Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy-Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mój brat ma laptopa kupionego w Norwegii (wiadomo tam taniej) ale bez windowsa i jego szwagier załatwił mu Windows 7 (ale chyba beta bo prosi o aktualizacje), lecz chciał on zwykłego Xp (nie będe ukrywał oba są nieoryginalne chociaż Xp nie jest mój tylko kolegi ale mniejsza o to ) no i chciałem odinstalować 7 . Ustawiłem bootowanie z płyty, włożyłem płytkę z xp no i pliki się wczytują . Po wczytaniu plików momentalnie wyskakuje niebieski ekran(śmierci chyba) no i nie moge usunąć tego windowsa 7 . Jak odinstalować Windows 7?

Ps. Proszę nie zamykać tematu z powodu nielegalnego oprogramowania.

Opublikowano

Może płytka XP jest uszkodzona/źle skopiowana :P Zobacz. Jak masz płytkę z Win 7 to odpal bootowanie z Win 7 i usuń system. Potem jak będziesz miał czysty dysk to włóż XP i jak znowu wyskoczy Ci "ekran śmierci" to znaczy że płytka XP jest uszkodzona.

Opublikowano

Fachowcy..

Vista jest nie zdatne IDZ!

Coś z tym Xp'kiem jest:PSciagnij stwórz własna plyte bootowalna NIE UMIESZ???Lap linka: http://xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html

Jeśli nie podziała pobierz aktywator na Se7en i siedz na niej;]

Dlaczego mu źle radzisz? Z płytą nic nie jest skoro autor zdołał "zbootować" i wczytać pliki.

Po 1. co to za laptop.

Po 2. Sprawdź w biosie czy masz ustawiony tryb "AHCI", czy "compatibile". Nie powiem Ci dokładnie w której to jest zakładce bo to zależy od wersji biosa, modelu laptopa :P

Spróbuj zintegrować z instalką XP-ka sterowniki AHCI za pomocą programu nlite. Powinno pomóc, również kiedyś miałem ten problem.

EMPTY :C

Opublikowano

to problem z bootsektorem raczej , uruchom instalke innego niż xp systemu po restarcie powinien się zainstalować xp bez problemu

inne problemy w czasie instalacji to : odepnij wszystkie inne dyski zewnętrzne jeśli masz, pamięci usb u wyciąg karte z czytnika SD

viste i w7 poza wersjami home , można stawiać na dowolnej partycji dynamicznej których nie obsłuży XP może po prostu system postawiono na takiej i instalka xp nie widzi dysku

jeśli nadal pada w czasie instalacji jakiegokolwiek systemu może byc uszkodzona pamięć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

U mnie zebym mugl zainstalowac xp musiałem zmienic rodzaj polaczenia dysku w biosie

Z AHCI na IDE albo na odwrót

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

U mnie zebym mugl zainstalowac xp musiałem zmienic rodzaj polaczenia dysku w biosie

Z AHCI na IDE albo na odwrót

Czyli dokładnie to co ja podałem ;p

@topic:

Tutaj masz przydatny temat na którym ja się opierałem mając identyczny problem:

To jest ukryta treść, proszę

EMPTY :C

Opublikowano

czyli problem z czystymi instalkami sp1 i sp2, ale te z sp3 już go nie mają

po zainstalowaniu można zmienić ponownie opcje na taką jaka była ale dopiero po uaktualnieniu windowsa do sp3

jeśli nadal po restarcie instalki wywala błędy albo pisze brak systemu operacyjnego koniecznie musisz skasować partycje i założyć je od nowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Włóż płytę do napędu z tym windowsem XP i tam poszperaj i będziesz miał formatowanie partycji, formatujesz wszystkie i instalujesz windowsa od nowa.

6504a07000005dd3.jpg

Jeżeli moja odpowiedź Ci pomogła to proszę daj mi +