjmuje zaklady, w przeciągu jakiej liczby postów "Bardzo mi zależy żebym to zrobił" zmieni się w "Bardzo mi zależy, żebyście Wy to dla mnie zrobili"?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

daje jeszcze jeden i zaczynają się błagania :)

a co do botków większość to boty obsługujące pakiety i jak piszesz bezsensem jest coś w autoit pisać od podstaw

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W 75% gier mmo pakiety -> BAN. O ile nie jest rozpracowany system zabezpieczeń serwera i kodowania pakietów wysyłanie ich samemu mija się z celem. Oczywiście możesz zrobić tzw. Clientless bota, bo do silka takie są, ale wątpię że ogarniesz TCP (mam nadzieję że się mylę).

*Auto Skill [ControlSend + NomadMemory.au3]

*Auto Select [Auto select mobów? Tylko Nomad]

*Auto Pick Items [ControlSend + NomadMemory.au3]

*Auto Pot [ControlSend + NomadMemory.au3 ( a wy tego przypadkiem w kliencie nie macie?)]

*Auto Loop [Wytłumacz jaśniej o co chodzi]

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

AutoLoop w silku oznacza, że bot sam idzie do miasta, kupuje potrzebne rzeczy i wraca na spota.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Ja bym Ci poradził popróbować z leżejszymi programami na razie, bo sam Tutek Maćka owszem, wyjaśni, ale nie wszystko. A po co miałbyś się zniechęcać do AutoIT nie mogąc/nie wiedząc jak coś "Zrobić".

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Aha, więc skoro AutoLoop to jest auto powrót do miasta i na spota, to masz kilka opcji:

1. ControlClick i nagrywasz drogę do miasta i z powrotem
  2. kupujesz mase zwojów, ustawiasz pod hotkeya i ControlSend (nie wiem czy te zwoje pozwalają wrócić na respa)
  3. jeśli nie pozwalają to fuzja obu sposobów i tylko powrót na respa nagrywany

Nie wiem też czy można tam klikać na minimapce żeby chodzić - jak nie to będzie trudniej bo będziesz musiał klikać w polu gry a to jest niedokładne.

stop1.png

Opublikowano

w innym języku i tak tego nie napiszes, nie ogarniesz tego.

Popierwsze reverse engineering jest Ci potrzebny do czegoś takiego, a to jest tak zajebiście trudne, że nie masz szans się tego nauczyć na obecnym poziomie intelektualnym.

Szczególnie że nie radzisz sobie z autoit.

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano
Popierwsze reverse engineering jest Ci potrzebny do czegoś takiego, a to jest tak zajebiście trudne, że nie masz szans się tego nauczyć na obecnym poziomie intelektualnym.

Szczególnie że nie radzisz sobie z autoit.

Szpanujesz tak tym RE a jakoś jak na razie to tylko puste słowa. Zależy, może koleś nie ma bani do języków skryptowych a ASM ogarnie w pięć minut. Nie oceniaj ludzi po pozorach bo i Ciebie będą.

Odpowiadam na pytanie autora:

TAK jeśli się wysilisz i ruszysz głową, część pracy za Ciebie wykonałem bo wymyśliłem w jaki sposób można to wykonać.

stop1.png

Opublikowano

@Up

dobra dzieki :) +

@adwi32

a tobie kij w oko skad wiesz kurwa ze nie ograne?

@Topic

mozna zamknac

Stary dobry kooik :)

Opublikowano

bo kurwa wiem,

a ty maciek rozjebałeś mnie na łopatki. Wedugł Ciebie ten kto nie potrafi się nauczyć autoit, może szybko ogarnąć asm ?

Widać że nic nigdy nic w asmie nie napisałeś.

Szpanuje RE ?

'pamiętaj że pisąć posta zostawiasz IP' , 'problemy natury technicznej'

Ja przynajmiej wiem o czym pisze, hakerze

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Idź na multi lepiej sam ze sobą popisz koxie. To że nie ogarnia AutoIt może znaczyć że siedzi przy nim niedługo, skąd wiesz że nie ogarnie ASM skoro nawet nie spróbował - on sam tego nie wie, więc co? Wiesz lepiej od niego? Chyba peja kiedyś o czymś takim śpiewał.

@Kubiorek:

Nie do zamknięcia, tylko skoro Ci pomogliśmy to może byś łaskawie zaprezentował później kod? No i wątpię że tak szybko dasz sobie radę sam skoro teraz jeszcze musieliśmy Ci pomagać, lepiej żebyś wszystkie problemy ze swoim botem tutaj omawiał.

stop1.png

Opublikowano

O jezu, ty @adwi32 czepiasz się go. Koleś wbiłpierwszy raz pewnie na forum nie mając styczności wgl. z Autoit, tylko przecczytałTut Maćka, może nawet nie napisał prostego programu. A tut nie jest kompletny, więc nie możesz go odrazu osądzać, napisał:

"zaczynam byc mniejszym noobem bo przeczytalem tutek ktory jest podwieszony"

Więc przed przeczytaniem tuta nie miał styczności z autoit, po przeczytaniu odrazu napisał temat żeby wiedzieć czy marnować czas na autoit i czy mu się opłaca, czy ma wybrać iny język.

Opublikowano

Pisałem bota do silkroad ale dziła na prywatach, działał także na globalu ale to z rok temu.

Mam gdzies na kompie pełnego bota do silka w autoit jak znajde kod zamieszcze.

z tego co pamiętam robiłem go tylko na memory send memory get robiłem go dla e****pvp***.de znajdę to wkleje, dziala na zminimalizowanmym:

Ustwiasz liste hotow jak bedzie mial moba w rage, mozesz ustawic auto pick up ale zbiera wszystko, za duzo roboty z filtrem było ;p berka włacza na bossa itp. ale tylko na prywaty, po przerobieniu pewnie tez zadziala na globcu.

Co do mojego silkroad tool to zwykly patcher + range , no dc etc. ;p ale praktycznie podobnie sie pisze :)

Poszukam dziś i wkleje do gotowców.

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...