Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jakiego netbooka sobie wybrać. Chciałbym się dowiedzieć jakie gry by na nim poszły i czy chodził by mi Minecraft. Proszę podawać korzystne oferty lub jakie by były dobre takiego do 1 tys.

@Down Czekam na rozsądne odpowiedzi :angry:

cudo.png
Opublikowano

Na minecrafta to kup sobie gameboya

Nie podam ci konkretu, ale

Ram - 1gb

Karta - Jakis stary gforce moze?

Procek - Walnij sobie Atoma albo athlona

Zasilacz - to juz zalezy od twojej "mobilności"

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

<Facepalm> Netbooki nie mialy sluzyc glownie do grania... Tylko wlasnie do mobilnosci dla ludzi... czyli praca przy dokumentach biurowych , programowanie , korzystanie z internetu... komunikowanie sie z innymi... i jeszce kilka powodow...

jqeuR.png

Opublikowano

do gier kupi od ok 2500 zł w miare, od 4000 to już porządny sprzęt na którym długo pograsz

za 1000 co najwyżej mini laptopik na Atomie ale w pasjansa pograsz, od 1500 metina odpalisza ale czy dasz rade grać nie jestem pewien

dla notebooków/laptopów wymagania gier trzeba spełnić nie minimalne ale raczej średnie a dla tych lepszych graficznie lepiej jest spełniać wymagania maksymalne

@UP noteboki tak samo jak komputery stacjonarne też majką swoją klase dla graczy , to że twój jej nie spełnia ( na tym pewnie opierasz swoją opinie że nie ma takich w ogóle ) nie znaczy ze takie nie istnieją, rozsądnym wydaje się też stwierdzenie że pomyliłeś notebook z laptopem ( obecnie obie nazwy znaczą praktycznie to samo )

notebook - bardziej efektywny i rozbudowany o dodatkowe peryferia, wymienne karty graficzne itp , parametrami zbliżony do komputera stacjonarnego

laptop - mały i lekki , jak to sama nazwa wskazuje do położenia na kolanach i łatwy w transporcie , czasem pozbawiony dodatków ( CD, DVD )

palmtop - to już osobna grupa wyróżniająca się małym ekranem śerdnio do 12 cali , choć powoli zaczyna dorównywać parametrami swoim braciom

do tego można dodać jeszcze tablety ( nie mylić z tabletem graficznym bo to inne urządzenie peryferyjne ) które produkuje sie we wszystkich typach od notebooków po laptopy.

w klasie notebooków tablety mają zamykany i obracany o 180 stopni ekran po otwarciu , albo używany jak w normalnym laptopie z możliwością obrotu o 360 stopni , dodatkowo może posiadać ekran dotykowy ale nie koniecznie

w klasie laptopów zaś ekran służy za klawiature i jest dotykowy, obudowa wraz z matrycą tworzą jednolitą nie otwieraną obudowe

do tabletów są specjalne wersje windows XP ( dodatek na płycie instalacyjnej ) , aktualnie VISTA i W7 mają tą obsługe już wbudowaną w system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@ UP

Witam mam pytanie jakiego netbooka sobie wybrać. Chciałbym się dowiedzieć jakie gry by na nim poszły i czy chodził by mi Minecraft.

Jestes ŚLEPY bo nie widzisz ,ze on pyta o NETBOOKA! A ty piszesz o notebookach... wiec sie ogarnij chlopczyku.. Specjalnie ci to pogrubilem i powiekszylem . Moze zauwazysz ?

Moj notebook obsluzy wszystkie najnowsze gierki wiec nie mam zadnego problemu. Tyle, ze NOTEBOOK != NETBOOK w sensie parametrów -.- i wielkosci ekranu.

Poza tym netbook nie jest wlasnie do grania w najnowsze gry wiec nie pitol mi tutaj glupot w stylu:

noteboki tak samo jak komputery stacjonarne też majką swoją klase dla graczy , to że twój jej nie spełnia ( na tym pewnie opierasz swoją opinie że nie ma takich w ogóle ) nie znaczy ze takie nie istnieją, rozsądnym wydaje się też stwierdzenie że pomyliłeś notebook z laptopem ( obecnie obie nazwy znaczą praktycznie to samo )

Ta jasne Netbook do 1 tysiaca zlotych ;). Wez sie puknij w glowke i nastepnym razem wysil sie z czytaniem ze zrozumieniem a potem ewentualnie praw swoje kazania... Nigdy nie opieram opinii na swoich przedmiotach poniewaz znam sie na rynku komputerowym wiec wiem jak kupowac solidne i wypasione sprzety ;) na wiele lat.

Pomylilem notebook z laptopem ? Pokaz mi post gdzie wspomnialem o LAPTOPIE badz NOTEBOOKU... Napisalem slowo NETBOOK a to nie jest NOTEBOOK ani LAPTOP . Naucz sie czytac bo widze, ze bardzo kiepsko ci to idzie. Albo po prostu nie wchodz na komputer w stanie nietrzezwym bo takie odnioslem wrazenie czytajac twoje niezbyt madre wypociny w tym temacie. Nawet nie sa na temat .

@ TOPIC

To zalezy jakie parametry ma miec ten Twoj netbook za 1tys zlotych. W najnowsze gierki nei pograsz od razu Ci to mowie. Pograsz w takie gierki od 2000roku do 2007/2008 ? Przy czym gierki od 2007-2008 moga chodzic na min .detals . Jesli bedzie mial grafike GMA ( Graphic Media Accelerator ) od Intela to drastycznie zmniejszy sie ilosc gierek obslugiwanych bo czytalem o problemach graczy z INTEL GMA. Jak chcesz by obslugiwal nieco w miare fajne gierki to szukaj netbooka z grafika NVIDIA ION.

jqeuR.png