Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello ALL.

Mam pewien problem i nie wiem za bardzo jak go rozwiązać. Otóż próbuje zrobić stronę rejestracyjną do serwera hamachi. Ładnie wszystko konfiguruje, wrzucam do podanego folderu, następnie zaznaczam apatch i MySQL i próbuje wziąć start. Połączenie nie powodzi się. Troche próbowałem sam kombinować i doszedłem do tego, iż port 3306 gryzie się z portem MySQL w portmapie. Chodzi o to, iż zablokuj(nie włączę po prostu )port 3306 w portmapie to MYSQL i apatch w xampp normalnie się łączy, natomiast jak odblokuje owy port połączenie nie powodzi się. Jakieś sugestię? Oczywiście za pomoc + ;) Pozdrawiam

Edit.

Jak włączam port 3306 w portmap i odpalam w hampp normalnie następnie wchodzę:

http://5.95.134.100/index.php - Nie udało się nawiązać połączenia.

http://5.95.134.100:3306/index.php - Ściąga mi się plik index z zawartością :

4

5.0.85 ; md0`sA+P ,˘ 1FI~_Bkr{68T ˙Bad handshake

Może to wam coś da;/ Dalej proszę o pomoc.

Opublikowano

Nie czasem chodziło Ci o xampp?

Jeśli masz problem z wystartowaniem to musisz zadzwonić do swoich dostawców internetu aby Ci odblokowali porty ^^.

korneleknew.png

Opublikowano

Jak pisałem, jeżeli wyłączę port w portmap to normalnie się mogę połączyć. Chodzi o to, że w portmapie jest MySQL o porcie: 3306 i taki sam port jest w xampp. Dwóch na raz nie mogę włączyć ( nie da się! ), ponieważ one się wgryzą ( 1 włączę 2 nie chodzi i tak na przemian.) A nie mogę, np. nie odblokować portu w portmap bo serwer nie będzie chyba funkcjonował tak jak powinien. Myślę, że to nic nie ma wspólnego z moim dostawcą. Kiedyś normalnie robiłem stronkę. Czekam na dalsze sugestie. Pozdrawiam

Opublikowano

w XAMPP nie musisz uruchamiać MYSQL, ponieważ Mysql odpalane jest na serwerze Metin 2 a Apache po stronie XAMPP :)

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)