Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Dzis postanowilem napisac tutka o tym ja zmienic wizualnie Windowsa XP w Windowsa 7 choc nie jest to tylko wizualna zmiana ;) ( dodane sa funkcje niektore z 7 ;) ) (polecam zrobic punkt przywracania systemu przed instalacja gdyby cos bylo nie tak , ja nie mialem problemow z instalacja oraz uzywaniem )

Przejdzmy do rzeczy

1. Pobieramy Seven Transformation Pack stąd

To jest ukryta treść, proszę

Skanu nie daje bo plik na softopedii + 35 MB wagi ;/

2. Wypakowujemy pliki z archiwum ( to chyba juz umiecie zrobic ... )

3. Przechodzimy do instalacji klikamy ten plik ktory wypakowalismy

ikona1.jpg

4. Powinno wyskoczyc nam takie okienko

obrazek1x.jpg

5. Akceptujemy regulamin i klikamy Next

obrazek2eu.jpg

6. Klikamy Next az zacznie sie instalowac

7. Instalacja moze potrwac do 10 minut potem restartujemy komputer i cieszymy sie wygladem Win 7 majac dalej Win XP. A oto wynik naszego "eksperymentu" w Moj komputer macie znaczki ikon z Win 7

catsuo.jpg

mamy takie rzeczy jak menu start jak w win 7 , zegarek , wskaznik uzycia procka i ramu kalendarz i pokaz slajdow na pulpicie

Jezeli wystąpiłyby jakies problemy lub niejasnoci to prosze pisac pomoge, mi dziala to w 100% ;)

Tutek 100% By Me zakaz kopiowania na inne fora jezeli sie podoba to prosilbym o podpiecie i skromnego + ;)

Opublikowano

Badziewie, które zamula komputer.

Tutaj jest o wiele lepszy sposób, który w żaden sposób nie będzie nam zamulał komputera, jeżeli chociaż trochę się znasz na komputerach i będziesz wiedział co robić, to tutaj jest link:

http://www.askvg.com/transform-windows-xp-into-windows-7-without-using-customization-pack/

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

ja mam strasznie slabego kompa a nic mi niemuli a mam wlaczonego steama metka PL gg i inny shit mam 768 mb ramu i procka pentium 4 1.6 GhZ bodajze i nie ma roznicy pomiedzy tym a zwyklym XP

@UP jeszcze jedno ten co Ty dales jest bardziej do Visty podobny niz do 7 bo mam w domu kompa z orginalna 7 ultimate ;)

Opublikowano

Lepiej wychodzi zainstalowac winde 7 lecz zoptymalizowac go w 100 % i bedzie zarl mniej zasobow. A poradnik widac ze sie starales.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

Takie auto-customizery nie robią nic dobrego. Spróbuj potem wrócić do poprzedniego stanu.

Takie programy podmieniają systemowe dll'ki a przy deinstalacji je zostawiają. I różnicę na prawdę da się odczuć, choćby przy uruchomieniu wielu programów czy gier.

Jeśli nie chcesz zmulać systemu to użyj programów typu TrueTransparency czy UxTheme patcher.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Kiedyś się w to bawiłem, ale zżerało mi to prawie cały RAM, więc ch*j z tym <_<

To taki syf, który zamula kompa. Lepiej już normalnego Win7 wgrać :P

1328997611-U170772.png

Opublikowano

Instalowałem raz coś takiego... Ale Visty chyba. Jak to usunąłem, to system nadawał się tylko do reinstalla. Nie polecam. Ale za trud dam ci tego +.

Legenda
Opublikowano

Osobiście nie polecam tego typu modyfikacji bo zamulają i psują komputer.

Lepiej zainstalować piracką siódemkę niż takie coś.

Opublikowano

@UP

Jasne, piracka siódemka, jak nie ma się kasy to się korzysta z XP. <_<

@Top

Syfiaste bo zamula kompa, ale ładnie opisane ;D

1358809676-U384748.png

Opublikowano
Jasne, piracka siódemka, jak nie ma się kasy to się korzysta z XP.
XP też jest płatnym systemem, panie zajebisty.

Innym razem.

Opublikowano

Jak najbardziej nikomu nie polecam tego ściągać.

Bardzo stopuje pracę komputera, no może nie od razu, ale po dwóch - trzech tygodniach są tego efekty.

Jeśli to zainstalujecie i zdecydujecie się to po jakimś czasie odinstalować, to komputer macie do sformatowania.

Lepiej kupić normalny Windows7.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Bo to się zaszczepia bardzo mocno w rejestrze systemu i trzeba bardzo dużo się natrudzić żeby odinstalować to całkowicie bez ryzyka reinstalowania systemu.

Więc polecam mój sposób, o wiele lepszy, tylko trzeba się trochę natrudzić.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• 1 rok później...