Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kilka Sposobów Na Łatwe Yang

Nvidian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak łatwo zarabiać yang na PL-u

Medale Konne

Wydaje mi się że większość zna ten sposób jednak i tak go tu zamieszczę ; ) Zakładamy nową postać Woja. Nabijamy 5 lvl i wybieramy profesję na Mental. Oczywiście wszystkie punkty wbijamy w Silne Ciało. Dobijamy do 10 lvl-a. Szukamy jakiejś gildi żeby oddawać exp. Następnie kołujemy eq takie jak min. żelazna +5 zalecana +6, bojowa tarcza +4, tradycyjny hełm +4, gilotynowe ostrze +6,5 oraz 200 czerwonych potków (Ś) i 50 niebieskich (M). Gdy zdobędziemy całe eq idziemy na Małpy. Z silnym ciałem na 5 i takim eq spokojnie możemy brać po 1,2 grupki (zależy jak kto umie grać). Siedzimy na małpach bez oddawania expa, aż do zdobycia 18 lvl-a. Gdy go zdobędziemy kołujemy Tygrysią +4,5 oraz pajęczą włócznię +5. Do tego czasu zdobycia 18 poziomu powinniśmy wydropić od 2 do 4 medali konnych. Następnie dropimy dalej tylko tym razem oddajemy cały exp na gildię. Średnia dropu medali konnych na godzinę z 18 lvl wynosi od 3-6 medali konnych. Są one bardzo cenne, szczególnie dla tych co chcą wbijać lvl-e konia. Wartość medali konnych zależy od serwera ale cena jest od 100 k do 300 k (może być więcej jak komuś zależy.

Żółcie Niedźwiedzia bez +

Zakładamy nową postać Ninje. Nabijamy 5 lvl i wybieramy profesję na dagger. Wbijamy 10 lvl na wilkach i dzikach. Idziemy do miasta kołujemy jakąś gildię aby oddawać na nią exp i ulepszamy Sztylety Kobry które nam na pewno dropnęły, ulepszamy też błękitne ubranie na +4, skórzaną maskę na +3 i bojową na +3 oraz kupujemy 200 czerwonych potków (M) i 20 niebieskich (M). Następnie wybieramy się na zwyłe niedźwiedzie, niedźwiedzie grizzly i czarne niedźwiedzie. Lurujemy je łukiem który możemy zakupić w sklepie lub który nam wcześniej wydropił. Ninja z 10 lvl i takim eq jak podałem wyżej bierze od 4 do 6 grupek mieszanych niedźwiedzi. Średni drop Żółci bez + na godzine z 10 lvl to od 3 - 5. Może nam przy okazji wydropić wiele innych przedmiotów które również mają swoją wartość. Oczywiście żółcie możemy sprzedać zakładając sklep zwykle żółcie bez + chodzą po 150 - 300 k więc naprawdę warto się w to bawić.

Kawałki klejnotu i Kawałki zepsutej zbroi

Do tego celu przyda nam się Wojownik z 20 lvl-em najlepiej mental. Kołujemy eq takie jak: Tygrysia +4, Bojowa tarcza +4, Tradycyjny hełm +3 i Gizarme min +4. Idziemy do M2 na tzw. expowiska. Lejemy wszystkich dookoła. Po godzinnej rozróbie powinniśmy uzyskać od 3 - 4 kawałków zepsutej zbroi i 2 - 4 kawałków klejnotu. Kawałki klejnotu są bardzo cenne jednak kawałki zepsutej zbroi też nie są tanie. Przy ich dropieniu możemy wydropić również wiele przedmiotów od 15 lvl do nawet 40 lvl-a

Handel międzynarodowy ; )

Kolejnym sposobem, a zarazem przyjemnym na łatwe yang jest "Handel Międzynarodowy" Dlaczego tak to nazwałem? Przekonacie się za chwilkę. Do tego przydał by nam się koń lub kilka biletów konnych. Na rozkręcenie naszego "biznesu" potrzebujemy jakieś 500 k yang. A polega to na tym że : Chodzimy po rynku np. w Jinno i wykupujemy wszystkie księgi jezyków Jinno. Cena zależy od serwera na 18 chodzą one w Jinno po 40 k. Możemy też kupować KU, ale musimy być zorientowani w ich cenach. Gdy stracimy te nasze całe 500 k na KU i Języki jedziemy do Chunjo zakładamy nowy sklepik i sprzedajemy księgi języków Jinno 100 % drożej. Kupujemy za 40 sprzedajemy za 80 ; ). Sprzedając 1 czy 2 księgi nie zarobimy zbyt wiele ale sprzedając 10 zarobimy 400 k i tak mając 500 k rozmnażamy je do 900 k. Oczywiście gdy mamy wracać do Jinno zakupujemy znowu księgi języków, ale tym razem języków Chunjo i sprzedajemy je w Jinno 100 % drożej. I tak kursując między dwoma państwami możemy się nieźle dorobić ; ).

"Łap Okazję"

Tym razem zaprezentuję wam najprzyjemniejszy według mnie sposób na łatwe yangi. Na rozkręcenie interesu potrzebujemy jakieś 300 k (im więcej tym lepiej)

Polega to na tym że: Orientujemy się w cenach przedmiotów swojego państwa, chodzimy po rynku i przeglądamy sklepiki innych graczy. Patrzymy patrzymy, a tu żółć niedźwiedzia bez + za 50 k. Kupujemy ją bez zastanowienia. Przeglądamy dalej patrzymy... a tu znów okazja! KD speeda +3 za 60 kk. I tak dalej i tak dalej ; ) Gdy wytracimy całą kasę sprzedajemy te przedmioty o ich prawdziwej wartości ; D.

Ja w jeden dzień dorobiłem się na tym jakieś 5,5 kk a to nie jest mało. Oczywiście nie siedziałem cały dzień xD.

"Dentysta"

Kolejnym sposobem na zarabianie yang jest nazwany przeze mnie "Dentysta". Dlaczego włąsnie Dentysta? Przekonacie się w miarę czytania, więc zachęcam ; )Do tego colu potrzebujemy Wojownika 42 lvl (obojętnie jaka profesja) z Koniem Bojowym. To nie wszystko! Wojownik musi posiadać dobre eq. Takie jak Smocza +7, olbrz. Topór +7 (oczywiscie może być lepszy ; P), Okrągła +5 i żelak +6 biżuterii nie bd wymieniał. Z takim eq spokojnie możemy jechać na BO (czarne orki, środek Doliny). Lurujemy orki według naszych możliwości militarnych. Oczywiście je zabijamy ; ). Największą rzeczą jaka nas tam interesuje to Ząb Orka bez +, który jest bardzo cenny (cena zależy od serwera). Oczywiście przy ich dropieniu uzyskamy wiele innych również cennych przedmiotów które można sprzedać na rynku. Przed handlem polecam zoorientować się w cenach przedmiotów na naszym serwerze ; ). Tytuł mam nadzięję że jest wyjaśniony i pasuję do danego sposobu na yang - Metin2 PL

Będę go aktualizował miarę nowych pomysłów ;)

00717955587997749433.png

Plusy? Na co mi to? Wystarczy słowo dziękuję

Opublikowano

Sądze, że gdzieś już je widziałem poza tym jest teraz pełno tych sposobów ale masz + n początek :).

PS.Taka literówka:

a tu znów okazja! KD speeda +3 za 60 kk

Chyba ze o to Ci chodziło, ale to chyba nie okazja ;p

Dodam, że są to bardziej sposoby na zarobek na nowych serverach (chodzi mi o to że zaczyna się od nowa), na wyższych nie opłaca się dropić żółci tylko np. dt czy fb :)

Opublikowano

Cookie zależy na jakim serwerze grasz ;P bo na 19 chodzą po 300 k więc podałem tylko przykłąd może z czasem dodam cennik i wiem gdzie to widziałeś... Nie czasem na P***-M******?? Mam tam nick Pawello334. Użyłem *** więc chyba niue powinienem dostać ostrz ;). Zmieniłem forum ponieważ tamto wcale nie szanuje moich prac ;P

00717955587997749433.png

Opublikowano
zależy od serwera ale cena jest od 100 k do 300 k (może być więcej jak komuś zależy.

Chyba od 2kk-4kk.

przedmiotów które również mają swoją wartość. Oczywiście żółcie możemy sprzedać zakładając sklep zwykle żółcie bez + chodzą po 150 - 300 k więc naprawdę warto się w to bawić.

Chyba od 1kk do 2-3kk.

Kolejnym sposobem, a zarazem przyjemnym na łatwe yang jest "Handel Międzynarodowy" Dlaczego tak to nazwałem? Przekonacie się za chwilkę. Do tego przydał by nam się koń lub kilka biletów konnych. Na rozkręcenie naszego "biznesu" potrzebujemy jakieś 500 k yang. A polega to na tym że : Chodzimy po rynku np. w Jinno i wykupujemy wszystkie księgi jezyków Jinno. Cena zależy od serwera na 18 chodzą one w Jinno po 40 k*. Możemy też kupować KU, ale musimy być zorientowani w ich cenach. Gdy stracimy te nasze całe 500 k na KU i Języki jedziemy do Chunjo zakładamy nowy sklepik i sprzedajemy księgi języków Jinno 100 % drożej. Kupujemy za 40 sprzedajemy za 80 ; ). Sprzedając 1 czy 2 księgi nie zarobimy zbyt wiele ale sprzedając 10 zarobimy 400 k i tak mając 500 k rozmnażamy je do 900 k. Oczywiście gdy mamy wracać do Jinno zakupujemy znowu księgi języków, ale tym razem języków Chunjo i sprzedajemy je w Jinno 100 % drożej. I tak kursując między dwoma państwami możemy się nieźle dorobić ; ).

Ciekawe co kupisz za 500k o.O

Tym razem zaprezentuję wam najprzyjemniejszy według mnie sposób na łatwe yangi. Na rozkręcenie interesu potrzebujemy jakieś 300 k (im więcej tym lepiej)

Polega to na tym że: Orientujemy się w cenach przedmiotów swojego państwa, chodzimy po rynku i przeglądamy sklepiki innych graczy. Patrzymy patrzymy, a tu żółć niedźwiedzia bez + za 50 k. Kupujemy ją bez zastanowienia. Przeglądamy dalej patrzymy... a tu znów okazja! KD speeda +3 za 60 kk. I tak dalej i tak dalej ; ) Gdy wytracimy całą kasę sprzedajemy te przedmioty o ich prawdziwej wartości ; D.

Ja w jeden dzień dorobiłem się na tym jakieś 5,5 kk a to nie jest mało. Oczywiście nie siedziałem cały dzień laugh.gif.

5.5kk to ja mam w 15 min.

Poza tym nikt nawet najdurniejszy chińczyk nie wystawi żółci za 50k minimum 400k-1kk.

* - Haha ku za 40k nawet odbicie czy zwiększenie ataku za tyle nie kupisz.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Rusher... Podaję pomysły a nie zależy mi na dokładności... Wiem że na grymuarze zolcie chodzą po 350 k. A medale konne po 200 k. Powodzenia 5,5 kk w 15 min... Nawet nie dojdziesz tam gdzie chcesz dropić to co sprzedasz potem ;) masz -

00717955587997749433.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...