Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zniekształcony Obraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zauważyłem, że często po odpaleniu klienta mam tak jakby "zniekształcony" obraz z grze. Chodzi o to, że np. gdy włączam szept i jest lvl koło nazwy to gdy przesunę odpowiednio okno to np. dwukropek znika, ale jeśli przeniosę w inne miejsce na ekranie to dwukropek już jest. Np. Mam również zniekształcone nazwy postaci. Dotyczy to również tego, że gdy chcę kliknąć PPM na gracza, żeby mieć na górze "pasek", żeby zaakceptować to kamera mi się przesuwa sama. Samo kliknięcie i się przesuwa też sama. Może mi ktoś wyjaśnić jak to naprawić, bo rzadko, ale czasami uda mi się, że klient zachowuje się normalnie. Z góry dziękuję i dodam, że jest to klient NovaMT2.

Opublikowano

Może karta graficzna Ci szwankuje?

Grasz na ich kliencie? Jak tak to spróbuj na normalnym/ na spolszczeniu i wtedy napisz.

Masz najnowsze stery do karty graf?

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Oj nie wiem.. Ale to nie zawsze tak szwankuje i tylko klient Metka. Czyli skoro raz jest dobrze, a raz źle to znaczy, że karta jest trochę popsuta?

Opublikowano

Oj, nie mam pojęcia jak to się sprawdza.. Kurczę, wiem, że uznasz mnie za jakieś 10-letnie dziecko, ale kompletnie nie mam do czynienia ze sprzętem komputerowym, więc miło by było gdybyś mi wytłumaczył jak to się sprawdza.. oO

Opublikowano

Najlepsze w tym wypadku było by SS z tego Twojego problemu.

Tak po za tym jakbyś miał nadpaloną kartę to nawet byś komputera nie odpalił...

Więc nie słuchaj się tych że nie ma chłodzenia itd bo komputer ma własne zabezpieczenia co do temperatury i po osiągnięciu pewnego stopnia po prostu odcina zasilanie.

Zainstaluj nowe sterowniki i daj SS (screen-shot)

Opublikowano

Panel Sterowania --> Menedżer urządzeń i szukasz karty graficznej.

Mam vistę więc nie wiem czy na XP jest tak samo

Albo zainstaluj sobie program "everest"

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Hmm.. Oprogramowanie mam aktualne, bo przed chwilą sprawdzałem. Teraz serwer jest na chwilę wyłączony, ale gdy tylko włączą to podeślę screena z wyszczególnionym na czerwono problemem. Mam nadzieję, że zauważycie go, bo niby to nie jest poważny problem, ale jak mielibyście grać z takim to pewnie też byście się radzili jak temu zapobiec.. :P

Opublikowano

Od razu mówię, że nie nabijam postów tylko chcę odświeżyć ten temat, ponieważ załączam screena. Widać tam jak zniekształcone są niektóre litery na szepcie oraz niektóre nazwy, ale podkreślam, że nie jet to spowodowane niską jakością obrazu, bo zapisałem go z maksymalnie najlepszą jakością. Te zniekształcenia to takie pionowe linie, zresztą widać, że słowo obraz oraz mpcforum jest zniekształcone w tym samym punkcie przecięcia "pionowej linii zdeformowań". Również w oknie ekwipunku widać, że samo słowo "Ekwipunek" też jest ucięte.

Link do obrazka: http://img826.imageshack.us/img826/7420/grrro.jpg

Opublikowano

Może masz za słabą kartę graficzną? Kolega tak ma jak włącza metki - karta nie wyrabia i pojawia się takie coś :)

Opublikowano

Haha.. Kogo ja widzę.. ; ) Metka reinstall'owałem i nic. Stery mogę spróbować przeinstallować, ale do formata się nie posunę, bo czasami metin włącza się normalnie.. ; )

Opublikowano

Skoro już muszę zmieniać pliki ETC to czy istnieje na mpcforum jakaś lista z różnymi typami do wyboru? Nie lubię wgrywać do swojego klienta niepotrzebnych, oczojebnych ulepszeń.. ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, to były pliki ETC. Teraz znów mam taki problem, tylko, że zmiana plików ETC na różnego typu inne nic nie daje.. ;/ Podajcie linka do sprawnych plików ETC lub powiedzcie jakie inne pliki mogą odpowiadać za te zniekształcenia? Jestem [...].. ;/

Opublikowano

Jak na moje to wystarczy ustawić rodzielczość na 1024x768, zazwyczaj otrzymujemy zniekształcony obraz po tym jak ustawimy co najmniej dziwną rozdzielczość (tj. 1176x860)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...