Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na Temat Stawiania Dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej;]

powiem wam odrazu że znam sie na serwerach hamachi, i robieniu serwerow no ip itp ale tylko za pomoca tutów więc prosze o wyrozumiałość. Chciałem zrobić serwer na postawie tego poradnika: http://www.mpcforum.pl/topic/162121-tutorialstawianie-serwera-na-dedyku/ mam kilka pytan < w tym nie mam zielonego pojęcia mowie odrazu wiec robie na tut>

1. program putty < otwierajac tam link mam duzo rzeczy ktore moge pobrac prosze o pomoc ktory program mam wybrac dokladnie>

2. mysql- w nim znajduje sie wszystko o serwerze, konta itp. i tutaj mam pytanie jakie mysql wgrac by miec serwer taki jak na PL?npc itp < jezeli to nie zalezy od mysql to prosze powiedziec co bo nie wiem napewno>

3.czyste pliki serwerowe- co na nich sie znajduje dokladnie wiem ze puste to puste ale chce miec normalny serw ;]

4. liby czyli biblioteki- co na nich sie znajduje, co one daja i wogole

za kazda pomoc dam + jak mowilem jestem zielony ale chce spróbowac bo jak narazie nawet z tutów cos umiem;]

prosze o wyrozumialosc. jak by ktos nie wiedzial o co mi chodzi z ktoryms punktem prosze pisac chetnie powiem o co mi chodzi^^

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

1.Odnośnie putty wyjdź sobie tutaj. I pobierz pierwszy z listy - po prostu "PuTTY".

2.Odnośnie mysql -> mysql , mysqlowi równy to tylko tabelki więc jeśli chcesz mieć normalnego serwa musisz najpierw założyć wstępnie co chcesz uzyskać później sukcesywnie wprowadzać swój plan w życie.

Odnośnie 3. i 4. ptk sam nie wiem co doradzić więc zostawiam to kolegom :). Moja rada jest taka abyś wgrał jak to nazwałeś "czyste pliki serwerowe" i popracował nad tym i później otworzył dedyka.

Serwa łatwo jest postawić gorzej utrzymać jak go na postawisz na jakimś shicie.

Opublikowano

czekam na inne odp ty masz+ a jesli chodzi o to to wiem, mysql co to w miare bonowalem eq itp ale slyszalem ze ktores pliki trzeba wgrac do navicata cos bylo od schittset'a chyba ale nie jestem pewien by uzyskac npc i poprostu taki metin2 PL;]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach