Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. aplikacji na mod.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Wydaję mi się iż dział do tego topicu odpowiedni więc na start flame nie dostanę od was koledzy ;] Otóż mam pytanie czy aplikacje na moderatorów są często sprawdzane przez administratorów forum ? Czy są jakieś kryteria które spełnić trzeba aby zostać moderatorem ? Nie chodzi mi o to jak taka aplikacja wyglądać ma lecz np. czy muszę uzyskać 2 strony poparcia żeby ktoś się taką aplikacją zainteresował ? Piszę ten topic ponieważ sam jestem autorem aplikacji w której mam nadzieję zostać moderatorem działu Lineage 2. Przeglądając subforum aplikacji znalazłem tylko 2 aplikacje na w/w stanowisko i ani na moje ani na kolegi odpowiedzi ze strony adminów wogóle nie było. Jestem świadom tego iż dział ten swojego moderatora ma, lecz nie zagląda on tam często i panuje bałagan. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!

RaZ0r

Opublikowano

Kryteria pewnie każdy ma inne,ale ogólne bez których cie na pewno nie przyjmą to raczej:

1.Zasługi w dziale

2.Troche postów,ludzi z 50,100 itd raczej rzadko się przyjmuje.

3.Poparcie innych

4.Zgoda aktualnego moda albo adminów.

No i oczywiście czy potrzeba moda.

Opublikowano
jestes na forum 2lata

i tak malo postow ;D?

oczywiscie uzytkownicy tez maja jakis glos ;]

bo nie siedze na forach pogaduszki itd... i po co mam spamowac dzial skoro nic do topicu nie wniose ? Pomagam ludziom na pmach i poprzez GG, czy takie wyjasnienie Ci wystarczy ? maly offtop:P

Opublikowano
bo nie siedze na forach pogaduszki itd... i po co mam spamowac dzial skoro nic do topicu nie wniose ? Pomagam ludziom na pmach i poprzez GG, czy takie wyjasnienie Ci wystarczy ? maly offtop:P

Spokojnie, możliwość pisania ,,sensownych''postów to taki ,,dozwolony'' spam ;D

Powinieneś spytać się jakiegoś admina pod jakimi kryteriami najczęściej oceniają ludzi.

Co do spamu ponownie,pisz ile chcesz tylko nie jak dziecko neo ;)<Tylko nimi gardzimy xD

Opublikowano

Te "aplikacje" (założe się, że połowa ludzi nie rozumie tego słowa) lub po prostu podania są po to, gdy w danym dziale zwiększa się drastycznei aktywność/spam to admin wchodzi do działu i z pośród przedstawionych kandydatur może, MOŻE ale NIE MUSI, wybrać kogoś na miejsce dodatekowego/nowego moderatora. To, że ktoś ma 2 lub więcej stron głosów na "Tak" nie znaczy i nie daje dodatkowych szans na zdobycie moda.

Moderator ma nie tylko usuwać spam i różnego rodzaju syf, ale także, a raczej przede wszystkim mieć ponad przeciętną wiedzę o danej grze i botach do niej.

Tyle ;)

EXPmIpC.gif

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Administratorzy tam zaglądają jeżeli potrzeba moderatora...Przykładowo tacy mlody22pl i visit0r pr0 nie zostali modami bo aktualni sobie radzą...Ja i ProRivenn dostaliśmy bo nasze działy potrzebowały moda...

@down

Być może potrzebuje...

@2 x down

No też

Opublikowano

Pisze z brata konta ( RaZ0r ), Owned! ja rozumiem lecz czy dział Lineage moda nie potrzebuje ? Wystarczy przeglądnąć 2 strony a ręce się załamują ;/

Opublikowano

@2 up też tak dostałem

A co do Linejdża dwa to powiem krótko ... to co było w Wolfie. Mod się przyda ... ale czy Ty będziesz dobrym wyborem? Eee ... sam nie wiem ... ale zobaczę co mogę dla Ciebie zrobić.

Opublikowano
@2 up też tak dostałem

A co do Linejdża dwa to powiem krótko ... to co było w Wolfie. Mod się przyda ... ale czy Ty będziesz dobrym wyborem? Eee ... sam nie wiem ... ale zobaczę co mogę dla Ciebie zrobić.

Dzięki i za to. Co do tego czy ja będę modem - nie włączam tu jakiegoś CRY MODE wam bo chce moda blablabla, moderator jest tam potrzebny bo nie ma żadnego a czy zastane nim ja, Robixs czy babcia Gienia już mnie nie obchodzi > byłe by był dobry w tym co robi i rozwijał ten dział.

Opublikowano

Wg mnie administracja ... nie zaglada do tego działu czemu ? np Owned! i Praza tak naprawde maja te mody dzieki mnie ... bo to ja pokazałem ich CV adminom ... Jak zobaczyłem wlaśnie co sie dzieje w M2 I Wolf

userbar1aa8vybw7.png

18413ih7.png

Need