Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba] Adresy Szybkości Biegania Avalon(Lub Inny Prv)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego ,że jestem newbie w CE a jedyne co potrafie w nim to "hackowanie" gier typu flash mam ogromną prośbę do forumowiczów.

Szukam adresu do szybkości biegania na serwer Avalon (lub inny na polskim kliencie byle by był).Potrzebne mi jest coś na wzór: 0x07B4F12C

Nie wiem jak to się nazywa fachowo ale faktem jest ,że ogólny zarys wygląda tak: 0xLiteryICyfry (zawsze razem 10).

Potrzebny do zrobienia sh. Dalej mam nadzieje sobie poradze ;)

Opublikowano (edytowane)

Nieeeee, proszę nie dawajcie mu tego. Ja rozumiem, chcesz się uczyć, ale bez jaj, skoro nawet nie wiesz o co prosisz to jak chcesz zrobić coś porządnego? Wstawisz tylko adresy do programu i się będziesz cieszył że własnego haxa zrobiłeś.

To czego szukasz to adres (tak, tu dobrze napisałeś) ale tzw. pointer którego wartość wskazuje kolejny adres i tak dalej aż do adresu który nas interesuje, zawsze w komplecie z offsetem czyli wartością którą musisz dodać do wartości adresu żeby trafić tam gdzie chcesz (chociaż z pomyłek w offsetach czasem odkrywa się rzeczy których szukało się miesiącami :D coś o tym wiem... zły pointer i zamiast do adresu hp trafiłem do adresu całego GUI [Tibia] :D A wcześniej szukałem go ze dwa miesiące i nie mogłem znaleźć bo prawdę mówiąc to było metodą prób i błędów).

Wpisz w google "cheat engine pointers and offsets" albo "cheat engine finding pointers" i znajdziesz odpowiedź.

#EDIT:

@2x down:

Nieno, aż do kosza to nie bo może ktoś będzie szukał,a to jednak nie jest dział do publikacji. Co do składni - nie przeczytałem tego posta drugi raz bo się spieszę, dlatego tak kiepsko ze składnią.

@down:

To ja jeszcze dodam że milionopoziomowe tak samo się wyszukuje jak zwykłe, ciągle 'search for pointer' albo 'find what writes to this address' (ale to drugie nie do tego ;p).

Edytowane przez Maciek134

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Maciek fachowo wytlumaczyles :D Pracuj nad skladnia :D A tak wgl to dzięki ,przynajmniej czegoś się dowiedziałem :P

Mowisz ze nie wiem co szukam a chce napisac to juz tlumacze jak to wyglada: znalazlem funckje odpowiedzialna za zmiane adresu, dlatego tak nie fachowo sie wyrazilem :P A zeby zmienic wartosc adresu , to go musze najpierw znalezc a wez goznajdz jak w CE jestem ciemny :P

No ale przynajmniej wiem juz czego szukam i od czego zaczac ^^ Dzięki lecą +++ :)

Do zamknięcia :)

Opublikowano

stoisz w metinie wpisujesz 0 dajesz skana później begnąc wpisujesz 1 next scan i tak robisz aż ci wyjdzie 1 adress

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...