Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Net Framework (Vb)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Sorka za zły działa a do Visual Basic nikt nie wchodzi a tu jest pewnie dużo ludzi którzy się znają na VB.

Otóż mam problem. Napisałem swój program w NET.Framework 4.0 o.O Niestety na żadnym Winie nie ma standardowej wersji tych bibliotek.. <_<

Jak zamienić program z NET.Framka 4.0 na 2.0? Jest opcja w kompilacji że można zmienić i ja zmieniam na 2.0 czy nawet na 3.5, ale wyskakuje masa ostrzeżeń - czyli tych żółtych B) Program się nie uruchamia..

Dodam że używam "MS Winstock" - Do np chatu. Chciałbym jakoś dobrze przenieść z 4.0 na 2.0.

Jak to zrobić bez utraty projektu i bez błędów?

Pozdrawiam

YV

Opublikowano

to pisz w odpowiednim dziale a nie w pogaduszkach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki. Jako że już skopiowałem to sprawdzę na innym kompie. Jak się nie uda to tam zapytam.

Powiadasz że nie wolno mi umieszczać bibliotek w moim programie? Dlaczego?

Co do instalacji FW 4.0 na innym kompie to nie takie łatwe bo nie zawsze się da.. Ja mam 2 kompa i jest coś uwalone i się nie instaluje.. :(

Opublikowano

wszystke potrzebne pliki masz w instalce .NET Framework 4 Client Profile tylko dla tych co tylko chcą użyć programu a nie potrzebują go robić, zresztą czasem skopiowanie biblioteki nic nie da , musi ona zostać zarejestrowana w systemie

gdzieś w licencji jest zapis niepozwalający w żaden sposób publikować czy dołączać plików zawartych w dystrybucji bez zgody autora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@M@niek:

Sorry nie wiedziałem.

@robem:

Program się odpalił, ale nie działa wszystko dobrze, ale to da się naprawić.. Gorszą kwestią jest to że nie licencja nie pozwala na umieszczanie ich w moim programie.

Czy jakbym napisał do MS w sprawie umieszczenia tych bibliotek w moim projekcie to jest możliwość żeby mi pozwolili? Czy mogę jakoś je wykorzystać?

@EDIT:

Jednak lipa.. Sprawdzałem teraz na Viście i nie działa. Krzyczy o FW 4 - Wtedy sprawdzałem na innej 7, na XP nie mam co patrzeć bo jak na Viście nie idzie to na XP też nie..

Opublikowano

to zainstaluj .NET Framework 4 Client Profile na kompie gdzie niechcesz instalować .NET Framework 4

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

i chyba jedyny bo program musiał byś praktycznie napisać od nowa

w7 raczej sobie radzą już bez dodatkowych instalek jeśli na bieżąco wprowadza się poprawki z windows update

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if